6 мита за секса и интимното окосмяване

0 коментара0/5

Интимната прическа е тема, за която се говори тайно, сякаш е нещо срамно. А това поражда солидна доза митове, които нямат нищо общо с реалността. Ето каква всъщност е истината за интимното окосмяване и секса.

6 мита за секса и интимното окосмяване
 © istockphoto.com

Мит 1:Интимното окосмяване предпазва от сексуално предавани заболявания

Независимо дали се поддържате идеално гладки там долу или интимната ви прическа наподобява родопски китеник, това по никакъв начин не ви предпазва от сексуално предавани заболявания. А поддържането на твърде гъста интимна прическа пък е предпоставка за развитие на всевъзможни бактерии и паразити, особено, ако хигиената не е на ниво. Това пък от своя страна може да доведе до кожни проблеми, но не и болести, предавани по полов път. 

Умерено дългата и добре поддържаната интимна прическа не представлява заплаха за здравето ви, дори се намира за секси от мъжете.

Мит 2:Интимното окосмяване прави секса по-незадоволителен

Наистина интимната прическа играе ролята на буфер в секса. Но дали това ще попречи на сексуалното удоволствие или не си зависи от личните предпочитания на жените. Тези, които достигат до оргазъм по-лесно с по-малко стимулация, може би не им прави впечатление въпросния "буфер". Той по-скоро омекотява триенето и удължава удоволствието. Други обаче се нуждаят от по-интензивна стимулация и триене кожа в кожа, за да изпитат разтърсващо сексуално удоволствие.

Мит 3:Цветът на интимната ви прическа съответства на естествения цвят на косата ви

Всъщност двете нямат нищо общо. Нито като структура, нито като дебелина или цвят на косъма. Но пък се вгледайте в цвета на веждите. При тях съответствието по цвят с интимното окосмяване е много точно.

Добави описание

Мит 4: Интимното окосмяване не е секси

Напротив. Зависи в голяма степен от мъжа. А и напоследък модата на естественото интимно окосмяване се завръща. Друго, което прави интимната прическа секси е, че тя е пълна с феромони, които засилват сексуалната възбуда и апетитът ви за още и още.

Какво мислят Розалинки: 
Каква интимна прическа предпочитате? >>>

Мит 5:Космите в интимната област не спират да растат

За разлика от косата, интимното окосмяване расте до едно положение, което варира при всяка жена. Обикновено максималната дължината на интимната прическа е между 4 до 10 см. С навлизането в менопауза или при хормонален дисбаланс растежът на интимното окосмяване съвсем може да спре.

Мит 6:Ако кожата ви е чувствителна, не бива да се епилирате там долу

Просто сменете подхода и опитайте друг метод за епилация. Използвайте остра самобръсначка и подходящ крем за бръснене или опитайте епилация с мед. Стига да имате желание за епилация на триъгълника, винаги има начин това да се случи дори и при чувствителна кожа.

Вижте още:  Лицето на триъгълника >>>

25.05.2017/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 мита за секса и интимното окосмяване".

Още от "Секс тайни"

Бъдeте неговата Снежанка

Бъдeте неговата Снежанка

Коледното настроение е обхванало всички нас. Няма как да не са ви повлияли украсата из града, претрупаните магазини, блещукащите елхи, закачливите реклами...

Секс играчки, които не може да си позволите

Секс играчки, които не може да си позволите

Сексът продава, сексът има цена, но сега ще си говорим за един по-различен смисъл за това какво означава “скъп секс”. Ето някои от най-луксозните и скъпи секс играчки, струващи едно малко състояние.

Сексът - това е игра, а не някакво задължение!

Сексът - това е игра, а не някакво задължение!

Когато имате вече сексуални проблеми, първото, което е нужно да направите, е да се вгледате в начина си на живот.