8 въпроса, които да си зададете преди да се обвържете

0 коментара0/5

Да се обвържете за някого, а още повече да се омъжите за този човек, е толкова голяма крачка, че си заслужава да му спретнете една викторина, за да сте сигурни, че той е човекът за вас.

8 въпроса, които да си зададете преди да се обвържете
 © istockphoto.com

Процентът на разводите с всяка година се увеличава все повече. И, за да не сте една от онези двойки, които са си казали “Не” поради, така изтърканото, несъвместимост на характерите, май е по-добре да влезете в ролята на детектив преди да сте казали тържествено “Да”.

Но по-лесно ще е да попитате партньора си за някои наистина важни за една стабилна връзка и брак неща.

Как ще се справите с вземането на важни решения, касаещи и двама ви?

Предложението за страхота работа, но в друг град, държава или континент е добър пример. Бихте ли се преместили заради партньора си, а той би ли останал заради вас? Какви компромиси сте готови да направите?

Имате ли пълно доверие един на друг?

Доверието е в основата на всяка една здрава връзка. Готови ли сте вие и партньорът ви да демонстрирате доверие един към друг не само с думи, но и с действия?

Вижте още:Колко е важно доверието в любовта? >>>

Бракът ви ще бъде продукт на любов, а не на пари?

Бракът по сметка е възможен, но рискован и често завършва с развод. От друга страна пък е важно да се убедите, че мъжът до вас ще бъде винансово стабилен, за да бъде семейството си подсигурено. Така че не се свенете да си говорите открито за пари с него.

Вижте също:
Любов по сметка >>> 
За любовта и парите >>> 
Любов по време на криза >>> 
Сметкаджии >>> 
Стиснат или разточителен? >>>

Еднакви ли са възгледите ви по отношение на децата?

Заговорите ли за деца, много мъже предпочитат да си запушат ушите. На други пък явно биологичния часовник тиктака и темата за децата им е особено близка. Ето защо е важно, преди да сте си казали "Да", да сте обсъдили въпроса с децата, за да не се окаже, че вие искате 3 деца, а той не иска и да чува за такива. Или пък вие искате да гоните кариера и въобще не ви вълнуват децата, а той вече иска да е татко.

Добави описание

Приемат ли ви семейството и приятелите му?

Който е казал, че чуждото мнение не е важно, е прав, но не донякъде. Ако връзката на партньора ви със семейството и приятелите му е особено силна, то и тяхното мнение ще е особено важно за него. Ето защо се убедете, че вие сте правилният избор за него според близките му. В противен случай сте обречени цял живот да бъдете наричана черната овца в семейството и отношението към вас ще бъде такова. А нищо чудно това да доведе и до раздялата ви. 

Вижте също:
Любовта, роднините и ревността >>>
Родителите ми не го приемат >>>
Ревнувам го от майка му >>>

На какви жертви и компромиси сте склонни?

Няма красива и стабилна връзка, която да не се гради на жертви и и компромиси. Ето защо поставете картите на масата още в началото и говорете открито какво сте готови да направите или не за любимия?

Любопитно:Гордостта убива връзката >>>

Какво ви дразни и допада в характерите ви?

Съвместимостта на характерите е дотолкова важна, че дори и да сте безкрайно различни, това да ви сближава, а не разделя. Ето защо да познавате характера на партньора си и да сте наясно какво ви дразни и можете ли да го преглътнете е особено важно.

Любопитно: Съвместимост с партньора - отивате ли си? >>>

Какви са целите ви в живота?

Как се виждате след 5, 15 или 25 години? Или към какво се стремите? Това е важно са всяка двойка, за да бъде вятърът попътен и за двамата. В противен случай различните интереси и стремежи са нещата, които често водят до развод. 

05.01.2017/Ели Йорданова

 

 

Още от "Брак"

Той ви предлага  брак, а вас ви е страх

Той ви предлага брак, а вас ви е страх

От няколко години съжителствате заедно и ето че неочаквано приятелят ви изявява желание да узаконите връзката си.

Еротичната фантазия спасява брака

Еротичната фантазия спасява брака

Според изследвания на психолози и сексолози много проблеми в интимните контакти между съпрузите възникват поради това, че доста жени не обръщат внимание на спонтанността в секса, на любенето без продължителна подготовка и всякакви прелюдии.

Не се женете преди да поживеете с него

Не се женете преди да поживеете с него

Една от най-често срещаните практики при двойките е да сключват брак без предварително съвместно съжителство.