Аноргазмия

0 коментара0/5

Аноргазмия е едно от най-честите сексуални смущения при жените. Или иначе казано аноргазмия е невъзможността за достигане до оргазъм.

Аноргазмия
Аноргазмия

Преди да изясним какво точно е аноргазмия и какви са причините за нея, нека обясним с какво това състояние се различава от фригидността.

  • При аноргазмията е налице сексуално желание, привличане и възбуда, които обаче не са последвани от оргазъм.
  • При фригидността липсва желание за секс, сексуална възбуда и удоволствие, което при сексуален контакт възпрепятства достигането до оргазъм.

Фригидността си я измисляме сами >>> 
Фригидността също се лекува >>>

И докато фригидните жени са по-скоро рядкост, то страдащите от оргазмена дисфункция, стигаща до т.нар. състояние аноргазмия, са далеч повече.

Защо не ни се прави секс? >>>

АноргазмияНа всяка жена се е случвало да не достигне до оргазъм при всеки полов акт. Счита се за нормално, ако получавате оргазъм поне при половината от сексуалните си контакти. При по-ниска честота може да става въпрос за оргазмена дисфункция, стигаща до аноргазмия, тоест пълната липса на оргазъм.

Защо не изпитвам удоволствие? >>>

А има и жени, които никога през живота си не са изпитвали оргазъм, но в същото време имат силно сексуално желание и възбуда и изпитват удоволствие от секса. Аноргазмията им обаче често се превръща в проблем за партньорите им, които изпитват неудовлетворение от невъзможността да задоволят сексуално половинката си и да докажат себе си и сексуалните си познания.

Колко важен е оргазмът в една връзка? >>>

Видове аноргазмия

За аноргазмия може да говорим в случаите, когато достигате до оргазъм по време на мастурбация, но не и при сексуален контакт. Друг вид аноргазмия е невъзможността за получаване на оргазъм само с определен партньор. Липсата на достатъчно чувствен и разтърсващ оргазъм, тоест незадоволителен оргазъм също може да бъде причислена към аноргазмията.

Жените мастурбират >>>

Какви точно за причините за това състояние, обаче, не е ясно. Смята се, че подобно на фригидността, аноргазмията е резултат от психологически неразположения (стрес, негативни спомени от предишни сексуални контакти, страх от болка по време на секс и т.н.)

Кареза - секс без оргазъм >>>

07.07.2014/Ели Йорданова
 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Аноргазмия".

Още от "Проблеми"

Вагиналните гъбички и вашата връзка

Вагиналните гъбички и вашата връзка

Вагиналните гъбички и вашата връзка - при всяка една двойка от време на време възникват разногласия без освежаваща буря вероятно би било ужасно скучно.

Изследване, посветено на развитието на тийнейджъри, отрастващи в гей семейства

Изследване, посветено на развитието на тийнейджъри, отрастващи в гей семейства

(Шарлотсвил, Вирджиния) Тийнейджърите, отгледани от двойка жени-родители се развиват еднакво добре, както децата на родители мъж и жена.

10 мъжки грешки с презерватива

10 мъжки грешки с презерватива

Американски експерти анализираха какви грешки допускат мъжете при боравенето с презервативите.