6 неща, които щастливите двойки не правят

0 коментара0/5

Щастието не се изразява само в късмета да намерите половинката си в живота. Щастието е да знаете как да я задържите до себе си. Вижте кои са нещата, които щастливите двойки никога не правят.

6 неща, които щастливите двойки не правят
 © istockphoto.com

Ако поне половината от тези твърдения са валидни за вас, то навярно имате една повече от щастлива връзка:

Не се оплаквате от връзката си пред близки и приятели

Връзките на щастливите двойки съвсем не са безоблачни. Даже напротив! Щастливите двойки спорят, но не намесват трети лица в спора си. И точно защото изясняват проблемите си на четири очи и са искрени един към друг, достигат до тайната на щастието в една връзка. 

Вижте още:
Колко е важно да говорим с партньора си? >>>
Притеснителен или необходим е спорът в една връзка? >>>

Не сравнявате партньора си с други

Важно е да приемате и обичате партньора си заради самия него, такъв, какъвто е. Тогава наистина навярно ще сте щастливи с точи човек. Но, ако постоянно го сравнявате с бивши гаджета или пък си мечтаете да имате връзка като тази на най-добрата ви приятелка, то навярно щастието е доста далеч от вас. Не гледайте в чуждата паница, понякога тя е илюзорно по-вкусна. 

Добави описание

Не се обвинявате

Щастието при много двойки се дължи изключително много на това, че партньорите решават проблемите си без да търсят вината един в друг и да се обвиняват. Прехвърлянето на вината и превръщането на единия от партньорите в изкупителна жертва често води до раздяла.

Не гледате твърде сериозно на нещата

Дори, когато животът ви поднася лимони, вие знаете как да си направите лимонада. Ето това е тайната на щастливите двойки, Не взимайте нещата твърде насериозно, а се научете как да се забавлявате заедно, въпреки спора ви от преди 5 мин.

Не четете мисли

Ако искате да имате щастлива връзка, не карайте партньора ви да си играе на врачка в опити да прочете мислите ви, понеже сте като затворена книга за него. Бъдете открити и честни и разговаряйте често на всякакви теми, особено, що се отнся до чувства, емоции, какво ви харесва и какво ви дразни.

Не робувате на битовизми

Заживяването заедно и справянето с битовизмите е най-трудната част от една връзка. Затворете си очите за маловажни неща като чорапите на пода и не робувайте на идеята, че всеки един от двама ви има роли у дома, които задължителнои само той трябва да изпълнява (пране, готвене, чистене, ремонтни дейности и т.н.)

16.03.2017/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 неща, които щастливите двойки не правят".

Още от "Любов"

Запознай се с нашите

Запознай се с нашите

Не, не става въпрос за популярния филм в две части „Запознай се с нашите“ и „Запознай ме с вашите“.

Противоположностите се привличат?

Противоположностите се привличат?

Защо е така? Може би защото никой не е перфектен и търси това, което няма. Защото различното е очарователно, екзотично, провокира любопитството и задържа интереса ви, защото не може да има двама лидери и трябва да се търси баланса в една връзка.

Социалните мрежи и любовта

Социалните мрежи и любовта

Съкратиха ли социалните мрежи пътя до леглото или доведоха до страх от обвързване и невъзможна интимност? Определено социалните мрежи оказаха огромно влияние върху любовта и връзките, но в каква насока?