10 любопитни факта за женските зърна

1 коментар0/5

Зърната са естествена част от женското тяло, която има различни функции. Най-приятната, разбира се, е свързана със секса и удоволствието от стимулирането на зърната. Прочетете 10 любопитни факта за женските зърна.

10 любопитни факта за женските зърна
 © iStock

Както гърдите, така и зърната могат да бъдат в различни цвят, форма и размер. Женските зърна могат да бъдат също така източник на удоволствие и имат отговорната функция да служат в процеса на кърмене на бебето. Понякога пък зърната могат да служат като предупредителен знак за потенциален здравословен проблем. Какво още трябва да знаете? Прочетете 10 любопитни факта за женските зърна:

Размерът на зърната може да варира

Както вече споменахме, размерът на женските зърна, както и на ареолите би могъл да варира. Всичко е индивидуално и нормално, тъй като няма единен „критерий” за размер – точно както такъв не съществува и при гърдите. Наддаването на тегло или пък забременяването могат да увеличат размера на зърната.

Цветът също варира

От бледо розово до тъмно кафяво – цветът на женските зърна може да бъде различен. Пигментът в тази област от женското тяло зависи от етническия произход на дамата и от цвета на останалата част на тялото ѝ. Както размерът на зърната по време на бременността се променя, така се променя и цветът (често за постоянно). За тази трансформация са отговорни хормоналните промени по време на бременността.

Добави описание

Зърната = ерогенна зона

Зърната са ерогенна зона за много жени. Проучвания доказват, че когато зърната се стимулират, това се отразява върху центъра в мозъка, отговорен за удоволствието, по същия начин, както при стимулация на клитора и влагалището.

Оргазмите, свързани със зърната не са фантастика

За съжаление, на този вид оргазъм се радват само малка част от жените.

Прочетете още:

Масаж на гърдите за разтърсващ оргазъм

Понякога зърната са три

Не е изключено един мъж или пък една жена да се роди с три зърна. Често допълнителното зърно прилича по-скоро на бенка.

Нормално е зърната да са неравни

Зърната би трябвало да приличат на кратерната повърхност на Луната. Подутините в зоната на ареолата пък могат да бъдат космени фоликули, канали, мастни жлези и е напълно нормално да ги има. Въпреки това, ако забележите странен обрив в тази част от гърдите си, който не отминава в рамките на няколко седмици, трябва да се консултирате с лекар.

Фитнесът може да е враг на зърната

Тренировките са изключително полезни не само за фигурата, но и за здравето на човек. Фитнес сесиите обаче могат да бъдат врагове на женските зърна, които често стават сухи, ожулват се и дори могат да прокървят по време на тренировка. Най-доброто решение в случая е не да спирате фитнеса, а да се снабдите с вазелин или някакъв крем, който да успокоява раздразнената кожа и да омекотяването търкането в спортния сутиен.

Със или без сутиен? >>>

Кърменето може да нарани зърната

Голяма част от майките са се сблъсквали с неприятната действителност в началото на кърменето – болка, напукване, кървене. Ако тези симптоми не изчезнат скоро, трябва да се консултирате с лекар.

Добави описание

Зърната могат да изпускат неконтролируемо мляко

Съществува едно много странно явление, което обаче не засяга всички кърмещи жени. Все пак някои от тях се сблъскват с неконтролируемото потичане на мляко от зърната, веднага щом чуят рев на бебе (дори да не е тяхното).

Секрет от зърната може да бъде предупредителен знак

Малко сектрет, изтичащ след стискане на зърното, не е проблем. Ако обаче от зърната ви изтича бял или кремав секрет (без да ги притискате), трябва да говорите с лекар. Същото важи и за секрет в зелен или черен цвят. Кървавият секрет пък би могъл да е знак за рак на гърдата. Най-добре потърсете лекарско мнение при всяко нещо, свързано със зърната, което ви се струва необичайно.

19.12.2016/Милена Алексиева

 

1 коментарДобави коментар »

Varna70

От Varna7019.12.2016, 10:59 ч.

Пълен и кратък член. Неправилната им употреба дразни.

Виж всички коментари за "10 любопитни факта за женските зърна".

Още от "Секс тайни"

Секс на плажа – да или не?

Секс на плажа – да или не?

Какви са добрите и лошите страни на идеята да правите секс на плажа? Запознайте се и с двете гледни точки, за да изберете правилната за себе си. И така: секс на плажа – да или не?

Секс на средна възраст

Секс на средна възраст

Кой е казал, че с навлизането в критическата възраст и сексът е в криза? Промените, които настъпват в тялото ви, не бива да ви отказват от секса, както и не бива да да считате секса за неприемлив, само защото сте на средна възраст.

Защо сексът сутрин си заслужава?

Защо сексът сутрин си заслужава?

Ако партньорът ви подканя за горещ секс рано сутрин, не му обръщайте гръб с доза мърморене срещу сутрешната му ерекция. Сексът сутрин определено си заслужава, така че дайте шанс на половинката си да ви го докаже.