3 правила за неангажиращ секс

1 коментар0/5

Неангажиращият секс е все по-разпространен. Неангажиращият секс е начин за забавление и утоляване на сексуалните желания. Вижте 3 правила за неангажиращ секс.

3 правила за неангажиращ секс
 © iStock

В 21-ви век някак остаряло е правилото:  „Никакъв секс преди първата брачна нощ”. Всъщност последните няколко десетилетия са истинска сексуална революция, в която хората открито говорят на сексуални теми, споделят фантазии и дори странни желания, правят секс само заради удоволствието – без обвързване.

Все повече се заличава и неравностойният стандарт по отношение на секса, жените и мъжете. Дамите са наясно със своята сексуалност и са започнали сами да диктуват условията. Вече една жена не се заклеймява като „лека”, ако направи съзнателния избор да си легне с някой, само защото изпитва сексуално влечение към него, без никакви дългосрочни планове.

Секс на първа среща! Защо не? >>>

Всъщност неангажиращият секс е на мода – особено в градските среди, където вечно заетите хора имат малко време за поддържане на връзка, но все още силно желание за плътски удоволствия. Неангажиращият секс не е нищо лошо, стига обаче да се спазват следните 3 правила:

Бъдете наясно какво е неангажиращ секс

Преди да се впуснете в неангажиращ секс, трябва да сте напълно наясно, че сте готови за него. Ако сте от силно влюбчивия тип хора, вероятно идеята да правите неангажиращ секс не е добра. Неангажиращ секс означава поддаване на сексуалното изкушение, „консумиране” на момента, живеене за мига. Неангажиращият секс не означава започване на връзка (макар че историята все пак помни и такива изключения).

Изкушена от друг >>>

Добави описание

Сведете до минимум очакванията си

Човек решава да прави неангажиращ секс, защото иска да се забавлява и да утоли сексуалната си жажда. Въпреки това никъде нямате гаранция, че сексът с непознат човек ще бъде невероятен. Това ви се иска, но дали желанията ви ще съвпаднат с реалността – никой не може да ви гарантира. Най-добре сведете до минимум своите очаквания, за да не бъдете силно разочаровани и дори травмирани от изживяването.
Когато неангажиращият секс пък започне да се повтаря с един и същи човек, тогава очевидно вие сте изпитали неговите сексуални качества и сте доволни от тях. В този конкретен случай вие не трябва да имате очаквания за евентуално „разрастване” на вашите отношения. Все пак уговорката ви е била за неангажиращ секс и е редно да не се залъгвате с нищо повече.

Как тялото ви се променя по време на секс? >>>

Винаги правете безопасен неангажиращ секс

Самата идея, че все повече хора правят неангажиращ секс, тоест имат много повече сексуални партньори, трябва да ви накара да бъдете още по-внимателни за своето здраве. Съществуват не една и две опасни полово-предавани болести, които сериозно могат да застрашат вашето здравословно състояние. Важно е да мислите за себе си, дори когато се отдавате на сексуалните си желания. Най-сигурният начин да правите безопасен неангажиращ секс е с презерватив. Не го забравяйте и не си позволявайте да правите компромиси със здравето си.

03.04.2017/Милена Алексиева

1 коментарДобави коментар »

Jeday

От Jeday03.04.2017, 20:34 ч.

Съгласен съм за правене на безопасен секс с презервативи,но голяма част от хората са влюбчиви и се стига до любовни връзки. Не че сексът не е любовен акт,напротив. Ако дамата с която си кривнал,сваляйки бельото й,много...

Виж всички коментари за "3 правила за неангажиращ секс".

Още от "Секс тайни"

Кареза – секс без оргазъм

Кареза – секс без оргазъм

Сексът сближава хората, помага да освободите натрупаното напрежение, да се сдобрите с половинката си. Но най-ефективен в това отношение е сексът без оргазъм (кареза) или поне така твърдят привържениците му.

Всичко, което трябва да знаете за тантричния секс

Всичко, което трябва да знаете за тантричния секс

Какво е тантра и как да я постигнете? В следващите редове ще научите всичко, което ви е необходимо за тантричния секс. Усъвършенстването оставаме на вас!

Секс пози, които мъжете обожават, а жените ненавиждат

Секс пози, които мъжете обожават, а жените ненавиждат

Смяната на дузина секс пози няма да ви гарантира оргазма, на който се надявате, колкото, ако се придържате към 2-3 от любимите си пози в секса. Проблемът е, че мъжете и жените понякога си падат по различни секс пози.