5 прости начина да вдъхнете нов живот на връзката си

0 коментара0/5

Искате да избягате от сивотата и рутината на връзката си? Желаете отново да се почувствате обичани? 5 прости начина могат да ви помогнат да вдъхнете нов живот на връзката си и да се почувствате „любовно преродени”.

5 прости начина да вдъхнете нов живот на връзката си
 © iStock

Периодът на влюбването трае между няколко месеца до година. След това влюбването отстъпва място на обичта. С времето обаче намаляват тръпката, трепетите, милите жестове, хубавите думи, старанието. Неминуемо във всяка връзка идва моментът, в който двама души се „пускат по течението” на рутината, макар да имат силни чувства един към друг.

Именно тогава връзката има нужда от „глътка свеж въздух”, който за съжаление твърде често се проявява в лицето на трети човек. Всъщност само с малко усилие човек може да вдъхне нов живот на своята връзка и да се доближи до периода на влюбването. Как? Вижте 5 прости начина, с чиято помощ ще вдъхнете нов живот на връзката си:

Правете повече обмислени неща за партньора си

С времето партньорите се губят в комфорта на връзката си и забравят да изразяват своята заинтересованост и подкрепа. Акцентирайте върху вниманието и обмислете различни начини, чрез които да покажете на своята половинка, че наистина ви е грижа за него и че не го приемате за даденост. Покажете своята подкрепа и грижа и в замяна със сигурност ще получите същото.

Характеристика на любовта със сродна душа >>>

Добави описание

Правете повече чувствени неща за партньора си

След края на работния ден обикновено партньорите са твърде уморени за нежности. Докосванията под формата на целувки, галене и масажи сякаш остават само в любовната игра. Ако искате да дъхнете нов живот на своята връзка, изненадайте партньора си с масаж на гърба и/или топла вана с ароматни свещи специално за него/нея. Не забравяйте и целувките сутрин, когато се разделяте и вечер, когато се видите. Този акт на нежност несъзнателно сваля напрежението и ви сближава.

Прочетете още:

Как да поддържате близостта с любимия човек

Правете повече романтични неща за партньора си

С времето романтиката също намалява във връзката. Ако обаче вие искате да вдъхнете нов живот на любовните си отношения, отново трябва да се обърнете към нея. Достатъчно е само да оставите бележка на хладилника с мило послание или да споделите чаша вино, докато гледате залеза. Малките романтични жестове със сигурност ще се харесат на вашия партньор, а и са добър повод и той да помисли по какъв начин да ви се реваншира.

Говорете повече

Още един начин да вдъхнете нов живот на връзката си е говоренето. Но не по телефона или за обичайните и банални неща като проблеми на работното място, сметки или пък пазаруване. Отделяйте време за истински разговор, в който да споделяте чувствата си един с друг, да говорите за съвместното си бъдеще, както и да обсъждате целите и мечтите си.

Вижте също:

Навиците на щастливите двойки

Покажете повече благодарност

Когато човек полага усилия, това трябва да бъде оценявано. Една простичка дума като „Благодаря” може да бъде всичко, от което вие и вашият партньор се нуждаете. „Благодаря” е най-силният стимул, който може да накара човек да се раздава дори още повече. Забелязвайте малките неща, които половинката ви прави за вас и покажете своята благодарност насреща.

27.02.2017/Милена Алексиева

Още от "Любов"

Мъжете обичат жените по свой начин

Мъжете обичат жените по свой начин

Жените винаги се оплакват, че мъжете не знаят да обичат, не могат да показват чувствата си или пък не искат. А всъщност често проблемът е в жените, които не разбират мъжете и техните начини да показват любовта си.

6 неща, които щастливите двойки не правят

6 неща, които щастливите двойки не правят

Щастието не се изразява само в късмета да намерите половинката си в живота. Щастието е да знаете как да я задържите до себе си. Вижте кои са нещата, които щастливите двойки никога не правят.

Гальовните имена

Гальовните имена

Знаем ли какво се “крие” зад едно измислено гальовно име, с което се обръща към нас любимият партньор? Чувство на любов или нещо друго?