5 неща, за които щастливите двойки умеят да говорят

0 коментара0/5

Разговорите са важни за всяка връзка, но изглежда темите на разговор са още по-значими. Умението да се говори по няколко сериозни теми е сигнал за това, че двама души наистина са щастливи един с друг и се обичат. Вижте 5 неща, за които щастливите двойки умеят да говорят.

5 неща, за които щастливите двойки умеят да говорят
 © iStock

Комуникацията и умението да се говори е от основно значение за поддържането на едни здравословни и щастливи любовни взаимоотношения. Има значение обаче и какво точно си говорят двойките.

Изследване в областта на психологическите науки твърди, че хората са по-щастливи, когато прекарват повече време в дискутирането на смислени теми, отколкото в „малките” разговори като какво ще бъде времето утре или кой какво е казал на работа.

Това означава, че наистина щастливите двойки си говорят не само за ежедневните неща, но и за тези, които действително имат голямо значение в техния живот.

Ето и 5 неща, за които щастливите двойки умеят да говорят:

Смущаващи моменти

Ако не можете да споделите дори и най-неловките моменти със своята половинка, то тогава с кого? Щастливите двойки не се страхуват да говорят за смущаващи моменти от техния живот. Те могат да си разкажат всеки детайл, колкото и засрамващ да бъде той. Това говори за близост, честност и доверие между партньорите.

Колко е важно да говорим с партньора си? >>>

Страхове

Щастливите двойки умеят да споделят и своите страхове. Онези страхове и несигурности, които са толкова лични, че дори и най-добрият ви приятел може да не е наясно с тях. Страхове, които сте готови да признаете само пред самите себе си и пред човека, когото обичате.

Детство

Детските години до голяма степен влияят върху настоящето на всеки от нас. Бил ли е човек щастлив като дете? Имал ли е проблеми с родителите си? Лесно ли се е сприятелявал? Партньорите в щастливите двойки си споделят отговорите на всички тези и други въпроси. Те не си разказват просто забавни случки от детството, а говорят за всички теми от този период.

6 неща, които щастливите двойки не правят >>>

Минали връзки

Това е деликатна тема, защото реално никой не желае да слуша за щастливите (макар и отминали) моменти на своята половинка. Разбира се, има разлика между копнеж по миналото и признание за това, което е било. С достатъчно практика хората с щастливи връзки се научават да говорят открито за своите предишни любовни отношения, без това да повлиява негативно на тяхната настояща връзка.

Бъдеще

Партньорите в щастливи връзки умеят да говорят за бъдещето. Дори да не са достигнали до етап, където се обсъждат най-сериозните теми като брак и деца, те със сигурност знаят мечтите, стремежите и целите на своята половинка.

19.06.2017/Милена Алексиева

Още от "Любов"

Как инерцията ни повлича?

Как инерцията ни повлича?

За всяка дълга връзка е съвсем логично в един момент да тръгне по вече предначертана траектория и да се движи напред, единствено ръководена от инерцията.

Любов и партньорство – ІІ част

Любов и партньорство – ІІ част

“Преодоляването на страха от това да бъдеш отворен тук и сега е най-прекрасното нещо. Всичко ще засияе с важност и игривост, и чувството, че си принадлежите един на друг, ще направи развитието на всеки един от вас споделено богатство.“

Тайната на щастливите връзки се крие под чаршафите

Тайната на щастливите връзки се крие под чаршафите

Има нощи, когато единственото, което искате, е просто да се наспите, но единственото нещо, което не може да направите, е да заспите. След тях идват дни, в които целият ви свят е накриво.