Твърде тясна/широка там долу?

4 коментара0/5

Неудобна тема, но често срещан проблем при много жени. Размерът на вагината определено има значение, особено ако партньорът ви не е по мярка.

Твърде тясна/широка там долу?
Твърде тясна/широка там долу?

Няма как всички жени да са еднакви там долу, някои са по-тесни, други по-широки. Но понякога твърде тясното или твърде широко влагалище рефлектира негативно върху сексуалния ви живот – сексът е или незадоволителен, или болезнен. Има ли начин да се справите с този проблем и каква е причината да сте твърде тясна/широка там долу?

Какъв ефект оказва големина на влагалището?

Твърде тясната вагина възпрепятства проникването и го прави болезнено както за жената, така и за мъжа, последвано от охлузване и зачервяване на половите органи. Някои жени с тясно влагалище дори споделят, че изпитват дискомфорт и дори болка при употреба на тампони. Плюсът на по-тясното влагалище е по-силната чувствителност, която обещава и по-лесното достигане до  оргазъм.

Твърде тясна/широка там долу?Твърде широката вагина пък съответно се асоциира с по-слаба чувствителност и незадоволително сексуално изживяване и за двамата партньори. Отслабените мускули и голямото влагалище могат да причинят в даден момент пропадане на цялото влагалище и други вътрешни органи.

Защо съм твърде тясна?

Понякога причината е съвсем безобидна – просто не сте били достатъчно възбудени. В други случаи става въпрос за слабо еластична вагинална мускулатура и други гинекологични проблеми. А при трети тясното влагалище се дължи чисто и просто на девственост или може да става въпрос за вагинизъм.

Защо съм твърде широка?

Това е по-често срещан в проблем в сравнение с тясното влагалище. Причината е в напредването на възрастта, хормонален дисбаланс, раждане (особено по-продължително) е съвсем нормално мускулатурата на вагината да се отпусне.

Как да се справите с проблема?

Упражненията на Кегел и вумбилдингът са вариант за стягане на вагиналните мускули и възстановяване на еластичността им. А паралелно с тях, някои жени вземат решението да се подложат на вагинална пластика и инжектиране на колаген за възвръщане на младежкия вид на интимните зони. Но хирургическото стесняване крие риск от отпускане на влагалището, загуба на еластичност и чувствителност.

Добави описание

И един развенчан мит... Редовният сексуален живот не уголемява повече от нормалното влагалището, а напротив – спомага за подобряване на еластичността.

Колко е нормалната големина на вагината?

В невъзбудено състояние средно вагината е със 7-9 см дължина и диаметър от 2,5 см, а при сексуална възбуда дължината е между 10-15 см и широчина 3-6 см. Но вагината може да се разпъне много повече (при проникване на по-голям пенис и раждане, например).

Четете още:

Тренирайте мускула на секса (Pubococcygeus) 

Какво представлява вагиналната пластика?

18.03.2013/Ели Йорданова

 

4 коментарaДобави коментар »

berb

От berb22.09.2013, 16:10 ч.

Не можем всички да сме с големи пишки не е ли така а това че понякога се е случвало да не стане е друга тема и все пак си мисля че е по широчка - правил съм секс с доста по тесни от нейната. А това че ми е малък не знам теб...

Виж всички коментари за "Твърде тясна/широка там долу?".

Още от "Проблеми"

Причиняват ли лубрикантите вагинални инфекции?

Причиняват ли лубрикантите вагинални инфекции?

Възможно е! Това зависи от вида и съдържанието на лубриканта, който използвате, както и от това колко чувствителна е кожата ви. Алергична реакция или инфекция в резултат употребата на лубриканти могат да получат както жени, така и мъже.

Нов продукт стимулира мъжката сексуалност

Нов продукт стимулира мъжката сексуалност

На специално събитие водещата фармацевтична компания Валмарк представи на българския пазар нов продукт за стимулиране на мъжката сексуалност – Permen (Пермен).

Преждевременната еякулация може да бъде спряна от жената

Преждевременната еякулация може да бъде спряна от жената

Известният британски семеен лекар Кийт Хопкръфт твърди, че при преждевременната еакулация на партньора дамата може да разчита на едно простичко действие, което си струва да се опита при половия акт.