Обичаш ли ме?

21 коментара3/5

Който задава този въпрос, поначало е загубил, а който го чува, се чувства тероризиран.Ето шестте причини, заради които мъжете мразят ужасно да ги питат това.

Неделя вечер. Той тъкмо се е опънал удобно пред телевизора, когато неговата любима принцеса се примъква до него на дивана. Прави го по начин, който не вещае нищо добро. Обръща се към него с нездрава смесица от скука и недоволство, роши косата му и го пита: "Обичаш ли ме?" "Ъхъ - казва той, - знаеш, че да."

И чува до болка познатия отговор: "Защо тогава не ми го казваш?"

Той връща топката: "Защото все ме питаш и не ми оставяш време сам да ти го кажа."

В момента той просто мечтае да го оставят на мира. Ако малката принцеса бе му прошушнала: "Обичам те, малък принце", той сигурно би й отвърнал със същото. Но така?!

При въпроса "обичаш ли ме" той по-скоро чува:

 • "Никой не ме обича". Тя е малко момиченце, което иска всеки ден да се къпе в лъчите на неговите чувства. Но той пък е вече пораснал и сам решава кога да каже нещо и кога да мълчи. А освен това

 • Понякога тя има право.
  Драматичните първи дни на любовта вече са отминали. Последният букет е увяхнал, последната истински нежна ласка беше преди дни. Да, нещата трябва да се обсъдят, но въпросът й въобще не подтиква към откровен разговор.
  Сякаш тя му казва :"В областта на любовта, нежността и вниманието ти пиша четири минус." Унизително - също като в училище!

 • Тя не вижда ли, че я обичам?!
  Всеки може да лъготи "Обичам те". Но кой се държи безкрайно мило с тъста и тъщата? Кой й носи закуската в леглото? Кой любезничи с тъпите й приятелки, кой всеки ден върши неща, които са истински доказателства за любов?! Е, да, ама това се приема за нормалния ред на нещата...

 • Не сега, бебче! Мъжете биха се поддавали по-лесно на провокативния въпрос, ако им го задаваха в разнежваща ситуация. Но жените имат фамозната дарба да питат за любов в потрисащо неромантични случаи.

 • Просто лош въпрос! Чисто езиково той не предполага приятен отговор. "Не", звучи като плесница пред 100 свидетели. А “да” е романтично колкото да подариш ютия на любимата си за рождения и ден. Дори и най-старателният ухажор не би намерил адекватен отговор на този невъзможен въпрос.

 • Винаги тя да е отгоре! Който първи задава въпроса, държи сякаш някак си сметка на другия. Защо мъжът не се примъква до малката принцеса с въпроса: "Обичаш ли ме?" Ами, струва му се някак подло. Защото обикновено има поне 60-70 причини, поради които той обича жена си. И то съвсем различни и ясно дефинирани. Ами да - защото тя иска да гледа филм, преди да заспи, но клюмва още на първите кадри и го зарязва сам пред телевизора. Защото прегаря любимата му манджа точно когато гостите звънят на вратата. Защото киха толкова смешно сутрин и винаги забрави пастата за зъби отворена...

  Ето, колко по-истински и конкретни причини от онова изтъркано, неопределено "Обичам те"?!!....


21 коментарaДобави коментар »

Mimi marinowa

От Mimi marinowa03.02.2010, 13:37 ч.

Разбира се че непрекъснато трябва да казваш на любимите хора че ги обичаш-така ти ги зареждаш с енергия и им предаваш импулси за живот

Виж всички коментари за "Обичаш ли ме?".

Още от "Любов"

7 убеждения, които пречат на любовта

7 убеждения, които пречат на любовта

Ако любовните проблеми са ежедневие или любовта все не се превръща в център на живота ви, може би страдате от някои от най-популярните убеждения, които си играят лоша шега с вас в любовен план.

Къде е моята половинка?

Къде е моята половинка?

Някъде бях чела, че преди милиони години първите хора – пришълци от планетата Марс - се заселили на Земята. Те били двуполови същества – мъж и жена в едно тяло.

Двамата заедно под един покрив

Двамата заедно под един покрив

Всяка сериозна връзка има логично продължение – съвместно съжителство. С брак или без брак, заживяването под един покрив с любимия е интересен и често преломен момент. Правилна стъпка или корабокрушение е вашето съвместно съжителство?