Аноргазмия

0 коментара0/5

Аноргазмия е едно от най-честите сексуални смущения при жените. Или иначе казано аноргазмия е невъзможността за достигане до оргазъм.

Аноргазмия
Аноргазмия

Преди да изясним какво точно е аноргазмия и какви са причините за нея, нека обясним с какво това състояние се различава от фригидността.

  • При аноргазмията е налице сексуално желание, привличане и възбуда, които обаче не са последвани от оргазъм.
  • При фригидността липсва желание за секс, сексуална възбуда и удоволствие, което при сексуален контакт възпрепятства достигането до оргазъм.

Фригидността си я измисляме сами >>> 
Фригидността също се лекува >>>

И докато фригидните жени са по-скоро рядкост, то страдащите от оргазмена дисфункция, стигаща до т.нар. състояние аноргазмия, са далеч повече.

Защо не ни се прави секс? >>>

АноргазмияНа всяка жена се е случвало да не достигне до оргазъм при всеки полов акт. Счита се за нормално, ако получавате оргазъм поне при половината от сексуалните си контакти. При по-ниска честота може да става въпрос за оргазмена дисфункция, стигаща до аноргазмия, тоест пълната липса на оргазъм.

Защо не изпитвам удоволствие? >>>

А има и жени, които никога през живота си не са изпитвали оргазъм, но в същото време имат силно сексуално желание и възбуда и изпитват удоволствие от секса. Аноргазмията им обаче често се превръща в проблем за партньорите им, които изпитват неудовлетворение от невъзможността да задоволят сексуално половинката си и да докажат себе си и сексуалните си познания.

Колко важен е оргазмът в една връзка? >>>

Видове аноргазмия

За аноргазмия може да говорим в случаите, когато достигате до оргазъм по време на мастурбация, но не и при сексуален контакт. Друг вид аноргазмия е невъзможността за получаване на оргазъм само с определен партньор. Липсата на достатъчно чувствен и разтърсващ оргазъм, тоест незадоволителен оргазъм също може да бъде причислена към аноргазмията.

Жените мастурбират >>>

Какви точно за причините за това състояние, обаче, не е ясно. Смята се, че подобно на фригидността, аноргазмията е резултат от психологически неразположения (стрес, негативни спомени от предишни сексуални контакти, страх от болка по време на секс и т.н.)

Кареза - секс без оргазъм >>>

07.07.2014/Ели Йорданова
 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Аноргазмия".

Още от "Проблеми"

За първи път на гинеколог

За първи път на гинеколог

Млади приятелки, тази част от поредицата на германския медик д-р Арендте адресирана специално за вас момичета.

Алергия към сперма – има ли решение?

Алергия към сперма – има ли решение?

Някои говорят за секс алергия, другия – за алергия към мъже, а всъщност става дума за реално съществуващата алергия към сперма.

Възраст и контрацепция

Възраст и контрацепция

При избора на предпазни средства партньорските двойки по правило се ориентират по неговата ефективност, достъпност на цената и по препоръки на познати. Но именно това, че за всяка възраст на жената са най-подходящи различни противозачатъчни средства, за които знаят много малко от вас.