Еротика vs. Порно

50 коментара5/5

Еротика или порно? Кама-сутра или садо-мазо? Тантра или анален секс? Все удоволствия, между които трудно се избира. Изборът е излишен, но в някои случаи е полово определен. Жените го предпочитат еротично, мъжете си падат по порно.

Еротика vs. ПорноЕротика срещу Порно
Не че няма палави жени, които гледат хард порно или мъже-романтици, които се радват на еротични сцени. Но те са тези изключения, които само потвърждават неписаното правило, че мъжете предпочитат порното, а жените еротиката. Жените, които гледат порно, търсят еротични загатвания и романтични елементи в него.

Най-крайните любители на порното твърдо защитават тезата, че еротиката само натрупва напрежение, а порното го освобождава. По-умерените порно маниаци пренебрегват еротиката, защото “хем гледаш, хем не виждаш”. Добрите любовници предпочитат да предразположат жените с еротично възбуждане и да завършат с хард порно.

Защо мъжете си падат по порно?
Всеки трети мъж гледа порно. Използва го като афродизиак за мастурбация или като “визуална виагра” преди секс с партньорка. Порното идеално задоволява мъжкия полов нагон. Мъжете сме практични същества. Защо да натоварваме въображението си, за да завършим еротичната гледка, след като порното ни я дава наготово?

В еротиката същинският полов акт остава скрит и не дава възможност за овладяване на нови сексуални техники. Няма проникване, няма реална орална стимулация, има само прегръдки и целувки за наивници. Порното отключва мъжката фантазия бързо и отпускащо, еротиката развинтва въображението, но ни натоварва в търсене на “прикритото нищо”.

Еротика vs. ПорноДомашно порно за масова употреба
Порно индустрията, един от феномените на миналия век, продължава да процъфтява, благодарение на Интернет. Качването на домашни порно филми е масова практика. Звездите го правят за мощна вълна популярност (Парис Хилтън, Памела Андерсън, Ким Кардашиан и т.н.), обикновените хора – за своите няколко минути звездна слава. Порно сайтовете регистрират милиони посещения на ден, виртуалното пространство е новата порно арена.

Порното и подрастващите?
Дали подрастващите трябва да гледат порно с образователна цел е въпрос с повишена трудност. При всички случаи порно сайтовете и порно каналите са добри източници на нагледна информация за случващото се по време на сексуален контакт. Урок по анатомия плюс секс презентация. Идеалният вариант е децата и подрастващите да натрупат теоретичен опит, който да приложат на по-късен етап. Но точно тук идва проблемът с порното при твърде младите. На някои им действа мотивиращо да опитат секса преждевременно и започват да водят полов живот прекалено малки, без да разбират какво точно правят.

Порномания – игра за напреднали
Когато определен навик излезе извън контрол, се превръща в мания. Така е и с гледането на порно. Някои мъже се пристрастяват към порното и развиват порномания – психологическа зависимост, при която засегнатият е обсебен от натрапчивото желание да гледа порно филми, да разглежда порно снимки и да чете материали с порнографско съдържание. Пристрастяването към порното засяга същите области в мозъка, които са отговорни за зависимостите към наркотиците, алкохола, цигарите и т.н.

Еротика vs. Порно

Макар че порното е забавление предимно за мъже, жените все по-уверено навлизат в мъжките територии. Сигурен съм, че вие също гледате порно от време на време. Но какво порно предпочитате? Софт порно с повече еротични загатвания, хард порно със садо-мазо елементи или дива перверзия от типа на секс сцени с животни?    
 
22.10.2009/Галин Тодоров

Още за: порно, секс

50 коментарaДобави коментар »

мери

От мери07.09.2010, 18:48 ч.

Мъжете са тапири затова им висват ченетата като гледат порно толкова са блудкави безмозъчни че сами не разбират как попадат в клопка Гледайки порно възбуждат се а тази кръв насъбрала се в малкият им таз върщи своето...

Виж всички коментари за "Еротика vs. Порно".

Още от "Мъжете"

Защо не получават (6) в леглото?

Защо не получават (6) в леглото?

Вероятно сте срещали хора, които държат да бъдат съвършени във всичко. Те са старателни в работата си, държат на външния си вид и дори когато правят секс, все едно че са на изпит за доктор на интимните науки.

Ах, този размер...

Ах, този размер...

Има ли значение размерът? Този въпрос е толкова банален, тривиален и скучен, че може би въздъхвате от отегчение, когато някой ви го зададе.

Любимата поза издава характера на мъжа

Любимата поза издава характера на мъжа

Приятелят ви е толкова прикрит, а горите от нетърпение да узнаете що за човек е. Разберете каква е любимата му поза при секс и ще разкриете чертите на характера му, съветват специалистите.