Защо пазя девствеността си?

200 коментара0/5

За него избраника, достойния си мечтаят повечето девствени момичета. Невинността е издигната в такъв култ, че щедрият подарък едва ли огрява типа средностатистически мъж.

Защо пазя девствеността си?
Защо пазя девствеността си?

Потенциалният завоевател трябва да бъде красив, умен, благороден и кавалер. Някои дори допълват – професионално да се е реализирал.

Подобни случай не са рядкост, просто класическа схема: първо тя чака принца, появи ли се – не е достатъчно, трябва да е на бял кон.
Желанията са много, а принцовете толкова малко!!
Отношението към девствеността с времето се променя – обсъжда се доста публично отколкото преди.

Защо все още се гласува “за” невинността?

Съществува мнение, че след 30-ата си година мъжете предпочитат девствени момичета. Приятно им е да усещат бащинското във връзката. Имат гаранция, че ще се роди здраво потомство.

За други невинността е знак, че девойката не е имала бурно минало, а за трети - възможност да си я „моделират" сами и по свой вкус идеалната любовница.

Едно е сигурно - повечето мъже са неимоверно благодарни за такъв подарък.

„Моя 18-годишна приятелка се запозна с представителен мъж към 30-те - пише ни наша читателка. – Подари му своята девственост. Въпреки навалицата от жени, които го желаеха, при това доста красиви и сексапилни, накрая той избра нея и се ожениха."

Има и един неоспорим, чисто психологически факт.

Дори най-самоувереният мъж панически се страхува да не би да не се окаже на висота. Когато обаче е с девственица, няма място за сравнения с други „рекорди".

Много момичета мислят, че когато разкрият девствеността си, ще ги помислят за „задръстени". Затова търпеливо чакат, докато се появи онзи, който ще оцени “подаръка” и няма да и се подиграе.
Заради коментарите на близки и приятели има и такива, които са си втълпили, че никой няма да ги хареса.
“Не си за тази рокля, напоследък ужасно си се наляла!" или „Даже не можеш да се целуваш” - това са злобни подмятания, способни да сринат всяко чувствително момиче.

Девственост се пази и от страх заради мнението на мама и тате.
На редица момичета все още им се втълпява от родителите, че сексът е нещо мръсно.
Но и гледането на порнофилми също може да породи отвращение.
Възможно е лош фактор да се окаже случайно уловена интимна близост между собствените родители. Негативно впечатление от секса остава и след случайно чути солени шеги, коментари и подробности, споделени между мъже за креватните достойнства на приятелките им.

16.05.2003/Анита
 

 

200 коментарaДобави коментар »

arxon

От arxon03.03.2013, 18:01 ч.

Не познавам жени, които чакат избранника си, но всяка, която го прави, има поздравления от мен. Това е наистина достойно за уважение.

Виж всички коментари за "Защо пазя девствеността си?".

Още от "Проблеми"

Интимната козметика

Интимната козметика

Понятието интимна козметика се появява в края на 60-те години на миналия век. Но много преди да настъпи сексуалната революция жените са ползвали средства за интимната хигиена.

Инцест – кръвосмешение

Инцест – кръвосмешение

Инцест (от антл. incest - кръвосмешение) се нарича интимното привличане между роднини (брат и сестра, родител и дете). Самият термин идва от латинката дума incestus, която означава нечист.

"Секс за пари"

"Секс за пари"

Като име на песен заглавието звучи страхотно. Като сюжет на филм също. Когато обаче вкараме словосъчетанието в реалния живот, нещата стават по-сериозни. Дори страшни.