Коледни неволи

7 коментара2/5

Какво може да се обърка на Коледа и да ви скара с половинката? Не става дума за раздяла, а просто за нормалните семейни спорове. А поводите за тях преди Коледа някак си скорострелно се умножават. Но каква точно е рецептата за коледните неволи?

Коледни неволи
  • Къде да бъдете по празниците – при неговите родители, при вашите или само двамата? 
Това е основна тема за спор, особено ако сте от скоро заедно и още повече, ако все още не се познавате с родителите на половинката си. Коледните неволи започват с това, че сте свикнали да изкарвате празниците по начин, различен от този, по който празнува семейството на половинката ви. Да не говорим, че има и такива родители, които съвсем насериозно се сърдят, ако някой е отмъкнал детето им да празнува с друго семейство Коледа. Остава вариантът всеки по къщите си, което обаче противоречи на схващането, че Коледа е семеен празник, тъй като вие, евентуалното бъдещо семейство, не сте заедно. Внимавайте това да не се превърне в лоша традиция.
  • КолКоледни неволиедната украса
Както винаги, жените купуват всяка година още и още коледна украса, а мъжете започват наново да водят отдавна изгубената война за редуцирането на коледните джунджурии вкъщи. Коледните неволи продължават и с монтирането на украсата, тъй като мъжете винаги всичко знаят и могат.. и винаги всичко объркват, тъй като не признават съвети, упътвания и никога не намират за нужно да питат. Така че е твърде вероятно да бъдат изпочупени няколко коледни играчки за елха, а ел. инсталацията да претърпи срив.
  • Коледната трапеза
Проблемът обикновено не е свързан с това, че мъжът мрънка „Не ми е вкусно, няма да го ям!“, въпреки че и този момент го има, особено ако сте забравили яденето във фурната по-дълго или сте объркали солта със захарта в коледната питка, а че жената се вижда в чудо докато накара всички заедно да седнат на масата, привиквайки ги един по един – децата ще са на компютъра, мъжът пред телевизора – ситуацията е ясна може би на доста от вас.
Коледни неволи
Но в края на краищата, всичките неволи се превръщат в забавен спомен, а Коледа си остава все така хубав, семеен и романтичен празник. Коледа е още един повод да кажете „Обичам те!“ на половинката си и любимите си хора.

А вие с какви коледни неволи сте се сблъсквали?

19.12.2011/Ели Йорданова

7 коментарaДобави коментар »

Лозе

От Лозе10.01.2012, 18:30 ч.

Penmarр най-лесно ще го отучиш като му посочиш противоположността, реалния капитализъм с неговите жестоки и демократични възможности. Освен ако е съвсем манипулиран и невиждаш нищо друго.

Виж всички коментари за "Коледни неволи".

Още от "Любов"

Съвместимост с партньора – отивате ли си?

Съвместимост с партньора – отивате ли си?

Наистина ли съществуват сродни души, наистина ли всеки има своя половинка в живота, която трябва да намери, наистина ли любовта е химия, а двамата партньори са химични елементи, които си взаимодействат?

Любов по сметка

Любов по сметка

Някои казват, че има два вида любов – любов по сметка и онази истинска и чиста любов, която ви заслепява за материалното в живота. Но наистина ли любовта има две лица?

Навиците на щастливите двойки

Навиците на щастливите двойки

Казват, че щастието се крие в красотата и позитивизма на малките неща около нас. По отношение на любовта и връзките – тази мъдрост също важи с пълна сила.