Защо някои хора предпочитат да бъдат необвързани?

0 коментара0/5

Какви са причините, заради които човек съзнателно не желае да се обвързва? От любовта към свободата до финансовия аспект – това са само част от причините, които карат хората да желаят да бъдат необвързани. Разберете какво кара някои жени и някои мъже да предпочитат да не поддържат връзка.

Защо някои хора предпочитат да бъдат необвързани?
 © iStock

За повечето хора намирането на партньор е сред топ приоритетите в техния живот. Все пак е хубаво да се чувстваш обичан, да имаш подкрепа в трудни моменти, да градиш съвместно бъдеще с любимия човек.

Не и за някои хора обаче. Има жени, а и мъже, които съзнателно избират да бъдат необвързани. Не, защото не могат да поддържат връзка, а тъй като съзнателно избират да нямат такава. И така – какво кара тези хора да предпочитат да бъдат необвързани?

Лична свобода

Тя е изключително важна за хората, които не желаят връзка. Необвързаните разполагат на 100% със своята лично време и по този начин се чувстват свободни. На тях не им се налага да се съобразяват със своята половинка. Могат да си лягат и да стават, когато пожелаят. Могат да се виждат с приятелите си без да се чудят по какъв начин да разпределят свободното си време между любовта и приятелството си.

Необвързаните хора също така могат да избират храната си спрямо своето собствено моментно настроение без да мислят дали тя ще се хареса и на партньора им. Могат да избират и какво да гледат по телевизията, както и куп други неща, с които ако не бяха сами, щяха да се съобразяват с половинката си. В този смисъл съзнателно избралите да бъдат необвързани са вид егоисти, за които личният комфорт е много важен.

Прочетете още:

Защо мъжете се страхуват от независимите жени? >>>

Страх от сериозно обвързване

Този страх може да е породен от предишни любовни разочарования, които са оставили дълбок и горчив отпечатък в съзнанието на някои хора. Някои необвързани хора не желаят да започват сериозна връзка, за да не бъдат излъгани, наранени и разочаровани отново. Те не са в състояние да се доверят и да опитат да създадат една дълготрайна и здравословна връзка, ето защо избират статуса „необвързан/а”.

Страхът от сериозно обвързване може да се изразява и в това, че някои хора просто не се чувстват готови да направят подобна крачка. Много често сериозните връзки прерастват в брак и наследници, което може да плаши някои хора. Именно поради тази причина те предпочитат да бъдат необвързани.

Добави описание

Трудности на любовния фронт

Някои хора следват максимата: „По-добре сам, отколкото в неподходяща компания”. Това е и една от най-разпространените причини, заради които избират да бъдат необвързани. Те съзнателно решават, че е по-добре за тях да бъдат сами, отколкото да поддържат връзка без перспектива. Обикновено тези хора са отворени за любовта, но може да им отнеме известно време, докато я срещнат. Както добре знаете – подходящ партньор не се намира лесно в днешни дни.

Вижте също:

Необвързана на 30? И какво от това! >>>

Харесват живота си на необвързани

Пълноценният живот невинаги означава споделен живот с някой друг. На това мнение са някои хора, които нямат никакъв проблем със статуса си на необвързани. Те са достатъчно уверени в себе си, понякога много отдадени на работата, финансово стабилни и нежелаещи да бъдат с някого, само „защото така е прието”.

14.11.2016/Милена Алексиева

Още от "Любов"

Фън шуй уроци за вечна любов

Фън шуй уроци за вечна любов

Нищо не струва да опитате дали това древно китайско умение помага да се създаде хармония в любовта, а също така и в сексуалния живот.

Любовта като отправна точка за успеха

Любовта като отправна точка за успеха

С пари любов не се купува, но с любов може да постигнете успех и богатство. Любовта е безценна, но реално ви превръща в богаташи – най-напред духовни, а може би и материално богати.

Любов

Най-коварните врагове на любовта

За да вървят отношенията ви с партньора, не е нужно да търсите чудодейни рецепти. Достатъчно е да се опитате да избегнете някои клопки в ежедневния си живот. Кои са най-коварните врагове на любовта?