Еротика vs. Порно

50 коментара5/5

Еротика или порно? Кама-сутра или садо-мазо? Тантра или анален секс? Все удоволствия, между които трудно се избира. Изборът е излишен, но в някои случаи е полово определен. Жените го предпочитат еротично, мъжете си падат по порно.

Еротика vs. ПорноЕротика срещу Порно
Не че няма палави жени, които гледат хард порно или мъже-романтици, които се радват на еротични сцени. Но те са тези изключения, които само потвърждават неписаното правило, че мъжете предпочитат порното, а жените еротиката. Жените, които гледат порно, търсят еротични загатвания и романтични елементи в него.

Най-крайните любители на порното твърдо защитават тезата, че еротиката само натрупва напрежение, а порното го освобождава. По-умерените порно маниаци пренебрегват еротиката, защото “хем гледаш, хем не виждаш”. Добрите любовници предпочитат да предразположат жените с еротично възбуждане и да завършат с хард порно.

Защо мъжете си падат по порно?
Всеки трети мъж гледа порно. Използва го като афродизиак за мастурбация или като “визуална виагра” преди секс с партньорка. Порното идеално задоволява мъжкия полов нагон. Мъжете сме практични същества. Защо да натоварваме въображението си, за да завършим еротичната гледка, след като порното ни я дава наготово?

В еротиката същинският полов акт остава скрит и не дава възможност за овладяване на нови сексуални техники. Няма проникване, няма реална орална стимулация, има само прегръдки и целувки за наивници. Порното отключва мъжката фантазия бързо и отпускащо, еротиката развинтва въображението, но ни натоварва в търсене на “прикритото нищо”.

Еротика vs. ПорноДомашно порно за масова употреба
Порно индустрията, един от феномените на миналия век, продължава да процъфтява, благодарение на Интернет. Качването на домашни порно филми е масова практика. Звездите го правят за мощна вълна популярност (Парис Хилтън, Памела Андерсън, Ким Кардашиан и т.н.), обикновените хора – за своите няколко минути звездна слава. Порно сайтовете регистрират милиони посещения на ден, виртуалното пространство е новата порно арена.

Порното и подрастващите?
Дали подрастващите трябва да гледат порно с образователна цел е въпрос с повишена трудност. При всички случаи порно сайтовете и порно каналите са добри източници на нагледна информация за случващото се по време на сексуален контакт. Урок по анатомия плюс секс презентация. Идеалният вариант е децата и подрастващите да натрупат теоретичен опит, който да приложат на по-късен етап. Но точно тук идва проблемът с порното при твърде младите. На някои им действа мотивиращо да опитат секса преждевременно и започват да водят полов живот прекалено малки, без да разбират какво точно правят.

Порномания – игра за напреднали
Когато определен навик излезе извън контрол, се превръща в мания. Така е и с гледането на порно. Някои мъже се пристрастяват към порното и развиват порномания – психологическа зависимост, при която засегнатият е обсебен от натрапчивото желание да гледа порно филми, да разглежда порно снимки и да чете материали с порнографско съдържание. Пристрастяването към порното засяга същите области в мозъка, които са отговорни за зависимостите към наркотиците, алкохола, цигарите и т.н.

Еротика vs. Порно

Макар че порното е забавление предимно за мъже, жените все по-уверено навлизат в мъжките територии. Сигурен съм, че вие също гледате порно от време на време. Но какво порно предпочитате? Софт порно с повече еротични загатвания, хард порно със садо-мазо елементи или дива перверзия от типа на секс сцени с животни?    
 
22.10.2009/Галин Тодоров

Още за: порно, секс

50 коментарaДобави коментар »

мери

От мери07.09.2010, 18:48 ч.

Мъжете са тапири затова им висват ченетата като гледат порно толкова са блудкави безмозъчни че сами не разбират как попадат в клопка Гледайки порно възбуждат се а тази кръв насъбрала се в малкият им таз върщи своето...

Виж всички коментари за "Еротика vs. Порно".

Още от "Мъжете"

Кое прави добрият пич неудържим?

Кое прави добрият пич неудържим?

Кое прави добрият пич неудържим за жените, е често задаван въпрос.

Време за мъже: Наско Михайлов

Време за мъже: Наско Михайлов

Млад, чаровен, словоохотлив, талантлив, винаги усмихнат и с чувство за хумор, какво повече може да желае една жена от Наско Михайлов? Може би единственият минус на известния тв водещ е работохолизмът му. Какво още не знаете за Наско Михайлов?

Послание до вас, мъже!

Послание до вас, мъже!

Жените, както и мъжете, имат със сигурност преки физически реакции, при които не би могло да се получи "късо съединение", но се различават и са устроени по особено - моля ви, първо гърдите и кожата, а не директно сграбчване на клитора.