Причини, които разрушават връзката

54 коментара2/5

Лесно е да се влюбим и да започнем връзка, но много по-трудно е да я съхраним. Дори най-съвършената връзка между двама влюбени, може лесно да бъде провалена. Кои са най-честите причини, които може да разрушат една връзка и как да ги отбягваме?

Изневяра. Искате завинаги да развалите отношенията си? Тогава пробвайте да изневерите. Дори да бъде простена, изневярата си е изневяра и тя остава отпечатък върху отношенията на двама души. След като бъде призната или разкрита, идва периодът на въпросите, терзанията, отчуждаването. Никой от двамата не е същият. И най-вероятно следва друга изневяра.

Комуникацията намалява.
Ако все по-често се случва да си мълчите и никой нищо да не казва, въпреки че не сте били заедно цял ден, трябва спешно да вземете мерки. Не е нормално да не си споделяте нещата, които са ви развълнували през работния ден, независимо дали са важни или по-незначителни. Липсата на комуникация и споделяне създава огромна пропаст между двама партньори и всеки започва да живее в собствен свят.
9267_0.jpg
Недоизказани неща. Има ли неща, които ви вбесяват в любимия? Тогава му ги кажете. Всичките! Ако ги премълчавате, те ще се натрупват и ще избухнат като бомба със закъснител. Още по-лошо, може постепенно да преминат към вечно недоволство и раздразнение, което несъмнено проваля една връзка.

Прекалена ревност.
Всички знаем колко нездравословна може да бъде прекалената ревност и колко полезна може да е умерената. Изписани са хиляди материали за това. Просто приемете, че непрестанният контрол и ревнуване в един момент провалят отношенията на двама души. Любовта има нужда от пространство да диша. Иначе умира.

Разстояние.
Връзката, която разстоянието не може да убие, ще я убие голямото разстояние. Или иначе казано – ако на двама души им се наложи да живеят на разстояние, те трябва да се виждат възможно най-често и да поддържат контакт редовно. Стане ли обаче твърде дълъг този период, чувствата несъмнено охладняват. Това е непълно естествено, защото всеки има свой живот и партньорите имат все по-малко допирни точки. Само човек, преживял това, знае колко мъчително може да бъде да имаш връзка от разстояние и колко често краят е тъжен.

9267_1.jpgЛипса на компромиси.
Невъзможно е да има щастлива връзка, ако само единият от двамата партньори се съобразява с другия. Сляпата любов може да замъгли представите ни за реалността и това да не ни прави впечатление в началото. С времето обаче ще назреят непреодолими проблеми, ако някой от двамата е твърде голям егоист и мисли първо за себе си.

Скрити тайни.
Все от нас има своето минало и факти, които иска да забрави. Започнете ли сериозна връзка обаче, трябва да споделите всичко с любимия, независимо дали се гордеете или не. Покриваните тайни рано или късно излизат наяве и променят мнението ни за човека до нас. Не всеки е способен да преглътна измамата и това може да доведе до разпад на връзката.

Чести скандали.
Връзката на партньори, които са в непрестанен конфликт и не спират да се карат, обикновено е обречена на неуспех. Това може да се дължи на непреодолими различия в характера, които пречат на хармоничната комуникация. Обикновено и двамата партньори се уморяват от честите скандали и спорове и предпочитат да сложат край на отношенията си.

Всички тези изброени причини не означават, че когато се сблъскаме еднократно с тях, трябва да приемем връзката си като изчерпана. Напротив – преодолените проблеми заздравяват отношенията.

Най-крехките връзки са точно тези, които изглеждат перфектни. Случвало ли ви се е да се шокирате, когато разберете, че ваши познати са се разделили, въпреки че са изглеждали съвършената двойка? Истината е, че двойките, които живеят в пълна хармония, рядко се карат и нямат никакви проблеми, са точно тези, които се разпадат най-спонтанно. Причината е, че те са идеализирали отношенията си и никога не са предполагали, че другият може да ги нарани. Рано или късно обаче този момент идва и нараненият не може да преглътне разочарованието.

Връзките, които са свикнали да преминават през препятствия и трудности, с времето се „каляват“ и лесно преодоляват всеки възникнал проблем. Важното е да се научим да не преминаваме границата, която ще доведе до трагичен край за любовта.

    
9.03.2009/Деси Великова

54 коментарaДобави коментар »

Kfresh

От Kfresh03.10.2012, 08:31 ч.

Ахамм, по коментарът ти се разбира, че си мъж, който идеално знае какво иска и кое е стойностното. Така де, дали иначе щеше да си наясно с говорещите вагини и свирките. :)

Виж всички коментари за "Причини, които разрушават връзката".

Още от "Раздяла"

Мразете бившия си! Ще го преодолеете по-лесно

Мразете бившия си! Ще го преодолеете по-лесно

Защо трансформирането на любовта в омраза може да бъде най-печелившият ви ход, когато става дума за преодоляването на бившия? Пет причини ще ви убедят.

Когато любовта си отиде

Когато любовта си отиде

Всяка нова любов започва с идеалистичната мечта, че ще е единствена, последна и безкрайна. Почти на всяка една от нас се е случвало да се влюби до полуда, да изживее романтични срещи и бурни страсти, да заживее с „мъжа на мечтите си“ и да се вижда как остарява с него. Но колкото и странно да звучи, някъде в кулминацията на тези моменти, започва пътят назад.

Не бързай да си отидеш от него

Не бързай да си отидеш от него

“Омръзна ми от теб и твоите номера! Край! Вече реших – отивам си!” И точно това трябва да направите, ако сте попаднали на някои тиранин, който ви посяга и тормози. Защото собственият ви живот е застрашен. Но не винаги е така...