Преди сключването на граждански брак всеки от двамата партньори заявява дали желае да запази своето фамилно име преди брака, да приеме фамилното име на другия, или да добави фамилното име на другия към своето с тире.Към пълния текст

6 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

tutinka

tutinka02.03.2017, 15:46:26 ч.

Каквото и решение да вземе една двойка, не понасям фамилни имена с тирета. Как ще бъде правилно да се обръщаш с кое фамилно име???

Отговори на tutinka

Викторияreal

Викторияreal02.03.2017, 11:20:46 ч.

Винаги съм смятала, че ще запазя името си след брака, защото не съм на 20 години и всички ме познават с фамилията ми. И така, отиваме да си запазваме час в гражданското, служителката ме пита "ЩЕ приемете ли фамилията на ... след брака", без да се замислям й отговорих "Да"... но така усещам нещата, просто сме заедно и сме част от едно, т.е. не е само до убеждения и до усещане е :)

Отговори на Викторияreal

Kevi

Kevi18.01.2017, 08:36:57 ч.

Щом като съпругът ми е известна уважавана личност приемам фамилното му име без дори да се замисля, а ако и аз съм,си оставям и моето с тире.

Отговори на Kevi

Bambulka

Bambulka17.01.2017, 00:21:09 ч.

Аз съм ЗА промяна на името след брака. Общото фамилно име обединява и дава по-силно усещане за принадлежност към именно това, ново през закона семейство. Така или иначе, в България децата вземат фамилно име от бащата, защо пък и майката да не е със същата фамилия?!...

Отговори на Bambulka

Pi_

Pi_16.01.2017, 16:26:54 ч.

При всички положения е много неудобно да имаш фамилия с тире. Не се побира във формулярите :D

Отговори на Pi_

Domakinka

Domakinka16.01.2017, 11:27:08 ч.

Не съм "за" промяна в името ми с това на съпруга ми. В крайна сметка той няма никакво отношение към раждането ми, възпитанието ми, отглеждането и формирането ми като човек до този момент. Заслугата е на родителите ми. :) Следва да нося тяхната фамилия. Но ако пък и те са с различни такива? Бих прибавила към името си всички фамилии: на майка ми, на баща ми и после на съпруга ми. :)))

Отговори на Domakinka

Добави коментар »

Коментари за "Промяна на името след брака: За и против"
Страница 1 от 1 • Коментари 6

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.