Лубриканти за горещ секс

76 коментара1/5

Лубрикантите са част от тайната на добрия секс и, поради многото си плюсове, бързо набират популярност. Лубрикантът е най-бързият, лесен и ефективен начин за справянето със сухотата във влагалището и болезненото триене при секс.

Лубриканти за горещ секс

При възбуда женският организъм произвежда естествени овлажнители, които предпазват тъканите от нараняване. Тези от вас обаче, които пропускат любовната игра, трябва да имат предвид, че за естественото овлажняване е нужно време.

В тези моменти именно лубрикантите са най-верни приятели.
Те са задължителна част и от аналния секс , тъй като анусът няма функцията да се самоовлажнява.  В тези случаи лубрикантите улесняват проникването и са чудесно решение, за да се подобри удоволствието по време на секс.

Лубрикантите се използват не само при липса на естествено овлажняване. Дори и при наличието на такова, овлажняващите гелове са способни да увеличат удоволствието от секса и при двамата партньори и да намалят възможността от нараняване на тъканите.
С друго думи: „Колкото повече, толкова по-добре!”
Лубриканти за горещ секс
Видове лубриканти:

  • Лубриканти на водна основа

Те са най-популярни, абсорбират се добре от кожата, не дразнят и лесно се измиват с вода. Те са меки и приятни като усещане. Лубрикантите на водна основа са абсолютно безопасни за употреба с презервативи и секс играчки за разлика от тези на маслена основа, които разяждат латекса. Неудобството при лубрикантите на водна основа е, че при по-дълъг полов контакт лубрикантът може да изсъхне. Добавянето на още малко количество овлажнител, вода или дори слюнка могат да възвърнат смазващите свойствата на лубриканта. Повечето лубриканти на водна основа съдържат глицерин, който повишава риска от инфекции при жените, може да предизвика и алергична реакция. Така че след секс задължително отстранете остатъците от лубриканта.

  • Лубриканти на силиконова основа

Те са по-плътни, а смазващите им свойства са по-дълготрайни, което е основното им предимство. Подходящи са за секс под душа, тъй като трудно се измиват само с вода. За някои жени обаче те са неприятни и дразнещи, ако се оставят да действат прекалено дълго. Лубрикантите на силиконова основа са напълно подходящи при употребата и на презерватив, тъй като не увреждат латекса. Силиконовите секс играчки обаче се повреждат и губят лъскавата си повърхност при съвместната им употреба със силиконов овлажнител.

  • Лубриканти на маслена основа

По-добре въобще не ги използвайте поради простата причина, че разяждат латекса, така че не можете да съчетавате този вид лубриканти с презервативи или латексови секс играчки. Лубрикантите на маслена основа трудно се измиват и могат да причинят и вагинални инфекции. Освен това са слузести и доста непритяни като усещане. Такъв лубрикант например е вазелинът. Овлажнителите на маслена основа обаче са подходящи при мастурбация при мъжете и при анална стимулация. Тези лубриканти обикновено са базирани на нефтени продукти. Има и такива, които са на основата на растителни масла. Хубавото при тях е, че са подходящи и при вагинален секс, тъй като не предизвикват дразнения.
                          
Съществува схващането, че лубрикантите предпазват от ХИВ, бременност или болести, предаване по полов път. Някои недобросъвестни производители претендират за подобно действие на продуктите си. Нищо подобно!

Лубрикантите нямат контрацептивни или противовъзпалителни функции, така че ги използвайте съвместно с презерватив.

Лубриканти за горещ секс

Няма правилен и грешен начин при използването на лубрикант. Може да се нанесе непосредствено преди половия акт или по време на любовната игра за по-голям комфорт.
При анален секс е добре да се нанесе лубрикант и няколко сантиметра навътре в ануса. При използването на латексови играчки е важно бързо да нанесете лубриканта, без много търкане, за да не се абсорбира от кожата. Лубрикантите намаляват и вероятността от скъсване на презерватива, тъй като предотвратяват триенето при секс.

В днешно време има огромно разнообразие от лубриканти. Има ароматизирани, загряващи, охлаждащи и всякакви други атрактивни овлажнители, които да доставят по-голяма наслада по време на секс. Няма установено правило колко е подходящата доза лубрикант. Всичко е въпрос на вкус и усещане.

09.11.2009/Ели Йорданова

76 коментарaДобави коментар »

msimov

От msimov13.10.2016, 20:52 ч.

MAPГAPИH 3A ЛУБPИKAHT И ДA E TAKЪB CЪC OMEГA 3 И 6 B HEГO CTABA И 3A OTPEД И 3A OT3AД :D MAPГAPИHA E ДAЛEЧ ПO БE3BPEДEH OT TE3И HA BOДHA OCHOBA ДETO CЪДЪPЖAT TOBA И OHOBA! И E MHOГO MHOГO ПO-EBTИH!

Виж всички коментари за "Лубриканти за горещ секс".

Още от "Секс тайни"

Защо стенем

Защо стенем

Поведението на жените по време на секс е много любопитно. Докато мъжете по-скоро дишат запъхтяно, жените пъшкат, скимтят, стенат, крещят. Какво означават тези стонове?

15 начина да „я“ наречем

15 начина да „я“ наречем

Вероятно си имате свои начини да наричате най-интимните си части. Или може би партньорът ви „я“ е кръстил по свой начин и си я нарича така, както на него му харесва.