6 неща, които щастливите двойки не правят

0 коментара0/5

Щастието не се изразява само в късмета да намерите половинката си в живота. Щастието е да знаете как да я задържите до себе си. Вижте кои са нещата, които щастливите двойки никога не правят.

6 неща, които щастливите двойки не правят
 © istockphoto.com

Ако поне половината от тези твърдения са валидни за вас, то навярно имате една повече от щастлива връзка:

Не се оплаквате от връзката си пред близки и приятели

Връзките на щастливите двойки съвсем не са безоблачни. Даже напротив! Щастливите двойки спорят, но не намесват трети лица в спора си. И точно защото изясняват проблемите си на четири очи и са искрени един към друг, достигат до тайната на щастието в една връзка. 

Вижте още:
Колко е важно да говорим с партньора си? >>>
Притеснителен или необходим е спорът в една връзка? >>>

Не сравнявате партньора си с други

Важно е да приемате и обичате партньора си заради самия него, такъв, какъвто е. Тогава наистина навярно ще сте щастливи с точи човек. Но, ако постоянно го сравнявате с бивши гаджета или пък си мечтаете да имате връзка като тази на най-добрата ви приятелка, то навярно щастието е доста далеч от вас. Не гледайте в чуждата паница, понякога тя е илюзорно по-вкусна. 

Добави описание

Не се обвинявате

Щастието при много двойки се дължи изключително много на това, че партньорите решават проблемите си без да търсят вината един в друг и да се обвиняват. Прехвърлянето на вината и превръщането на единия от партньорите в изкупителна жертва често води до раздяла.

Не гледате твърде сериозно на нещата

Дори, когато животът ви поднася лимони, вие знаете как да си направите лимонада. Ето това е тайната на щастливите двойки, Не взимайте нещата твърде насериозно, а се научете как да се забавлявате заедно, въпреки спора ви от преди 5 мин.

Не четете мисли

Ако искате да имате щастлива връзка, не карайте партньора ви да си играе на врачка в опити да прочете мислите ви, понеже сте като затворена книга за него. Бъдете открити и честни и разговаряйте често на всякакви теми, особено, що се отнся до чувства, емоции, какво ви харесва и какво ви дразни.

Не робувате на битовизми

Заживяването заедно и справянето с битовизмите е най-трудната част от една връзка. Затворете си очите за маловажни неща като чорапите на пода и не робувайте на идеята, че всеки един от двама ви има роли у дома, които задължителнои само той трябва да изпълнява (пране, готвене, чистене, ремонтни дейности и т.н.)

16.03.2017/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 неща, които щастливите двойки не правят".

Още от "Любов"

Наистина ли имаме нужда от любов?

Наистина ли имаме нужда от любов?

3 % от европейците никого не са правили любов, а 30 % от тях рядко си хабят енергията за подобно занимание.

Свалка трепач

Свалка трепач

Как се прави успешна свалка? Едно време мъжете ухажвахме и ни наричаха “ухажори”. Сега мъжете сваляме и ни наричат “свалячи”. Като прибавим и факта, че жените стават все по-активни в свалките, нещата съвсем се объркват.

Когато няма какво да си кажете...

Когато няма какво да си кажете...

Далече остана времето, когато като млади влюбени споделяхте всичко и имаше хиляди неща за които да си говорите.