Твърде тясна/широка там долу?

4 коментара0/5

Неудобна тема, но често срещан проблем при много жени. Размерът на вагината определено има значение, особено ако партньорът ви не е по мярка.

Твърде тясна/широка там долу?
Твърде тясна/широка там долу?

Няма как всички жени да са еднакви там долу, някои са по-тесни, други по-широки. Но понякога твърде тясното или твърде широко влагалище рефлектира негативно върху сексуалния ви живот – сексът е или незадоволителен, или болезнен. Има ли начин да се справите с този проблем и каква е причината да сте твърде тясна/широка там долу?

Какъв ефект оказва големина на влагалището?

Твърде тясната вагина възпрепятства проникването и го прави болезнено както за жената, така и за мъжа, последвано от охлузване и зачервяване на половите органи. Някои жени с тясно влагалище дори споделят, че изпитват дискомфорт и дори болка при употреба на тампони. Плюсът на по-тясното влагалище е по-силната чувствителност, която обещава и по-лесното достигане до  оргазъм.

Твърде тясна/широка там долу?Твърде широката вагина пък съответно се асоциира с по-слаба чувствителност и незадоволително сексуално изживяване и за двамата партньори. Отслабените мускули и голямото влагалище могат да причинят в даден момент пропадане на цялото влагалище и други вътрешни органи.

Защо съм твърде тясна?

Понякога причината е съвсем безобидна – просто не сте били достатъчно възбудени. В други случаи става въпрос за слабо еластична вагинална мускулатура и други гинекологични проблеми. А при трети тясното влагалище се дължи чисто и просто на девственост или може да става въпрос за вагинизъм.

Защо съм твърде широка?

Това е по-често срещан в проблем в сравнение с тясното влагалище. Причината е в напредването на възрастта, хормонален дисбаланс, раждане (особено по-продължително) е съвсем нормално мускулатурата на вагината да се отпусне.

Как да се справите с проблема?

Упражненията на Кегел и вумбилдингът са вариант за стягане на вагиналните мускули и възстановяване на еластичността им. А паралелно с тях, някои жени вземат решението да се подложат на вагинална пластика и инжектиране на колаген за възвръщане на младежкия вид на интимните зони. Но хирургическото стесняване крие риск от отпускане на влагалището, загуба на еластичност и чувствителност.

Добави описание

И един развенчан мит... Редовният сексуален живот не уголемява повече от нормалното влагалището, а напротив – спомага за подобряване на еластичността.

Колко е нормалната големина на вагината?

В невъзбудено състояние средно вагината е със 7-9 см дължина и диаметър от 2,5 см, а при сексуална възбуда дължината е между 10-15 см и широчина 3-6 см. Но вагината може да се разпъне много повече (при проникване на по-голям пенис и раждане, например).

Четете още:

Тренирайте мускула на секса (Pubococcygeus) 

Какво представлява вагиналната пластика?

18.03.2013/Ели Йорданова

 

4 коментарaДобави коментар »

berb

От berb22.09.2013, 16:10 ч.

Не можем всички да сме с големи пишки не е ли така а това че понякога се е случвало да не стане е друга тема и все пак си мисля че е по широчка - правил съм секс с доста по тесни от нейната. А това че ми е малък не знам теб...

Виж всички коментари за "Твърде тясна/широка там долу?".

Още от "Проблеми"

5 неща, с които двойките избягват секса

5 неща, с които двойките избягват секса

За един ден в целия свят хората правят секс 100 милиона пъти, показва ново изследване. Ясно е какво правят, за да получат секс, но какво правят, за да избегнат акта?

Алергия към сперма – има ли решение?

Алергия към сперма – има ли решение?

Някои говорят за секс алергия, другия – за алергия към мъже, а всъщност става дума за реално съществуващата алергия към сперма.

Инцест – кръвосмешение

Инцест – кръвосмешение

Инцест (от антл. incest - кръвосмешение) се нарича интимното привличане между роднини (брат и сестра, родител и дете). Самият термин идва от латинката дума incestus, която означава нечист.