Защо някои хора предпочитат да бъдат необвързани?

0 коментара0/5

Какви са причините, заради които човек съзнателно не желае да се обвързва? От любовта към свободата до финансовия аспект – това са само част от причините, които карат хората да желаят да бъдат необвързани. Разберете какво кара някои жени и някои мъже да предпочитат да не поддържат връзка.

Защо някои хора предпочитат да бъдат необвързани?
 © iStock

За повечето хора намирането на партньор е сред топ приоритетите в техния живот. Все пак е хубаво да се чувстваш обичан, да имаш подкрепа в трудни моменти, да градиш съвместно бъдеще с любимия човек.

Не и за някои хора обаче. Има жени, а и мъже, които съзнателно избират да бъдат необвързани. Не, защото не могат да поддържат връзка, а тъй като съзнателно избират да нямат такава. И така – какво кара тези хора да предпочитат да бъдат необвързани?

Лична свобода

Тя е изключително важна за хората, които не желаят връзка. Необвързаните разполагат на 100% със своята лично време и по този начин се чувстват свободни. На тях не им се налага да се съобразяват със своята половинка. Могат да си лягат и да стават, когато пожелаят. Могат да се виждат с приятелите си без да се чудят по какъв начин да разпределят свободното си време между любовта и приятелството си.

Необвързаните хора също така могат да избират храната си спрямо своето собствено моментно настроение без да мислят дали тя ще се хареса и на партньора им. Могат да избират и какво да гледат по телевизията, както и куп други неща, с които ако не бяха сами, щяха да се съобразяват с половинката си. В този смисъл съзнателно избралите да бъдат необвързани са вид егоисти, за които личният комфорт е много важен.

Прочетете още:

Защо мъжете се страхуват от независимите жени? >>>

Страх от сериозно обвързване

Този страх може да е породен от предишни любовни разочарования, които са оставили дълбок и горчив отпечатък в съзнанието на някои хора. Някои необвързани хора не желаят да започват сериозна връзка, за да не бъдат излъгани, наранени и разочаровани отново. Те не са в състояние да се доверят и да опитат да създадат една дълготрайна и здравословна връзка, ето защо избират статуса „необвързан/а”.

Страхът от сериозно обвързване може да се изразява и в това, че някои хора просто не се чувстват готови да направят подобна крачка. Много често сериозните връзки прерастват в брак и наследници, което може да плаши някои хора. Именно поради тази причина те предпочитат да бъдат необвързани.

Добави описание

Трудности на любовния фронт

Някои хора следват максимата: „По-добре сам, отколкото в неподходяща компания”. Това е и една от най-разпространените причини, заради които избират да бъдат необвързани. Те съзнателно решават, че е по-добре за тях да бъдат сами, отколкото да поддържат връзка без перспектива. Обикновено тези хора са отворени за любовта, но може да им отнеме известно време, докато я срещнат. Както добре знаете – подходящ партньор не се намира лесно в днешни дни.

Вижте също:

Необвързана на 30? И какво от това! >>>

Харесват живота си на необвързани

Пълноценният живот невинаги означава споделен живот с някой друг. На това мнение са някои хора, които нямат никакъв проблем със статуса си на необвързани. Те са достатъчно уверени в себе си, понякога много отдадени на работата, финансово стабилни и нежелаещи да бъдат с някого, само „защото така е прието”.

14.11.2016/Милена Алексиева

Още от "Любов"

Ако любовта беше светофар...

Ако любовта беше светофар...

...може би емоционалните катастрофи щяха да са далеч по-малко. Но заслепени от светлината в тунела, идваща от поредното дълбоко влюбване, не виждате светлините на светофара, казващи ви кога да спрете.

Важна ли е разликата във възрастта за една връзка?

Важна ли е разликата във възрастта за една връзка?

Гледате ли скептично на любовни връзки, в които партньорите имат голяма възрастова разлика? Каква е нормалната разлика във възрастта за една връзка и въобще има ли значение възрастта за любовта?

Как инерцията ни повлича?

Как инерцията ни повлича?

За всяка дълга връзка е съвсем логично в един момент да тръгне по вече предначертана траектория и да се движи напред, единствено ръководена от инерцията.