5 начина за подобряване на секса с йога

0 коментара0/5

Съществена част от хубавия секс е доброто физическо състояние и подходящата психическа нагласа, които успешно може да тренирате с йога. Ето защо, заради тясната си връзка със секса, йогата се превръща във все по-популярно занимание.

5 начина за подобряване на секса с йога
5 начина за подобряване на секса с йога
  • Йога  практиката помага да постигнете умствена и физическа релаксация, а когато достигнете в момент, в който не мислите за нищо, а тялото ви е в съвършен покой, така че страстта и възбудата да ви завладеят изцяло, сексът е по-хубав от всякога.

 

  • Една от тънкостите на добрия секс е подходящата поза, а асаните (позите в йогата) постепенно ви правят по-гъвкави и укрепват мускулите ви, с което сексуалният ви живот ще достигне едно по-високо ниво, включвайки и много пози от Кама Сутра, които до момента сте намира за неудобни и дори немислими.
  • Дихателните техники, уменията за концентрация и контрол върху сексуалната енергия, които придобивате чрез йога тренировки, помагат за удължаването на сексуалното удоволствие и издръжливост, повишаване на чувствителността и по-лесно достигане до оргазъм.

 

  • Йога упражненията ви учат не само да контролирате съзнанието си, но и тялото си, като практикуването на асаните се доближава до ефекта от упражненията на Кегел
  • Не е задължително, с цел подобряване на сексуалния си живот, да тренирате йога заедно с партньора си, но съвместните йога упражнения засилват емоционалната връзка помежду ви и подобряват синхрона между мислите и действията ви, което със сигурност ще повиши  качеството на секса.

Още по темата:

Еротична йога за главозамайващ оргазъм >>> 
Акро Йога за издръжливост и доверие >>> 
Йога релаксация >>> 
Йога във вода >>> 
Йога за гръбначния стълб >>> 
Йога упражнения за краката >>> 
Хот йога за жизненост и свобода >>> 
Йога асани за начинаещи >>> 
Йога асани за здраве и тонус >>> 
Йога мудри за начинаещи >>> 
Йога не е просто мода >>> 
Йогалатес – йога и пилатес в перфектна комбинация >>>

04.07.2013/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 начина за подобряване на секса с йога".

Още от "Секс тайни"

Цветни мисли за секса

Цветни мисли за секса

Мислите за секса ни спохождат обикновено точно тогава, когато не трябва... и най-вече по време на секс. А ето и кои са най-натрапчивите и цветущи мисли за секса на жените и мъжете.

Сексуални аномалии

Сексуални аномалии

Понятието сексуални аномалии е условно. То включва всички сексуални наклонности и желания, които излизат извън рамките на общоприетото и нормалното. Кои сексуални желания може да отнесем към сексуалните аномалии?

Сексуалните навици на българите

Сексуалните навици на българите

По традиция сме свикнали да се смятаме за нещо "по" от останалите народи. Особено що се отнася до сексуалността ни.