Защо не ни се прави секс?

58 коментара4/5

Жените имаме много интересна сексуалност. Понякога сме хиперсексуални и тигрици в леглото, друг път не искаме и да си помислим за подобни подвизи и предпочитаме да се гушкаме и да гледаме телевизията.


Защо не ни се прави секс? Мъжете трудно разбират как веднъж сме в едната крайност, друг път в другата. Просто женската сексуалност е дълбоко обвързана с психическо и физическото ни състояние.

Какви са причините, поради които понякога не ни се прави секс?

  • Натрупана умора. На всеки човек умората се отразява зле. При по-голямата част от жените абсолютният враг на сексуалното желание е умората. Тя се отразява не само в слабост и неспособност да сме физически активни, но и в пълна липса на нагон. Когато ни се спи, дори най-добрият любовник не е в състояние да разпали страстта. Обяснете на мъжете, че при нас умората се отразява по-зле на сексуалността дори и от на тях.
  • Раздразнение. Той ви е ядосал и сте му толкова издразнени, че ви се ще да не го виждате. Той обаче не е взел навътре възникналия проблем и започва усърдно да ви се натиска. Намира го за глупава суета да се дърпате, вместо да се отдадете на страстни изживявания. При нас жените желанието за секс започва първо в главата. Именно затова трябва да сме в пълна кондиция и да искаме да се отдадем на любимия. Когато сме му ядосани, това е невъзможно. Първо трябва да ни мине и това рядко може да стане в леглото.
  • Защо не ни се прави секс?Липса на старание от негова страна. За никой мъж не е тайна, че на жената не й стига просто „проникването“. Почти за никой. За съжаление, има екземпляри, които не се сещат, че преди да минат към съществената част, жената има нужда от ласки, внимание и докосвания, които да я докарат до възбуда. Когато един мъж системно не прави нищо, за да възбуди и докара жената до оргазъм, желанието й малко по малко се изпарява. Причината е проста – с такъв партньор просто не изпитваме удоволствие от секса и нямаме потребност да сме интимни с него, защото знаем, че няма да видим нищо вълнуващо. Освен това започваме да се чувстваме като средство за задоволяване на потребностите му, тъй като той получава, каквото иска и не се интересува от какво имаме нужда.
  • Гинекологични проблеми.Неприятните течения, придружени с парене и отблъскваща миризма, предизвикват огромен дискомфорт и може да накарат една жена да се чувства отблъскваща. В такива ситуации желанието за секс е сведено до минимум, защото съществува едновременно физическо дразнене и психологическо притеснение да не отблъсне партньора си. В повечето случаи дори лекарите препоръчват жените да се въздържат от сексуални контакти, докато не се излекуват напълно.
  • Притеснение. Ако не сме напълно отпуснати, желанието за секс е мит. Особено е неприятно, ако децата или други близки са в съседната стая и ви е страх да не отроните стон или да не заподозрат какво става от скърцащото легло. Други причини може да са проблеми в работата или неприятен личен проблем. Ако се чувствате притиснати от разгорещения си партньор, не го правете само заради него, а му обяснете, че няма да ви е хубаво, защото сте притеснени и мислите за съвсем други неща.


Женската сексуалност е на приливи и отливи. Това го знае всяка жена и не бива да се притеснявате, когато сте в период, когато не ви се прави секс. Просто обяснете на партньора си, че не можете по всяко време и той трябва да прояви разбиране. Не след дълго пак ще сте на секс-вълна. Тогава ще наваксате.

4.09.2008/Деси Великова

58 коментарaДобави коментар »

berb

От berb18.08.2014, 14:42 ч.

И на мен все по-рядко ми се прави и не знам защо така се получава?

Виж всички коментари за "Защо не ни се прави секс?".

Още от "Проблеми"

Инцест – кръвосмешение

Инцест – кръвосмешение

Инцест (от антл. incest - кръвосмешение) се нарича интимното привличане между роднини (брат и сестра, родител и дете). Самият термин идва от латинката дума incestus, която означава нечист.

Обилно овлажняване – проблем ли е?

Обилно овлажняване – проблем ли е?

Ако някои жени изпитват затруднения по време на секс заради вагинална сухота и биха дали всичко за малко по-обилно овлажняване, то други се стремят към точно обратното – да намалят овлажняването.

Съвременни методи за контрацепция

Съвременни методи за контрацепция

Съвременните методи за контрацепция представляват една богата колекция от, на пръв поглед, странни джаджи. А какво контрацептивно средство ще изберете зависи от личните ви предпочитания, честотата на сексуални контакти, здравословното ви състояние...