10 знака, че сте готови за брак

0 коментара0/5

Сключването на брак е важна стъпка за всеки човек, която до голяма степен определя бъдещия му живот. Поради тази причина всеки трябва да бъде сигурен, когато се омъжва/жени. Вижте кои 10 знака показват, че вие сте готови за брак и няма причина да не се решите на тази стъпка.

10 знака, че сте готови за брак
 © iStock

Бракът е сериозна отговорност и към нея трябва да се подхожда също толкова сериозно. „В добро и лошо, в богатство и бедност, в радост и мъка, докато смъртта ни раздели” – за да даде човек подобно обещание, на първо място той трябва да е сигурен в себе си, в своята половинка и в чувствата си.

Преди взимането на толкова важно и отговорно решение обаче, много хора се чувстват несигурни по една или друга причина. Те могат да обичат безумно своя партньор, но въпреки това да не са съвсем наясно дали взимат правилното решение.

Разбира се, в подобна ситуация на първо място човек трябва да слуша своя вътрешен глас, който никога няма да го подведе. Има и едни 10 знака, които също показват, че сте готови за брак. Ето ги и тях:

Знаете защо искате да сключите брак

Вие не искате да се омъжите/ожените, само защото „вече ви е дошло времето” или пък роднините ви притискат. Вие сте осъзнали, че искате да прекарате живота си със своята половинка. Това е един много отчетлив знак, че наистина сте готови за брак.

Прочетете също:

Навиците на щастливите двойки

Вие планирате брак, а не просто сватба

Разбира се, сватбеният ден е вълнуващ, а повечето дами си го представят още години преди той да се случи. Ако обаче вие си представяте много повече цялостния си семеен живот, а не само сватбения ден, то бъдете спокойни – това е още един знак, че сте готови да минете под венчилото.

Вие имате свой собствен живот

Няма точна рецепта на колко години е най-подходящо човек да сключи брак. В повечето случаи обаче е по-добре да сте навършили поне 25 години и да сте изградили до някаква степен свой собствен живот. Смята се също така, че след тази възраст човек става по-отговорен и зрял и много по-добре може да прецени какво наистина иска да прави с живота си.

Добави описание

Връзката ви е много сериозна

Някои щастливи бракове започват още в началото на връзката, когато двамата партньори дори не се познават толкова добре. Това обаче са по-скоро единични случаи. Най-добре е да сключите брак с партньор, с които връзката ви е сериозна и изпитана през времето. Всички хора се обичат, когато животът им е безоблачен. Истинската връзка обаче се гради тогава, когато двама души съумяват да преодоляват заедно проблемите. Ако вашите любовни отношения са такива – честито, вие сте готови да сключите брак.

Характеристика на любовта със сродна душа >>>

Познавате и се доверявате на партньора си

Ако достатъчно добре познавате партньора си – неговите добри и лоши страни, копнежи и страхове, както и напълно му се доверявате за всичко – значи сте готови са сключите брак с него. Какво по-важно от това да знаете, че винаги можете да разчитате на своята половинка, както и че в последствие няма да ви „изненада” с нещо неприятно, което не сте знаели до този момент.

Не искате да променяте своя партньор

Никой човек не е съвършен и както жените искат да променят мъжете до себе си, същото важи и в обратната посока. Щастливите хора, готови за брак обаче, са наясно, че един човек няма как да се промени, ако самият той не го пожелае. Те са готови да се обвържат с половинката си, макар че има неща в него, които биха искали да са различни. Любовта означава да приемеш партньора си, а не да искаш да направиш напълно различна личност от него.

Умеете да разрешавате конфликтите си

Коя двойка няма конфликти? Дори и в романтичните филми героите минават през различни драми. Важното е да можете да разрешавате заедно своите конфликти. Не се притеснявайте да сключите брак с някого, с който знаете, че винаги можете да говорите по проблемните теми и с когото умеете да намирате баланса, за да бъдат всички доволни.

Колко е важно да говорим с партньора си? >>>

Правите дългосрочни планове заедно

Дългосрочните планове, които градите заедно с половинката си са още един знак, че двамата сте готови да сключите брак. Това показва вашите сериозни намерения и е доказателство, че няма от какво да се страхувате.

Вашите приятели и семейство харесват половинката ви

Разбира се, най-важното при избора на брачен партньор е вие самите да го обичате и харесвате. Мнението на приятелите и роднините не е толкова важно. Ако обаче половината ви има тяхното одобрение, това е още едно доказателство, че можете спокойно да мислите за брак.

Не можете да си представите своя живот без този човек

Това е един от най-важните знаци, който ще ви докаже, че сте готови за брак. Ако н можете да си представите своя живот без този конкретен човек, както и през ум не ви минава да го замените с някой друг – бъдете напълно спокойни, намерили сте правилния брачен партньор.

22.05.2017/Милена Алексиева

Още за: брак, връзка

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "10 знака, че сте готови за брак".

Още от "Брак"

Как да се карате?

Как да се карате?

Споренето не е приятна дейност, но е невъзможно напълно да го избегнете. Няма начин двама души да се разбират напълно през цялото време. Твърде малко вероятно е при една семейна двойка никой никога да не играе по нервите на другия.

Да съхраним страстта

Да съхраним страстта

Хармоничният сексуален живот е едно от най-важните условия за запазването на любовта. Той е добра защита и срещу изневярата. Как да съхраним страстта на пламенните любовни срещи от началото на връзката?

Щастието в семейството се крепи на жената

Щастието в семейството се крепи на жената

Американски психолози съобщиха, че са открили универсалното средство за щастлив семеен живот.