Изневярата вече не е най-популярната причина за развод

2 коментара0/5

Броят на двойките във Великобритания, които посочват изневярата като причина за развод, е намалял наполовина в последните 40 години, а неразумното поведение вече е най-честото основание за прекратяване на брака.

Изневярата вече не е най-популярната причина за развод
Изневярата вече не е най-популярната причина за развод

Изследване на над пет милиона развода на Острова в последните десетилетия сравнило причините през 70-те, 80-те, 90-те години на миналия век и през първото десетилетие на новия век. Изневярата е била причината за провала на близо една трета от браковете през 70-те. Но последните данни показват, че само 15% от разводите се дължат на изневяра.

Най-нелепите причини за развод >>>

В същото време неразумното поведение става все по-популярна причина за прекратяване на брака. През 70-те години тя е била посочена само при 28% от случаите, но сега възлиза на 47% от всички разводи.

"Смята се, че поведението на мъжа е причина за разводите, но в последните десетилетия това значително се промени и сега мъжете е пет пъти по-вероятно да получат развод заради неразумни действия на съпругата си, отколкото през 70-те години", заяви Кристина Блеклоуз от адвокатската кантора Co-operative Legal Services, която осъществила изследването.

Изневярата е била най-честата причина за развод пред 80-те години на миналия век при всички възрастови групи, като 29% от всички разводи са били давани заради изневяра на един от партньорите. През същото десетилетие 17,5% от разводите са били давани заради изневяра на мъжа. През 2010 и 2011 г. обаче броят на разводите заради изневяра намалява, като само едно от шест прекратявания на брака се дължи на кръшкане на партньора.

Най-ужасните реплики при раздяла >>>

През 2010 г. само в 9,8% от случаите бракът е бил прекратен заради изневяра на мъжа. През 90-те години на миналия век 38% от разводите били давани на жените заради неразумно поведение на мъжа. Но само 4,2% от браковете били разтрогвани заради неразумно поведение на жените.

Развод

Развод: Несходство в характерите >>>

Жените са се държали най-лошо в десетилетието от 2000 до 2009 г., като 10% от браковете са били прекратявани заради неразумно поведение на дамите.

Нова мода – парти за развода >>>

 

Още от "Раздяла"

Синдром на Адели или няколко съвета как да го разлюбиш

Синдром на Адели или няколко съвета как да го разлюбиш

Тази болест са нарекли на името на нейната първа жертва - Адели, дъщеря на знаменит френски писател, която изгаряла от безумна любов към циничен английски офицер.

Развод по взаимно съгласие

Развод по взаимно съгласие

След навършване на 3 години от сключване на брака, съпрузите могат да подадат молба за развод по взаимно съгласие в Районния съд по местоживеене. Съгласно формулировката на СК взаимното съгласие трябва да е сериозно и непоколебимо.

Урок по раздяла

Урок по раздяла

Ако искате да спасите сърцето си, използвайте правата си! Какво по дяволите се случи? Не е ли това въпроса, който всички си задаваме, когато ни напускат?