Притежавате ли 4-те химични елемента на любовта?

0 коментара0/5

Казват, че любовта е химия. Но защо, говорейки за “химия”, първото, което мнозина си мислят е сексуално привличане? Любовната химия е нещо много повече от това!

Притежавате ли 4-те химични елемента на любовта?
 © istockphoto.com

Сексът и чисто физическото привличане са важни дотолкова, доколкото двама души да си обърнат внимание. Дали са един за друг обаче не зависи само от сексуалните им изживявания в леглото. Необходими са още няколко химични елемента, за да бъде формулата на любовта безпогрешна, а връзката им да продължи повече от опцията “секс за една нощ”.

Сексуално привличане

Сексът, безспорно е първият химичен елемент на любовта, който привлича двама души. След първият ви сексуален контакт, обаче,в ариантите са два:

Сексуалният глад е задоволен, а партньорът се превръща в носна кърпичка. Звучи грубо, но ако и двамата партньори са с тази нагласа, то сексът за една нощ е най-доброто, което им се е случвало за последните 24 часа.

Усещането е като да сте дегустирали нещо толкова вкусно, че да искате не само една хапка от него, а да изядете цялата порция. Подобна първа сексуална нощ говори, че налице е и вторият химичен елемент на любовта:

Емоционална интелигентност

Трудно е да имате отлична сексуална връзка без емоционално привличане. Сексът, придружен с емоционално привличане, е това, което стои в основата на една стабилна връзка.

Вижте също:
Как да поддържате близостта с любимия човек >>> 

Липсата на емоционално привличане е признак на липса на доверие и разбиране, а оттам и комуникацията във връзката ви става невъзможна. И се връщаме отново само до фаза 1 – физическо привличане, което, обаче, става невъзможно в дългосрочен план, без емоционално такова.

Според проучвания по темата емоционална интелигентност в рамките на една връзка, партньорите, които са по-заинтересовани и по-добре разбират емоциите на половинката си, имат по-голям шанс да се радват на дълга и стабилна връзка, базирана на взаимно удовлетворяващи и двамата партньори отношения.

Любопитно:
Емоционална интелигентност... или защо е важно да разпознаваме чувствата си >>>

Добави описание

Духовна връзка

Третият химичен елемент на любовта е духовното привличане, като не разбирайте изповядването на еднакви религиозни вярвания, а нещо по-всеобхватно. Ако двама души няма еднакви или поне сходни възгледи по тема като политика, хранене (вегетарианство, диети и т,н,), опазване на околната среда, отглеждане на деца, начин на живот и т.н., то добрата комуникация межди тях често ще бъде нарушавана от спорове по тези теми.

Вижте също:
Притеснителен или необходим е спорът в една връзка? >>>

Интелект

В редица проучвания и двата пола признават, че не биха могли да имат сериозна връзка с човек, който не е интелигентен. Интелигентността е полседният химичен елемент на любовта, необходим, за да превърне една връзка в наистина преуспяваща.

Вижте още:
Женският интелект възбужда >>> 
Той и Тя с различно образование >>> 

19.01.2017/Ели Йорданова

 

 

Още от "Любов"

Защо мъжът и жената обичат различно?!

Защо мъжът и жената обичат различно?!

Защо мъжът и жената обичат по различен начин и често говорят на различни езици? Защо сърдечност и отдаденост, страст и сигурност, симпатия и чувственост се интерпретират по различен начин от двата пола?

Възможни ли са връзките от разстояние?

Далеч от очите, далеч от сърцето?

Далеч от очите, далеч от сърцето... или възможни ли са връзките от разстояние?

6 неща, които щастливите двойки не правят

6 неща, които щастливите двойки не правят

Щастието не се изразява само в късмета да намерите половинката си в живота. Щастието е да знаете как да я задържите до себе си. Вижте кои са нещата, които щастливите двойки никога не правят.