Възможна ли е връзка без секс?

80 коментара0/5

Колко от вас смятат любовта без секс за възможна, а колко от вас мислят секса без любов за нещо напълно нормално? Мненията за връзката между любовта и секса ще е винаги противоречива, но едно е ясно – една сериозна връзка не търпи компромиси.


Възможна ли е връзка без секс?

Както казва Милена от „Тройка на разсъмване“, почешат ли те веднъж, винаги ще те сърби.
Така е и в интимния живот – разбере ли човек какво е удоволствието от секса, трудно би се отказал от него.

Връзка без секс е нещо приемливо, но ако става дума за любов в тийнейджърска възраст. Но когато говорим за сериозна връзка и сериозни намерения между двама влюбени, сексът е задължителна част от взаимоотношенията им. Връзката без секс е като ястие без подправки. Сексът придава цвят, вкус, характер на една връзка. Сексът сплотява влюбените и осъществява реална връзка между тях в буквалния смисъл на думата. Тази близост е така необходима на много двойки, защото сексът доизгражда доверието между влюбените. Сексът е силата, която превръща хората в отворени книги за половинките си, чието съдържание се възприема или като скучен сладникав роман или като фантастичен бестселър. Или иначе казано, след първия секс с половинката си, хората решават дали връзката им има бъдеще или е обречена на провал. Ако сексът, макар и след  дълга практика в една връзка, не оправдава очакванията за върховно удоволствие, много от двойките охладняват в любовта си.

Сексът с цел продължаване на рода в Възможна ли е връзка без секс?миналото днес се е превърнал в човешка нужда с цел доставяне на физическа наслада. Сексът обаче е като храната – заситиш ли глада веднъж, след време пак огладняваш и искаш от същата порция незабравим секс.

Въпреки, че сексът се възприема като двигател за една връзка и поддържащ огъня на любовта, все пак има и двойки, които намират баланса във взаимоотношенията си и без секс.Когато става дума за възрастна двойка, сексът може ида няма това значение и сила, което има при двама млади влюбени. В резултат на импотентност на мъжа или пък охладнели отношения с годините, двойките прекратяват секса, но остават заедно заради децата си или просто защото осъзнават, че не им е сега времето да си търсят отново половинка.

Според френския сексолог Ален Ерил някои двойки прилагат умишлена сексуална диета в любовните си взаимоотношения. Тя има лекарствено действие върху интимните отношения. Някои двойки намаляват сексуалните си контакти, когато усетят, че сексуалната възбуда е по-малка, с надеждата, че колкото по-рядко правят секс, толкова по-качествен ще бъде той. Други двойки напълно се отказват от секса и остават да живеят заедно, но само като приятели и добри родители. Според Ален Ерил обаче връзката без секс е непълноценна и повод дори за депресия. Така че смело консумирайте любовта си.

Сериозната, пълноценна връзка е плод единствено на ефикасна, създадена с много внимание и точни пропорции рецепта. Щипка приятелство, чаена лъжичка любов и секс на вкус са така необходимите и задължителни съставки, за да бъде специалитетът на заведението с превъзходни вкусови качества. С връзките не трябва да се правят компромиси особено с най-важните неща, благодарение, на които съществуват стабилни взаимоотношения между двама влюбени. Липсва ли една от главните съставки, липсва и цялостната магия и грандиозен успех на цялото. Така че връзка без секс си е немислима, нелогична и невъзможна.
 Възможна ли е връзка без секс?

Другата, но вече напълно възможна крайност, е сексът без любов
– любима част от съвременния разкрепостен начин на живот на една голяма част от човечеството. Но това е тема на един друг по-задълбочен разговор.

25.01.2010/Ели Йорданова

80 коментарaДобави коментар »

?????

От ?????08.11.2010, 16:41 ч.

Не ми се пише,но като чета коментарите на това момиче сеядосвам и се чудя как може да се самозалъгва,а вероятно й се иска дай кажат,че е права.Какво значи уморен,не спал,няма желание,това са само оправдания.Когато един...

Виж всички коментари за "Възможна ли е връзка без секс?".

Още от "Секс тайни"

Мъжете си падат по кучки

Мъжете си падат по кучки

Каква е разликата между кучката и доброто момиче? Какво всъщност искат мъжете? Това са въпроси, на които ние жените търсим отговор всеки ден, а всъщност той е толкова близо до нас.

Познавате ли ерогенните зони у мъжа?

Познавате ли ерогенните зони у мъжа?

Нежната половина на света може да разнообразява ерогенните зони у мъжа, ако знае къде са те.

Какво представлява вагиналната пластика?

Какво представлява вагиналната пластика?

Вагиналната пластика е начин да възвърнете еластичността и мускулния тонус на влагалищните мускули. Обикновено жените прибягват до вагинална пластика след раждането, което причинява разширяване на вагината и отпускане на мускулатирата.