8 въпроса, които да си зададете преди да се обвържете

0 коментара0/5

Да се обвържете за някого, а още повече да се омъжите за този човек, е толкова голяма крачка, че си заслужава да му спретнете една викторина, за да сте сигурни, че той е човекът за вас.

8 въпроса, които да си зададете преди да се обвържете
 © istockphoto.com

Процентът на разводите с всяка година се увеличава все повече. И, за да не сте една от онези двойки, които са си казали “Не” поради, така изтърканото, несъвместимост на характерите, май е по-добре да влезете в ролята на детектив преди да сте казали тържествено “Да”.

Но по-лесно ще е да попитате партньора си за някои наистина важни за една стабилна връзка и брак неща.

Как ще се справите с вземането на важни решения, касаещи и двама ви?

Предложението за страхота работа, но в друг град, държава или континент е добър пример. Бихте ли се преместили заради партньора си, а той би ли останал заради вас? Какви компромиси сте готови да направите?

Имате ли пълно доверие един на друг?

Доверието е в основата на всяка една здрава връзка. Готови ли сте вие и партньорът ви да демонстрирате доверие един към друг не само с думи, но и с действия?

Вижте още:Колко е важно доверието в любовта? >>>

Бракът ви ще бъде продукт на любов, а не на пари?

Бракът по сметка е възможен, но рискован и често завършва с развод. От друга страна пък е важно да се убедите, че мъжът до вас ще бъде винансово стабилен, за да бъде семейството си подсигурено. Така че не се свенете да си говорите открито за пари с него.

Вижте също:
Любов по сметка >>> 
За любовта и парите >>> 
Любов по време на криза >>> 
Сметкаджии >>> 
Стиснат или разточителен? >>>

Еднакви ли са възгледите ви по отношение на децата?

Заговорите ли за деца, много мъже предпочитат да си запушат ушите. На други пък явно биологичния часовник тиктака и темата за децата им е особено близка. Ето защо е важно, преди да сте си казали "Да", да сте обсъдили въпроса с децата, за да не се окаже, че вие искате 3 деца, а той не иска и да чува за такива. Или пък вие искате да гоните кариера и въобще не ви вълнуват децата, а той вече иска да е татко.

Добави описание

Приемат ли ви семейството и приятелите му?

Който е казал, че чуждото мнение не е важно, е прав, но не донякъде. Ако връзката на партньора ви със семейството и приятелите му е особено силна, то и тяхното мнение ще е особено важно за него. Ето защо се убедете, че вие сте правилният избор за него според близките му. В противен случай сте обречени цял живот да бъдете наричана черната овца в семейството и отношението към вас ще бъде такова. А нищо чудно това да доведе и до раздялата ви. 

Вижте също:
Любовта, роднините и ревността >>>
Родителите ми не го приемат >>>
Ревнувам го от майка му >>>

На какви жертви и компромиси сте склонни?

Няма красива и стабилна връзка, която да не се гради на жертви и и компромиси. Ето защо поставете картите на масата още в началото и говорете открито какво сте готови да направите или не за любимия?

Любопитно:Гордостта убива връзката >>>

Какво ви дразни и допада в характерите ви?

Съвместимостта на характерите е дотолкова важна, че дори и да сте безкрайно различни, това да ви сближава, а не разделя. Ето защо да познавате характера на партньора си и да сте наясно какво ви дразни и можете ли да го преглътнете е особено важно.

Любопитно: Съвместимост с партньора - отивате ли си? >>>

Какви са целите ви в живота?

Как се виждате след 5, 15 или 25 години? Или към какво се стремите? Това е важно са всяка двойка, за да бъде вятърът попътен и за двамата. В противен случай различните интереси и стремежи са нещата, които често водят до развод. 

05.01.2017/Ели Йорданова

 

 

Още от "Брак"

Промяна на името след брака: За и против

Промяна на името след брака: За и против

Преди сключването на граждански брак всеки от двамата партньори заявява дали желае да запази своето фамилно име преди брака, да приеме фамилното име на другия, или да добави фамилното име на другия към своето с тире.

Той и Тя с различно образование

Той и Тя с различно образование

Сигурно си спомняте как Мълвина се възмущаваше от необразоваността на Буратино. Как ядосва дървеното човече умното момиче със синя коса? А как ли живеят двойките, които са с различни дипломи.

Изненадай ме!

Изненадай ме!

Можем ли все още да изненадаме с нещо партньора, когато сме заедно от години? Да, не само е възможно, но и горещо се препоръчва!