Коледни неволи

7 коментара2/5

Какво може да се обърка на Коледа и да ви скара с половинката? Не става дума за раздяла, а просто за нормалните семейни спорове. А поводите за тях преди Коледа някак си скорострелно се умножават. Но каква точно е рецептата за коледните неволи?

Коледни неволи
  • Къде да бъдете по празниците – при неговите родители, при вашите или само двамата? 
Това е основна тема за спор, особено ако сте от скоро заедно и още повече, ако все още не се познавате с родителите на половинката си. Коледните неволи започват с това, че сте свикнали да изкарвате празниците по начин, различен от този, по който празнува семейството на половинката ви. Да не говорим, че има и такива родители, които съвсем насериозно се сърдят, ако някой е отмъкнал детето им да празнува с друго семейство Коледа. Остава вариантът всеки по къщите си, което обаче противоречи на схващането, че Коледа е семеен празник, тъй като вие, евентуалното бъдещо семейство, не сте заедно. Внимавайте това да не се превърне в лоша традиция.
  • КолКоледни неволиедната украса
Както винаги, жените купуват всяка година още и още коледна украса, а мъжете започват наново да водят отдавна изгубената война за редуцирането на коледните джунджурии вкъщи. Коледните неволи продължават и с монтирането на украсата, тъй като мъжете винаги всичко знаят и могат.. и винаги всичко объркват, тъй като не признават съвети, упътвания и никога не намират за нужно да питат. Така че е твърде вероятно да бъдат изпочупени няколко коледни играчки за елха, а ел. инсталацията да претърпи срив.
  • Коледната трапеза
Проблемът обикновено не е свързан с това, че мъжът мрънка „Не ми е вкусно, няма да го ям!“, въпреки че и този момент го има, особено ако сте забравили яденето във фурната по-дълго или сте объркали солта със захарта в коледната питка, а че жената се вижда в чудо докато накара всички заедно да седнат на масата, привиквайки ги един по един – децата ще са на компютъра, мъжът пред телевизора – ситуацията е ясна може би на доста от вас.
Коледни неволи
Но в края на краищата, всичките неволи се превръщат в забавен спомен, а Коледа си остава все така хубав, семеен и романтичен празник. Коледа е още един повод да кажете „Обичам те!“ на половинката си и любимите си хора.

А вие с какви коледни неволи сте се сблъсквали?

19.12.2011/Ели Йорданова

7 коментарaДобави коментар »

Лозе

От Лозе10.01.2012, 18:30 ч.

Penmarр най-лесно ще го отучиш като му посочиш противоположността, реалния капитализъм с неговите жестоки и демократични възможности. Освен ако е съвсем манипулиран и невиждаш нищо друго.

Виж всички коментари за "Коледни неволи".

Още от "Любов"

Цветя, бонбони, целувка - малки жестове с голям ефект

Цветя, бонбони, целувка - малки жестове с голям ефект

Когато наближат празници – Коледа, рожден ден, св. Валентин, изведнъж половинката ни се сеща, че е добре да ни купи подарък. Много по-важни за връзката ни обаче са дребните жестове от ежедневието, които са ненатрапчиво доказателство за любовта му.

Любов или влюбване от пръв поглед?

Любов или влюбване от пръв поглед?

Има ли любов от пръв поглед или това е само влюбване от пръв поглед? Любовта е сложна химична формула, която изключва съществуването на любов от пръв поглед. Но за някои хора любовта е просто математическо уравнение и напълно постижима от пръв поглед.

Кой каза, че любовта трае три години?

Кой каза, че любовта трае три години?

Преди няколко години френският автор Фредерик Бегбеде публикува книгата „Любовта трае три години”. Хиляди двойки по света се спогледаха и се запитаха – „Колко ни остава?”