Само приятели?

22 коментара0/5

"Нека бъдем само приятели..." Колко пъти Ви се е случвало да Ви кажат това?

И то да Ви го каже човекът, когото харесвате, от когото се интересувате, който някак осмисля живота Ви, който Ви кара да се смеете истински, който Ви липсва истински, към когото изпитвате някакво необяснимо привличане, който въобще Ви кара да се чувствате живи и бихте направили всичко по силите Ви, за да може и той/тя да изпита нещо към вас и да успеете да станете по-близки?

А замисляли ли сте се колко пъти това би го каза мъж и колко пъти жена? ...
Мислите ли, че мъж въобще би го казал някога? Би ли го казал ако не е женен, няма си сериозна приятелка и Вие сте наистина красива?

А какви са причините да го каже една жена? И Вие като мъж въобще бихте ли я разбрали?

Колкото и да сме образовани, интелигентни и изискани ние, хората, си оставаме животни и това ни прави подвластни на правилата на игра, създадени от Майката Природа. А те са много прости - трябва да се продължи поколението. Ако не се опитваме да търсим твърде далеч смисъла на живота ще разберем, че каквото и да правим, колкото и да се борим, каквито и върхове да покоряваме, каквито и постижения да побеждаваме, каквито и новости да откриваме и както и да живеем ние сме тук, за да създадем някой, който ще дойде след нас.
И този простичък смисъл е закодиран в мъжа и жената по следния начин: Мъжът е този, който трябва да предложи материала за поколението, негово задължение е да се множи, а жената е тази, която прави естествения подбор.
Не твърдя, че мъжът иска секс на всяка цена, но при него критериите са малко по-занижени. Докато жената, следваща два свои основни инстинкта прави по-сериозен избор сред морето от кандидати.
Първият е желанието да бъде с по-силния, с победителя. Не случайно в природата мъжките екземпляри се борят за надмощие преди да бъдат избрани от женската. А сред хората, където психологическите фактори понякога оказват надмощие над физическите е възможно да бъде избран по-слабият, поради силния майчин инстинкт на жената, която търси някой за когото да се грижи.

Така че, уважаеми господа, когато Ви откажат, това означава, че просто не пасвате на виждането на конкретната жена за неин бъдещ партньор. А вие, скъпи дами, когато един мъж Ви откаже, може би трябва да се позамислите и да разберете, че все още има джентълмени по света, който не го правят просто защото им харесва.

Но винаги има място за допълнително ухажване, убеждаване, лека игра на криеница... за до опознаване все пак.
А и ние, като хора, имаме способността да мислим и да се променяме.
Вярно е, че мъж и жена е много трудно да бъдат истински приятели - винаги чувствата на единия са по-силни, но все пак един свой човек като шпионин сред врага може само да помогне.

Така че - успех! ... и нека бъдем най-напред приятели...

16.02.2004/Unknown

22 коментарaДобави коментар »

Martin

От Martin

Напълно съм съгласен с Molin и Ани.

Виж всички коментари за "Само приятели?".

Още от "Любов"

Любовта трае три години

Любовта трае три години

Любовта трае три години. Това не е само заглавие на книга от Фредерик Бегбеде, а разпространена теория за трайността на любовните отношения.

Любимият сладолед издава какви сме в леглото

Любимият сладолед издава какви сме в леглото

Ванилия? Или може би шоколад? А защо не ягода? Направено скоро проучване доказа, че любимият ни сладолед издава повече за сексуалните ни желания, отколкото сме предполагали.

Всичко за Свети Валентин

Всичко за Свети Валентин

Свети Валентин е ден за честване на любовта. Откъде обаче идва тази традиция? Каква е историята на 14-ти февруари? Научете всичко любопитно за Свети Валентин.