Притежавате ли 4-те химични елемента на любовта?

0 коментара0/5

Казват, че любовта е химия. Но защо, говорейки за “химия”, първото, което мнозина си мислят е сексуално привличане? Любовната химия е нещо много повече от това!

Притежавате ли 4-те химични елемента на любовта?
 © istockphoto.com

Сексът и чисто физическото привличане са важни дотолкова, доколкото двама души да си обърнат внимание. Дали са един за друг обаче не зависи само от сексуалните им изживявания в леглото. Необходими са още няколко химични елемента, за да бъде формулата на любовта безпогрешна, а връзката им да продължи повече от опцията “секс за една нощ”.

Сексуално привличане

Сексът, безспорно е първият химичен елемент на любовта, който привлича двама души. След първият ви сексуален контакт, обаче,в ариантите са два:

Сексуалният глад е задоволен, а партньорът се превръща в носна кърпичка. Звучи грубо, но ако и двамата партньори са с тази нагласа, то сексът за една нощ е най-доброто, което им се е случвало за последните 24 часа.

Усещането е като да сте дегустирали нещо толкова вкусно, че да искате не само една хапка от него, а да изядете цялата порция. Подобна първа сексуална нощ говори, че налице е и вторият химичен елемент на любовта:

Емоционална интелигентност

Трудно е да имате отлична сексуална връзка без емоционално привличане. Сексът, придружен с емоционално привличане, е това, което стои в основата на една стабилна връзка.

Вижте също:
Как да поддържате близостта с любимия човек >>> 

Липсата на емоционално привличане е признак на липса на доверие и разбиране, а оттам и комуникацията във връзката ви става невъзможна. И се връщаме отново само до фаза 1 – физическо привличане, което, обаче, става невъзможно в дългосрочен план, без емоционално такова.

Според проучвания по темата емоционална интелигентност в рамките на една връзка, партньорите, които са по-заинтересовани и по-добре разбират емоциите на половинката си, имат по-голям шанс да се радват на дълга и стабилна връзка, базирана на взаимно удовлетворяващи и двамата партньори отношения.

Любопитно:
Емоционална интелигентност... или защо е важно да разпознаваме чувствата си >>>

Добави описание

Духовна връзка

Третият химичен елемент на любовта е духовното привличане, като не разбирайте изповядването на еднакви религиозни вярвания, а нещо по-всеобхватно. Ако двама души няма еднакви или поне сходни възгледи по тема като политика, хранене (вегетарианство, диети и т,н,), опазване на околната среда, отглеждане на деца, начин на живот и т.н., то добрата комуникация межди тях често ще бъде нарушавана от спорове по тези теми.

Вижте също:
Притеснителен или необходим е спорът в една връзка? >>>

Интелект

В редица проучвания и двата пола признават, че не биха могли да имат сериозна връзка с човек, който не е интелигентен. Интелигентността е полседният химичен елемент на любовта, необходим, за да превърне една връзка в наистина преуспяваща.

Вижте още:
Женският интелект възбужда >>> 
Той и Тя с различно образование >>> 

19.01.2017/Ели Йорданова

 

 

Още от "Любов"

 Дебел или слаб – има ли значение, ако сте влюбени?

Дебел или слаб – има ли значение, ако сте влюбени?

Обичате ли едрите мъже или си падате само по слаби манекени? Склонна ли сте да се влюбите в дебел мъж без причината да са парите му? Някои хора просто имат силно влечение към по-пухкави партньори, намирайки ги за изключително добродушни и мили.

Не игнорирайте тези 9 признака на провалящата се връзка!

Не игнорирайте тези 9 признака на провалящата се връзка!

Много често партньорите се самозаблуждават, че отношенията им са наред, макар че и двамата усещат, че края на връзката им е неизбежен. Проверете дали това не се отнася и за самите вас.

Как срещнахте любовта?

Как срещнахте любовта?

Първата среща с любовта на живота ви трудно се забравя, а много хора с удоволствие разказват за срещата им с голяма любов и настоящия им партньор, тъй като тя е била повече от екзотична, нетипична и романтична. И при вас ли беше така?