Как да изберете и облечете шаферките за сватбата?

0 коментара0/5

В днешно време да вземеш участие в нечия сватба се свежда в много по-голяма степен до това да имаш честта и привилегията да си до приятелката си в един от най-важните дни от живота й, отколкото до някакъв вид задължения и отговорности.

Как да изберете и облечете шаферките за сватбата?
 © Сн.: iStock.com

Затова не очаквайте хората да са на вашите услуги. Ще установите, че ви наричат „булкозила“, всички ще ридаят и ще е голяма бъркотия.

 

Ролята на шаферките

Шаферките обаче могат от време на време да ви оказват помощ в рамките на допустимото. Можете да ги помолите за някои неща и ако сте подбрали хора, които ви обичат достатъчно, те нито за миг няма да се поколебаят да ви дадат едно рамо.

  • Кумата ви би могла да вземе мерки на шаферките.
  • Някоя вечер всички шаферки биха могли да се съберат у вас на чаша вино и да завържат панделки на триста сватбени програми.
  • Заедно с вашата майка или с тази на годеника ви те могат ви спретнат празненство за чудо и приказ или, ако вие искате, да вдигнат щуро моминско парти във ваша чест. (Ако не направят поне това, отпратете ги.)

 

Кой отговаря на условията?

Кой отговаря на условията?

След годежа ще настъпят моменти на такава безкрайна радост, че ще ви се прииска да споделяте любовта си и с останалите. В това няма нищо лошо — обаждайте се до изнемога на хората, за да им съобщите за годежа, но без да се увличате и в края на разговора да казвате на приятелките или роднините си, че искате да са ви шаферки. Сериозно. Контролирайте се. Потърпете няколко седмици и го обмислете.

 

Какъв всъщност искате да е броят на шаферките?

Вероятно подборът на жените, които искате да ви бъдат шаферки, ще определи броя - с други думи, няма да вземете произволно число и тепърва да подбирате, а по-скоро ще отсеете жените, играещи важна роля в живота ви.

Дори и на шаферките да не им бъдат възложени задачи, те трябва да са надеждни:

  • Трябва да пристигат навреме за всички мероприятия, свързани със сватбата.
  • Трябва сами да поемат разходите за роклите си.
  • Трябва да притежават необходимите качества (а също и артистичност и невероятен усет към забавления), за да планират различни мероприятия.

Ето защо се замислете доколко надеждна и отговорна е всяка една от жените. Ако имате приятелка, която ще ви изкарва извън релси през цялото време и може би дори ще се появи в съвсем различна рокля от останалите пет - защото по всяка вероятност е пропуснала срока за поръчка на роклята, която вие сте избрали - навярно просто би могла да държи реч на церемонията.

 

Не избирайте шаферките си (а) по задължение или (б) от чувство за вина.

Може би имате приятелка от колежа, с която често се чувате, но никога не сте възнамерявали да я каните за шаферка - и все пак тя наскоро ви е поканила за шаферка на своята сватба. Възможно е с някоя жена да сте приятелки едва от две-три години, но тя да е прекрасен слушател и да разполага с много време да удари едно рамо. Ако иначе не се сещате за тези хора, когато обмисляте евентуални шаферки, не ги слагайте в списъка. Ще бъде странно да застанат до сестрите ви или до жените, които цял живот са ви били най-добри приятелки.

 

Как да облечете шаферките си?

Как да облечете шаферките си?

Знаете как е. Шаферките ви отчаяно ще се надяват да им изберете рокля, която (а) им стои зашеметяващо, (б) струва около 50 лева и (в) ще е подходяща за редица официални поводи през годините. Е, някои от тези неща може и да се случат, а други - не.

  • Когато търсите рокли за шаферките (вероятно в компанията на някоя от тях, за да ги пробва), се замислете за цветовото съчетание. Опитайте се да изберете цвят, който подхожда на сезона, когато ще се състои сватба както и на палитрата от цветове на цветята и останалата украса.
  • Бъдете благородни - не избирайте дизайн, който ще стои просто ужасно на някоя от шаферките или ще я кара да се чувства неудобно цяла вк чер. Обичате ги, нали? Опитайте се да изберете модел, в който всички ще изглеждат добре, и вземете цената под внимание.
  • Последно: не се замисляйте прекалено дали шаферките ви ще нам рят друг повод да облекат роклите, или не. Вероятно няма да намерят такъв и дълбоко в себе си сами го осъзнават. Ще го преживеят.

 

ОТКЪС ОТ КНИГАТА: "БУЛКАТА – РЪКОВОДСТВО ЗА УПОТРЕБА“, която съдържа още много практическите  съвети за Големия ден, поднесени с настроение и закачки, придружени от забавни илюстрации, които отличават наръчника от останалите на пазара.

'БУЛКАТА – РЪКОВОДСТВО ЗА УПОТРЕБА“

Още от "Брак"

Унищожаване на брак

Унищожаване на брак

Когато се говори за прекратяване на брака, първото нещо, за което се сещаме е развод.

Булка... с коремче

Булка... с коремче

Често се случва, влюбената двойка, след като осъзнае по-добре своето бъдещо родителство, да реши да узакони взаимоотношенията си.

Не бъдете такава съпруга!

Не бъдете такава съпруга!

Според специалистите по междуличностни отношения съществуват няколко типа съпруги, които околните едва понасят при общуване, а какво ли пък остава за партньорите им.