Предложението за брак - любовна магия

34 коментара0/5

Едва ли има жена, която някога не е мечтала за това как един ден нейният любим ще й предложи брак. И едва ли има и сериозно обвързана жена, която тайно не се надява, че нейният възлюбен ще коленичи пред нея с пръстен в ръка и предложение за брак.

Предложението за брак в повечето случаи е по-романтичен и красив момент от самата сватба. То е истинското доказателство за силната любов и отдадеността на двама души един на друг. Само по себе си то значи много, а именно - „искам да прекарам живота си с теб, ти си всичко, за което съм мечтал/а“. Разбира се, че няма гаранция дали това ще е човекът, с когото ще остарееш и че тези чувства ще са вечни. В живота нямаме гаранция за нищо. Само че фактът, че ви предлагат брак, означава, че към този момент сте най-важният човек за любимия и той е готов да ви отдаде живота си „докато смъртта ви раздели“. Предложението за брак е форма на доказателство, че чувствата ви са искрени, а намеренията сериозни и отговорни.
9057_0.jpg
За нас жените е особено вълнуващо как любимият ще подходи към този деликатен момент. Няма защо да се лъжем, че не мечтаем да получим най-романтичното предложение за брак, което да запомним за цял живот. Малък процент са дамите, които предпочитат практичната взаимна уговорка, че „вече е време“, а още по-малко от вас биха се радвали те да предложат брак на любимия. Магията се крие в самото предложение.

Направихме кратък „списък – извадка“ на най-романтичните предложения за брак, които някои жени са преживели, а други все още мечтаят да преживеят. От вас очакваме да допълвате.

9057_1.jpgНа брега на морето.

Лятна почивка, топла нощ, сами на брега на морето. Той вади пръстена и казва „Ще се омъжиш ли за мен?“ Класическа романтика с безпогрешно въздействие. Това е момент, който ще докосне сърцето на всяка жена, независимо дали е заклета романтичка или по-скоро скучна.

На дъното на чашата/чинията
Това е сюжет от много американски филми. Сладко, изненадващо и практично. Би имало ефект дори и в заведение за бързо хранене, но определено стилният ресторант и бялата покривка засилват ефекта. Още по-вълнуващо е, ако при положителен отговор, е организирал да пуснат любимата ви песен и да донесат бутилка шампанско.

„Следвай бележките“.
Оставил е послание в дома ви, което ви подтиква да следвате бележките. Едната ви отправя към другата, втората към третата и така до колкото си е пожелал. Последната те отвежда до пръстена и той се появява, задавайки романтичния въпрос „Ще се омъжиш ли за мен?“

Организирал е много хора.
Ако си от момичетата, които обичат да споделят личните моментите с близките си, предложение пред тях ще те накара да се чувстваш много щастлива. Още по-сладко е, ако е организирал твои роднини и приятели да участват в подготовката и само ти не знаеш какво те очаква. Предложението може да бъде в заведение, на празник сред приятели, на семейна вечеря. Някои двойки не се срамуват или дразнят да показват на околните чувствата си и този начин определено ще ги накара да се чувстват специални.

9057_2.jpgЕкстремно.
Скачане с бънджи, полет с парашут, летене с въртолет, гмуркане под водата. Ако си падате по екстремните преживявания, предложение за брак, докато извършвате някои от тях, наистина би ви трогнало. Адреналинът се е покачил до неузнаваемост и точно във върха на еуфорията, той вади пръстена и прави предложението. Екстремно и изненадващо!

Публично.
Надпис върху автомобил, билборд, платно, предложение по радиото или телевизията. Ако обичаш да си център на вниманието, този начин определено ще те трогне и ще те накара да се чувстваш като истинска звезда. Освен самото предложение, особено впечатляващ е фактът колко се е постарал, за да засвидетелства любовта си и не се срамува целият свят да разбере, че е луд по теб.

На романтично пътешествие/уикенд.
Венеция, Барселона, Париж, Мелник, Велинград, Копривщица... Според предпочитанията и финансовите средства, той може да организира цяла екскурзия, за да направи романтичният миг още по-незабравим. Как ви звучи предложение в гондола или под Айфеловата кула? А защо не и сред незабравимата българска природа? Важното е да бъде истинско и вълнуващо.

Дори да не сте имали мечтаното предложение за брак и той не е паднал на колене с пръстен в ръка и сълзи в очите, това не означава, че любовта и емоцията, които влагате са по-малки. Това е бил вашият момент, единствен и незаменим, носещ характеристиката на вашите отношения и заряда на вашите чувства. Истинската романтика е във факта, че сте взели решението да споделите живота си. Останалото е просто очарователна опаковка.

26.01.2009/Деси Великова

34 коментарaДобави коментар »

Ъбсурдана

От Ъбсурдана06.07.2010, 17:20 ч.

Спомням си ,че преди 20г.не съпругът ми,а аз му предложих да се оженим/по телефона/.Емоции.... Той често ми напомня този факт.Като се позамисля,за онези години това си беше малък подвиг от моя страна,не е като сега.

Виж всички коментари за "Предложението за брак - любовна магия".

Още от "Брак"

За какво мечтаят жените?

За какво мечтаят жените?

Някои мъже се оплакват, че съпругите им не са сексуално активни или атрактивни.

Не исках да те обидя!

Не исках да те обидя!

Идеални хора не съществуват. Не е тайна, че е много по-лесно да видим и да заклеймим чуждите недостатъци, отколкото да признаем собствените си грешки. Критичните изказвания по чужд адрес обаче са най-честият повод за обиди и сръдни дори между приятели.

Той ви предлага  брак, а вас ви е страх

Той ви предлага брак, а вас ви е страх

От няколко години съжителствате заедно и ето че неочаквано приятелят ви изявява желание да узаконите връзката си.