4 златни правила, когато сте скарани

0 коментара0/5

Няма връзка без спорове. Но това не прави връзката ви по-малко перфектна. Всъщност връзките, основани върху истинска любов, най-добре познават спора. Защото, ако не обичате някого, защо да си правите труда да спорите с него, когато направо може да го зарежете!?

4 златни правила, когато сте скарани
 © istockphoto.com

Ето кои са и златните правила, когато сте скарани:

Не се паникьосвайте. Това е само спор. Не раздяла!

Ако връзката ви е в начален стадий, а вие сте чувствителни натури, нищо чудно при първия спор с партньора да останете с впечатлението, че той ви е зарязал, а вие моментално изпадате в депресия, че сте сами на този свят и никой не ви обича. Спрете за момент и се замислете. Ако не му бяхте важни и ако той не изпитваше нищо към вас, щеше лид а си прави труда да ви вдига скандали и да спори с вас. Надали! Щеше да ви зареже с лека ръка или да ви изневери, без въобще да разберете. Но понеже той си представя нещо сериозно с вас, смята за необходимо да си кажете всичко в прав текст и да си изясните нещата, което често води до спорове. Но това е мъжкият начин за започване на сериозна връзка. Да сложите картите на масата пък каквото сабя покаже. Преживеете ли този буферен период, по-нататък споровете ще са далеч по-редки и съвсем безобидни.

Вижте още:
5 причини за скандал между влюбените двойки >>>

Никакво мълчание и сърдене

Ако смятате, че споровете се решават с тридневно мълчание и сърдене, жестоко грешите. Проблемите се решават с говорене, ако ще и крясъци, сълзи, извинения и прочие. Но не и мълчание! То замо задълбочава проблема поради простата причина, че обичайно единият от партньорите въобще не може да разбере за какво му се сърдят. Как тогава да се реши проблема?

Вижте още:
Притеснителен или необходим е спорът в една връзка? >>>

Добави описание

Без критика, злобни подмятания и обвинения

Мнозина предпочитат да се сърдят и мълчат, защото другият вариант (да бъдат искрени) обичайно води до критика, обвинения и злобни понятия, които няма как да се харесат, на когото и да било. Така че, когато настоявате да разберете какъв е проблемът и защо партньорът ви е сърдит, овладейте емоциите си и не правете грешката да изречете всевъзможни обиди и обвинения в своя защита.

Дайте си време

В крайна сметка може би времето е това, което лекува. Не очаквайте, че след една вечер качествен спор с всички екстри (сърдене, мълчание, крясъци, обиди и т.н.) на сутринта все едно нищо няма да е станало. Добре е, че сте си казали всичко, но е важно да си дадете малко време за размисъл, да осмислите чутото и да вземете правилно решение какво е най-добро за връзката ви.

Вижте още: 5 караници, които има във всяка връзка >>>

26.01.2017/Ели Йорданова
 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "4 златни правила, когато сте скарани".

Още от "Любов"

Златни правила за любовни скандали

Златни правила за любовни скандали

Няма връзка без скандали, но пък и всяка връзка се нуждае от такива. Скандалите освобождават натрупаното напрежение и имат положителен ефект върху любовта, стига да спазвате златните правила за водене на спор с любимия.

Езикът на спящите тела

Езикът на спящите тела

Това е езикът на откритото подсъзнание, които вие не можете да имитирате. Това, в каква позиция спите с човека до себе си, говори за вашите истински чувства и вашето бъдеще.

Един за друг ли сте?

Един за друг ли сте?

Един за друг ли сте с човека, който кара пеперудите в стомаха ви да пърхат неудържимо, или грешите с решението си?