4 златни правила, когато сте скарани

0 коментара0/5

Няма връзка без спорове. Но това не прави връзката ви по-малко перфектна. Всъщност връзките, основани върху истинска любов, най-добре познават спора. Защото, ако не обичате някого, защо да си правите труда да спорите с него, когато направо може да го зарежете!?

4 златни правила, когато сте скарани
 © istockphoto.com

Ето кои са и златните правила, когато сте скарани:

Не се паникьосвайте. Това е само спор. Не раздяла!

Ако връзката ви е в начален стадий, а вие сте чувствителни натури, нищо чудно при първия спор с партньора да останете с впечатлението, че той ви е зарязал, а вие моментално изпадате в депресия, че сте сами на този свят и никой не ви обича. Спрете за момент и се замислете. Ако не му бяхте важни и ако той не изпитваше нищо към вас, щеше лид а си прави труда да ви вдига скандали и да спори с вас. Надали! Щеше да ви зареже с лека ръка или да ви изневери, без въобще да разберете. Но понеже той си представя нещо сериозно с вас, смята за необходимо да си кажете всичко в прав текст и да си изясните нещата, което често води до спорове. Но това е мъжкият начин за започване на сериозна връзка. Да сложите картите на масата пък каквото сабя покаже. Преживеете ли този буферен период, по-нататък споровете ще са далеч по-редки и съвсем безобидни.

Вижте още:
5 причини за скандал между влюбените двойки >>>

Никакво мълчание и сърдене

Ако смятате, че споровете се решават с тридневно мълчание и сърдене, жестоко грешите. Проблемите се решават с говорене, ако ще и крясъци, сълзи, извинения и прочие. Но не и мълчание! То замо задълбочава проблема поради простата причина, че обичайно единият от партньорите въобще не може да разбере за какво му се сърдят. Как тогава да се реши проблема?

Вижте още:
Притеснителен или необходим е спорът в една връзка? >>>

Добави описание

Без критика, злобни подмятания и обвинения

Мнозина предпочитат да се сърдят и мълчат, защото другият вариант (да бъдат искрени) обичайно води до критика, обвинения и злобни понятия, които няма как да се харесат, на когото и да било. Така че, когато настоявате да разберете какъв е проблемът и защо партньорът ви е сърдит, овладейте емоциите си и не правете грешката да изречете всевъзможни обиди и обвинения в своя защита.

Дайте си време

В крайна сметка може би времето е това, което лекува. Не очаквайте, че след една вечер качествен спор с всички екстри (сърдене, мълчание, крясъци, обиди и т.н.) на сутринта все едно нищо няма да е станало. Добре е, че сте си казали всичко, но е важно да си дадете малко време за размисъл, да осмислите чутото и да вземете правилно решение какво е най-добро за връзката ви.

Вижте още: 5 караници, които има във всяка връзка >>>

26.01.2017/Ели Йорданова
 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "4 златни правила, когато сте скарани".

Още от "Любов"

На Коледа – у нас или у тях?

На Коледа – у нас или у тях?

Заедно сте от почти година, от два месеца живеете заедно и това ще бъде първата ви Коледа заедно. На кого, обаче, да гостувате – на неговите или на вашите родители? Или кой откъдето?

Докосвайте се!

Докосвайте се!

Не е задължително от всеки трепетен допир между мъж и жена да се стига до бурен секс.

Това заповед ли е?

Това заповед ли е?

Една област, в която мъжете и жените се провалят при общуването, е начинът, по който отправят исканията си.