Как тялото ви се променя по време на секс?

1 коментар0/5

Човешкото тяло е една почти съвършена система – с множество функции и взаимосвързани процеси. По време на секс пък то дори се променя. Какво точно се случва с вас, докато се забавлявате в леглото, научете сега.

Как тялото ви се променя по време на секс?
 © iStock

Независимо колко дълъг е вашият сексуален живот, вероятно никога не сте подозирали, че докато правите секс, вашата анатомия претърпява някои невероятни промени. Всъщност, наслаждавайки се на случващото се, едва ли имате желание да наблюдавате всеки детайл от тялото си и това е напълно нормално.

Една от най-големите и изненадващи промени е свързана с размера на гърдите. Още по-хубавото е, че тя определено е в положителна насока. И за да не губим повече време, научете какво точно се случва с вашето тяло по време на секс:

  • Вашите гърди стават по-големи

Да, колкото и невероятно да ви звучи това, то е факт. „По време на полов акт женските гърди се подуват, заради повишения приток на кръв“, разясняват експертите. Разбира се, колкото точно ще се уголемят гърдите не може да се каже със сигурност, тъй като всичко е индивидуално и зависи от конкретната дама. За съжаление, този изумителен ефект е с краткосрочно действие.

Масаж на гърдите за разтърсващ оргазъм >>>

  • Вашият клитор „изчезва“

Това се случва, само когато жената получава оргазъм. По време на етапа на възбуда, точно преди кулминацията, клиторът на жената от голям и видим сякаш напълно изчезва. Обяснението е просто: по време на оргазъм клиторът се прибира в „клиторната качулка“ - кожата, с която ерогенният орган е покрит. Това е напълно нормална промяна, която не бива да ви притеснява. Просто по този начин работи женското тяло по време на оргазъм.

8 неща, които не знаете за клитора >>>

  • Вашата вагина се подува

Това е поредната промяна, която се случва с тялото ви по време на секс и по-точно непосредствено преди оргазъм. Именно в този невероятен момент горните две трети от влагалището всъщност се подуват. Все още няма единно обяснение за този феномен, но според някои учени увеличението на района на шийката на матката всъщност повишава шансовете за забременяване.

Добави описание

  • Изпълвате се с течност

Както вероятно вече сте чували, мъжете не са единствените, които могат да еякулат по време на оргазъм. Еякулацията при жените, известна като „скуърт“, обаче не бива да се бърка с пишкане (макар че усещането може да е сходно). Скуъртът представлява голямо количество прозрачна течност от парауретралните жлези, които се намират в близост до уретрата.

Прочетете още по темата:

Скуърт оргазъм – женска еякулация >>>

19.09.2016/Милена Алексиева

Още от "Секс тайни"

Сексуален хедонизъм

Сексуален хедонизъм

Хедонизъм е вечният стремеж към удоволствия. За привържениците на хедонизма насладата е висша ценност. Едно от тълкуванията на хедонизма е и постигането на физическо удоволствие чрез секс. Сексуалната наслада е една от целите на хедонистите.

Бисексуалността – последното табу

Бисексуалността – последното табу

"Човек трябва да изпита от двата вида любов, за да избере най-до6рото", единият начин, по който често се обяснява бисексуалността. Другият е: „За да стигне дотам, не ще а е бил много щастлив."

Секс контузии

Секс контузии

Веднага си признайте от какви секс контузии сте страдали, тъй като почти всеки е имал такива – синини, главоболие, натъртвания, охлузвания, одрасквания. А начините за сдобиване с такива секс контузии са повече от трагикомични.