Вагиналните гъбички и вашата връзка

180 коментара2/5

Вагиналните гъбички и вашата връзка - при всяка една двойка от време на време възникват разногласия без освежаваща буря вероятно би било ужасно скучно.

Често обаче, поради чисто невежество, от мухата се прави слон и безобиден повод може да доведе до сериозни конфликти.
 


Такъв пример са споровете около вагиналните гъбични заболявания. Тъй като за много хора вагиналните гъбични инфекции (напълно несправедливо!) са полови заболявания, в отношенията настъпва отчуждаване.

„Свирете отбой!" - тръбят специалистите.

Защото противно на общото мнение подобна инфекция определено не може да бъде неоспоримо доказателство за уличаване на партньора в изневяра.

Гъбичните заболявания, или както лекарите ги наричат - вагиналните микози - не се причисляват към болестите, предавани по полов път (за което имаше много горещи спорове в Розали). По скоро става дума за особена форма на кожно заболяване, което обикновено се ограничава върху външните полови органи и което при определени условия може да се лекува.

Дразнителите са упоритите квасни гъбички, между които едни от най-известните саCandida Albicans.

Квасните гъбички са над 200 подвида, но добрата новина е, че повечето от тях са безобидни.

Чудесно, защото статистиката сочи, че при всеки трети (мъж или жена) могат да се открият такива гъбички - и то не само по гениталиите.

Предпочитаните от неприятните гъбички места за обитаване са устната кухина и стомашно-чревният тракт, а при жените гъбичките могат да се пренесат във влагалището от... ануса. Но дори едно „нашествие" на агресивните видове не е задължително непременно да доведе до инфекция.

Критично става едва тогава, когато например имунната система на организма е отслабнала - гъбичките тутакси се възползват от тази уязвимост. Възможните последствия са възпаления в областта на влагалището, сърбежи, бяло или жълто течение без мирис, парене при уриниране.

Твърде несправедливо би било да се твърди, че причинителят на вагинални гъбични инфекции задължително е „внос" от вън. Защото гъбичките може просто да са си били налице при единия от партньорите - при някои хора дори от самото им раждане.

Заболяването се „развихря" само тогава, когато определени фактори са „благоприятствали" за това.

Наред с гореспоменатото отслабване на имунната система, причини за активизиране на гъбичките могат да са и наличието на някои хронични заболявания, неправилното хранене, приемът на определени лекарства или даже прекалената хигиена.

С други думи трябва да знаеш, че гъбичните инфекции не е задължително да са резултат от полов контакт, те могат да се предават от човек на човек и по други пътища.

В този смисъл винаги е необходимо да разговаряш с партньора си съвсем открито по този проблем (да разговаряш, а не да го обвиняваш в изневяра). Най-добре е разговорът да бъде с цел най-вече да го подтикнеш към предприемането на определени мерки - на първо време да отиде на лекар например.

Ако жената разпознае симптомите при проявяване на гинекологичните гъбични заболявания, то тя може да се лекува с вагинални таблетки, предписани й от нейния гинеколог.

Лекарската помощ е особено задължителна, когато заболява повече от четири пъти в годината, когато е под 18 години или когато е бременна.

Само микробиологично изследване може да идентифицира гениталните гъбички и да ги различи от други инфекции.
Тези гъбички не запушват тръбите и не водят до стерилитет.

Гъбичките са много упорити и в най-добрия случай се повлияват след 10 дни. Но често се случва лечението да продължи с месеци.

Гъбичките могат да засегнат и момичета, които не водят полов живот, особено ако имат диабет, проблеми с имунитета, или пък продължително са се лекували с антибиотици.

Освен антибиотиците, и противозачатъчните и хормонозаместителната терапия при жените в климактериум могат да предизвикат размножаването на гъбички, вследствие нарушението на киселинния баланс на влагалището. По същата причина проблем с гъбичките възниква и при бременните.

Лечението се провежда с двамата партньори едновременно, защото те взаимно си препредават инфекцията.

05.04.2006/rozali.com

180 коментарaДобави коментар »

triabvami

От triabvami24.09.2016, 09:42 ч.

Aidriell Oт Aidriell • 16.07.2016, 02:47:49 ч. Общ симптом на масирана кандидоза е изцяло побелял език наричан още oropharyngeal candidiasis, Candida в нормално състояние в малък брой живее по мембраните ни но външни фактори като електромагнитно...

Виж всички коментари за "Вагиналните гъбички и вашата връзка".

Още от "Проблеми"

За сексуалните смущения открито

За сексуалните смущения открито

Сексът присъства навсякъде около нас благодарение на медиите. Въпреки това мнозина не могат да говорят открито на тази тема. И напразно! Защото много неща, които се считат за отклонения от нормата, всъщност са съвсем нормални.

От другата страна

От другата страна

Срамна или модерна дума е лесбийството? Всъщност това е нещо нормално и колкото по-рано обществото го приеме, толкова по-добре бихме се чувствали всички - хетеросексуални, хомосексуални и бисексуални.

Преждевременната еякулация може да бъде спряна от жената

Преждевременната еякулация може да бъде спряна от жената

Известният британски семеен лекар Кийт Хопкръфт твърди, че при преждевременната еакулация на партньора дамата може да разчита на едно простичко действие, което си струва да се опита при половия акт.