Компромисът – една от основите на стабилната връзка

0 коментара0/5

Защо е важно да правим компромис, ако искаме да имаме една здрава и стабилна връзка? Редно ли е обаче компромисите да бъдат винаги повече от единия партньор? Компромисът – една от основите на стабилната връзка.

Компромисът – една от основите на стабилната връзка
 © iStock

Колко щеше да бъде хубаво, ако животът се развиваше точно по начина, по който ние искаме? Ако не ни се налагаше да преминаваме през тежки периоди, да взимаме трудни решения и да правим компромиси? Казано така, всичко звучи като описание на една утопия, защото в реалния живот нищо не е перфектно и наред с позитивите, човек трябва да се научи да търпи и негативите.

Компромисът, например, е една от основите на здрава връзка. Попитайте който и да е по-възрастен човек с дългогодишен брак/връзка и той ще ви каже, че една от тайните на стабилните отношения е именно компромисът.

Вижте още:

Колко е важно да говорим с партньора си?

Все пак колкото и двама човека да се обичат и да държат един на друг, те са два отделни индивида, с различни виждания за света и нещата от живота. Тези две различни гледки точки неминуемо водят до конфликт, който е нездравословен за връзката, а единственият начин да бъде преодолян конфликтът е с помощта на компромиса.

Честните любовни отношения обаче изискват компромиси и от двете страни – само така може да се поддържа баланса и хармонията във връзката, което е много важно за нейната стабилност.

Добави описание

Не е редно само единият партньор да прави компромиси в името на връзката си. А за съжаление, много често се получава по този начин. Обикновено това се случва, когато единият от партньорите има много по-силни чувства към половинката си и по този начин става лесно манипулируем.

Как да поддържате близостта с любимия човек >>>

Той/тя е готов/а да направи всичко и да се съгласи с всичко, стига да запази любимия човек до себе си. Подобни отношения започват да стават все по-пагубни за този, който прави компромисите и рано или късно всичко приключва.

Тайната на правенето на компромиси като основа на стабилната връзка се крие, както вече казахме, в горе-долу равното разпределение на компромисите. И тук не става въпрос само за количество, но и за характера на самите компромиси. Едва ли ви се струва редно единият партньор винаги да се налага за важните неща като разпределяне на финансите, докато другият да решава какво ще вечерят.

Характеристика на любовта със сродна душа >>>

Правенето на компромиси е задължително, когато говорим за поддържането на стабилна връзка. Те обаче трябва да са добре обмислени и да си заслужават. Никой човек не трябва да прави компромиси със своите най-важни принципи, дори и в името на любовта. Както Буда е казал – важна е златната среда, а ние бихме допълнили – особено, когато става въпрос за компромиси.

27.03.2017/Милена Алексиева

Още от "Любов"

Как пазаруват мъжете и жените за Коледа?

Как пазаруват мъжете и жените за Коледа?

„Откъде знаете, че всеки момент ще затворят магазините на Бъдни вечер? Ами защото съпругът ви току-що е излязъл да прави коледните покупки.“ - Алън и Барбара Пийз.

6 причини да не изпадате в депресия на Свети Валентин

6 причини да не изпадате в депресия на Свети Валентин

Много хора искат денят на влюбените да бъде съвършен, без проблеми и непредвидени обстоятелства. Идеята за перфектен празник почти винаги се оказва разрушена, а голяма част от хората, почитащи Свети Валентин изпадат в депресия.

Празниците подклаждат пламъка на любовта

Празниците подклаждат пламъка на любовта

Използвайте почивните дни, за да съживете връзката си и да разпалите пламъка на любовта.. Нужни са съвсем малко усилия от ваша страна. Останалото ще го свърши празничната атмосфера.