Въпроси и отговори за сватбата – част I

2 коментара0/5

Вече сте щастливо сгодени, но ви предстои едно колкото хубаво, толкова и трудно за организация събитие – сватбата. И покрай целия хаос и притеснения покрай подготовката ви идва подобно на Джулия Робъртс да влезете в ролята на булката беглец.

Въпроси и отговори за сватбата – част I
Въпроси и отговори за сватбата – част I

Предстоящата сватба носи със себе си купища въпроси най-вече около организацията. Ето най-популярните?

  • Как да изберете датата на сватбата?

Обикновено сватбите се правят през уикенда за удобство на всички. Има обаче поверие, според което в събота се женят „разведените“, а в неделя – до живот влюбените. Но това са само поверия, които не пречат на младоженците да се ценят предимно в събота най-вече заради това, че следващия ден е почивен. Ако пък сте избрали дневна сватба, неделята също е подходящ ден.

  • Каква да бъде темата на сватбата?

Изберете първо цвета, а с него ще дойдат и идеите за темата. Ако, например, се насочите към синьо и тюркоазено, то темата на сватбата ви може да бъде свързана с море, мидички, пясък и т.н.

  • Без шаферки, с шаферки и с колко?

Въпрос на личен избор. Някои булки искат повече шаферки и то облечени в рокли с цвета на сватбата от естетическа гледна точка. А и колкото повече шаферки, толкова по-голяма помощ ще получи булката преди и в деня на сватбата.

  • Как да изберете кумовете?

Има поверие, според което, ако кумовете ви не са женени, това не е на хубаво за вашия брак. Но са малко тези, които се водят от подобни суеверия. Някои избират кумовете им да са брат и сестра (но не може кумът/кумата да е брат/сестра на някой от младоженците), за да го няма варианта, в който кумовете се разделят, развеждат и изпокарват. В други случаи кумата е най-добрата приятелка на булката, а кумът е най-добрият приятел на младоженеца. Но като че ли най-добрият вариант е кумовете ви да са приятелско семейство или двойка и да дават тон за „Горчиво“ на сватбата.

  • Голяма или малка сватба?

Зависи от финансите ви, от броя на роднините и близките ви познати и, разбира се, от собствените ви предпочитания. Купонджиите обичат грандиозните сватби... нещо като три дни яли, пили и се веселили. При такива сватби обикновено младоженците познават едва 1/3 от гостите си, а с останалата част се запознават при връчването на подаръците (или дори не успяват да се запознаят, а си спомнят за тяхното гостуване чак при разглеждането на снимките и видеото от сватбата). Други пък предпочитат сватба в тесен кръг, така че да са само с най-близките си и важни за тях хора в този специален ден, като по-малкото гости не означава по-скучна сватба, даже напротив.  

Още полезна информация:

21.02.2013/Ели Йорданова

2 коментарaДобави коментар »

Svatbena-agenciq-Melodica

От Svatbena-agenciq-Melodica21.04.2014, 18:14 ч.

Не се притеснявай! Поверието е за короните, че не трябва да се удрят и в повечето църкви даже държат ръцете на кумовете, за да е сигурно, че няма да удари короните :) Така че, просто не му придавай особено значение и ви...

Виж всички коментари за "Въпроси и отговори за сватбата – част I".

Още от "Брак"

Развенчаните митове за брака

Развенчаните митове за брака

Преди да встъпим в брак, на нас са ни навявани предимно от родителски или личен (често само книжен) опит различни възгледи за отношенията в семействата.

Преди и след брака

Преди и след брака

Скоро ще облечете бялата рокля? Най-голямата ви надежда е да живеете дълго и щастливо с любимия мъж. За да стане тя реалност, убийте безпочвената романтика в себе си.

Кой месец е подходящ за сключване на брак

Кой месец е подходящ за сключване на брак

Брачният хороскоп не е много популярен, но позволява да прогнозираме как могат да се развият бъдещите семейни отношения в зависимост от периода, в който сключим брак.