Болка при секс

116 коментара0/5

Сексът трябва да бъде едно забавно и чувствено изживяване. Но много жени изпитват болка при правенето на любов.Болката може да бъде краткотрайна или пък да се появява месеци и дори години наред. Когато се появят болки при секс, те могат да са първият и единствен сигнал за състояние, което да налага медицинска помощ.

Установете каква е болката.
Преди да се срещнете с лекаря си, установете къде се появява болката - отвън или дълбоко навътре. Това ще ви даде ключа за причината на неразположението.
При повърхностна болка проблемът може би е в проникването. Ако то е толкова невнимателно, жената дори не може да има сношение. Но ако болката е вътрешна, то тогава проникването не е проблем.
За да се установи конкретната причина, трябва да се подложите на изследване. Настоявайте да ви прегледа лекарка, ако това ще ви помогне да се почувствате по-спокойна.

Най-често срещаните болки.
 • Протриване при секс.
  Вагиналната сухота е най-честата причина за болезнен секс. Обикновено влагалището поддържа влагата си по естествен начин. Но ако нивото на естроген в тялото ви е ниско(например по време или след менопаузата) или ако не сте напълно възбудена, то вие няма да произведете нужното ви количество смазващо вещество.
  Като начало уверете се, че любовната игра продължава достатъчно дълго. Ако сухотата е един от няколкото симптоми на менопаузата, личният ви лекар може да ви препоръча хормонални таблетки или естрогенен крем, който да втривате вагинално.
 • Парещи болки.
  Зачервяване, възпаление и повишена чувствителност около входа на вагината понякога показват наличието на състояние, наречено вагинален вестибулит. Парещата болка можете да изпитате при секс, ходене до тоалетната или пък при използването на определени продукти за баня. Тя може дотолкова да се влоши, че да не можете да използвате дори тампон.
  При някои жени симптомите се изострят точно преди или след менструация.
  Причината все още не е установена и затова няма и стандартно лечение. Но лекарят би могъл да ви изпише различни кремове и антибиотици или естроген, който помага да се прекъсне цикълът на болката. Някои жени намират облекчение и в хомеопатията.
 • Вагинизъм - свиване преди секс.
  Ако изпитвате болка само когато правите секс или ако проникването е невъзможно, може би проблемът се крие във входа на влагалището. Понякога психологични причини могат да предизвикат спазъм. Това обикновено се случва ако се страхувате, че ще ви заболи. Състоянието се нарича вагинизъм и в повечето случаи се диагностицира при липса на друга основателна причина.
  Първичните причини могат да варират от бивша неуспешна връзка до травмиращ контакт в миналото.
  Вагинизъмът може да се появи и ако някакъв физически проблем ви е накарал да свързвате секса с болка. Помолете личния си лекар да ви даде направление за сексолог, който да ви помогне да определите причината й ще ви научи как да отпускате вагиналните си мускули.
 • Дълбока болка след проникването.
  Повечето жени изпитват болка дълбоко в себе си по време на секс. Това обикновено се дължи на позата, в която са били по време на сношението. Различните пози позволяват контрол върху дълбочината на проникването.
  Възможно е и да забележите, че болката продължава и след секс или се появява в определени моменти от менструалния ви цикъл. Може да имате и проблеми със самата менструация.
  Вероятните причини включват възпаление на яйчниците, ендометрит и обърната матка (когато матката ви е наклонена назад вместо напред). За да определите причината, е нужно да се подложите на пълни изследвания. Личният лекар може да ви изпише антибиотици, за да се изчисти всякакво възпаление, и след това да ви пренасочи към гинеколог.


16.03.2006/rozali.com

116 коментарaДобави коментар »

Josefa

От Josefa11.05.2013, 19:01 ч.

Здравей, аз имам подобен проблем на твоя. Търся съвет от някой. Приятелят ми има доста голям пенис и не се хваля с това. В началото нямаше болка, но отскоро едвам ходя до тоалетната по малка нужда. Болка и парене при...

Виж всички коментари за "Болка при секс".

Още от "Проблеми"

Ако желанията се разминават

Ако желанията се разминават

И при най-добри отношения може да се стигне до криза, когато в любовта единият партньор изразява желания, които другият партньор не иска да изпълни.

10-те най-емблематични разочарования в секса

10-те най-емблематични разочарования в секса

Светлината е приглушена, телевизорът работи тихо, а на екрана му двойка влюбени правят страстен секс под душа... Режисьорите, а и не само те, са майстори на измислянето на различни ситуации в секса, които изглеждат красиво на екрана, но в живота са пълен провал.

Защо изпитвам болка по време и след секс?

Защо изпитвам болка по време и след секс?

Това е често срещан проблем, с който се сблъскват много жени, и който не трябва да пренебрегвате. Важно е да установите къде чувствате болка – на входа на влагалището или в дълбочина.