Да кажем ли на приятелка за изневяра?

3 коментара0/5

Бихте ли казали на приятелка, ако разберете, че ѝ изневеряват? Трябва ли да се намествате в чужда връзка? А редно ли е да криете истината? Малко размисли и страсти по темата „Да кажа ли на приятелка, че ѝ изневеряват?”.

Да кажем ли на приятелка за изневяра?
 © iStock

Винаги е ужасно неудобно и объркващо, когато разберем за изневяра, особено ако „жертвата” е близка приятелка. От една страна ни се иска час по-скоро да ѝ кажем всичко и да „предадем” неверника. От друга страна не желаем да се бъркаме в личните отношения на двама души и не искаме точно ние да нараним чувствата ѝ.

Не на последно място стои възможността да кажем за изневярата, но на финала единственият пренебрегнат да сме самите ние, а не изневеряващият. Все пак колко връзки оцеляват след изневяра? Шансът двама души да се сдобрят след изневяра е голям, а вие винаги ще бъдете човекът, с когото ще свързват този лош период от отношенията си…

Защо мъжете изневеряват? >>>

Истината е, че всеки случай е индивидуален и няма еднозначен отговор дали трябва да кажете на приятелката си, че ѝ изневеряват. Обикновено в такъв момент човек винаги трябва да се запита: „В подобна ситуация аз самият искам ли да научавам за изневярата на своя любим?”. Някои преценяват, че в по-добре да не се набъркват в чуждите връзки, докато други не могат да търпят да крият подобно нещо от близка приятелка и разкриват горчивата истина.

Когато става въпрос за изневяра при наличие на брак и деца положението е дори още по-сложно. Все пак има шанс да разбиете едно семейство, ако споделите за изневярата. Това със сигурност е нещо, което може да ви тежи на съвестта, макар че не вие сте подтикнали някой да изневерява на съпругата си.

Добави описание

При всички положения трябва да бъдете абсолютно сигурни за това, че реално изневярата е истинска. Трябва да имате доказателства или пък да сте видели нещо красноречиво с очите си. Не рискувайте със слухове или просто, ако имате съмнения. Ако решите да кажете на приятелката си, че ѝ изневеряват, трябва да сте на 100% сигурни в това. Нали не искате да се окажете в ролята на лъжкиня?

9 мита за изневярата >>>

Макар и да имате сигурни доказателства за изневярата, вероятно все още не можете да решите да кажете на приятелката си или не. Това е напълно нормално, все пак подобно решение крие много рискове. Разполагате обаче с още една възможност – първо да говорите с изневеряващия.

Кажете му ясно и точно, че знаете, че изневерява на приятелката ви и че трябва той да ѝ каже, защото в противен случай вие ще го направите. По този начин ще оставите двамата да разрешат своя проблем, но същевременно ще сте изпълнили своя дълг като приятелка. Разбира се, нямате гаранция, че мъжът ще се съгласи да признае изневярата си. При подобен сценарий най-добре да сте готови вие да кажете истината.

10 признака, че той ви изневерява >>>

Ако решите да споделите това, което знаете – задължително го направете лице в лице. Подобни новини не се казват по телефона или със съобщение. Разкажете всичко, което знаете и дайте да се разбере, че ще бъдете до приятелката си в този труден момент.

И за финал – няма правилен или грешен отговор на въпроса: „Да кажа ли на приятелка, че ѝ изневеряват?”. Всичко зависи от ситуацията и най-вече от вашата собствена преценка и философия. Ето ви обаче една тема за размисъл, която „случайно” може да обсъдите с приятелките си. Така поне ще знаете дали те самите искат да знаят, ако им изневеряват или предпочитат да не развалят любовната си идилия.

10.04.2017/Милена Алексиева

3 коментарaДобави коментар »

Adelina76

От Adelina7616.06.2017, 11:51 ч.

Браво MonaLisa3, все някой трябва да им каже, че аман от грешки...

Виж всички коментари за "Да кажем ли на приятелка за изневяра?".

Още от "Изневяра"

В ролята на любовница

В ролята на любовница

Любовницата... Тя е злата, тя е лошата, тя е тази, която краде ласките на любимия. Тя е тази, заради която вечер получаваме „Уморен съм“, вместо „Страхотна си! Искам те!“. Тя е тази, заради която петък вечер понякога сме сами.

Страх лозе пази!

Страх от изневяра

Ревност – несигурност - страх от изневяра. Това е влакчето на ужасите, в което навярно и вие сте попадали, вдигайки адреналина си. Ето най-честите причини да попадате в капана на собствения си, често неоснователен, страх от изневяра:

10 признака, че той ви изневерява

10 признака, че той ви изневерява

Колкото и добър лъжец и актьор да е той, стига да сте наблюдателни, лесно можете да го хванете в изневяра. Но не бъдете импулсивни, подгонвайки го с точилката... Не винаги признаците за изневяра, наистина означават, че той ви изневерява.