Изневярата вече не е най-популярната причина за развод

2 коментара0/5

Броят на двойките във Великобритания, които посочват изневярата като причина за развод, е намалял наполовина в последните 40 години, а неразумното поведение вече е най-честото основание за прекратяване на брака.

Изневярата вече не е най-популярната причина за развод
Изневярата вече не е най-популярната причина за развод

Изследване на над пет милиона развода на Острова в последните десетилетия сравнило причините през 70-те, 80-те, 90-те години на миналия век и през първото десетилетие на новия век. Изневярата е била причината за провала на близо една трета от браковете през 70-те. Но последните данни показват, че само 15% от разводите се дължат на изневяра.

Най-нелепите причини за развод >>>

В същото време неразумното поведение става все по-популярна причина за прекратяване на брака. През 70-те години тя е била посочена само при 28% от случаите, но сега възлиза на 47% от всички разводи.

"Смята се, че поведението на мъжа е причина за разводите, но в последните десетилетия това значително се промени и сега мъжете е пет пъти по-вероятно да получат развод заради неразумни действия на съпругата си, отколкото през 70-те години", заяви Кристина Блеклоуз от адвокатската кантора Co-operative Legal Services, която осъществила изследването.

Изневярата е била най-честата причина за развод пред 80-те години на миналия век при всички възрастови групи, като 29% от всички разводи са били давани заради изневяра на един от партньорите. През същото десетилетие 17,5% от разводите са били давани заради изневяра на мъжа. През 2010 и 2011 г. обаче броят на разводите заради изневяра намалява, като само едно от шест прекратявания на брака се дължи на кръшкане на партньора.

Най-ужасните реплики при раздяла >>>

През 2010 г. само в 9,8% от случаите бракът е бил прекратен заради изневяра на мъжа. През 90-те години на миналия век 38% от разводите били давани на жените заради неразумно поведение на мъжа. Но само 4,2% от браковете били разтрогвани заради неразумно поведение на жените.

Развод

Развод: Несходство в характерите >>>

Жените са се държали най-лошо в десетилетието от 2000 до 2009 г., като 10% от браковете са били прекратявани заради неразумно поведение на дамите.

Нова мода – парти за развода >>>

 

Още от "Раздяла"

Звездните разводи на 2016 г.

Звездните разводи на 2016 г.

Животът на звездите се следи под лупа, но когато става дупа за любов, връзки и особено раздели, интересът е още по-голям. Ето кои са звездните раводи на 2016 година.

Развод по взаимно съгласие

Развод по взаимно съгласие

След навършване на 3 години от сключване на брака, съпрузите могат да подадат молба за развод по взаимно съгласие в Районния съд по местоживеене. Съгласно формулировката на СК взаимното съгласие трябва да е сериозно и непоколебимо.

Сама не означава самотна!

Сама не означава самотна!

Нека погледнем раздялата и от друга гледна точка: времето, през което сте сами, може да ви даде несравними шансове за лично духовно развитие, за придобиване на нови житейски навици.