Кареза – секс без оргазъм

17 коментара2/5

Сексът сближава хората, помага да освободите натрупаното напрежение, да се сдобрите с половинката си. Но най-ефективен в това отношение е сексът без оргазъм (кареза) или поне така твърдят привържениците му.

Кареза – секс без оргазъм
Кареза е висша форма на секс, при който оргазъм липсва и именно това позволява двамата партньори да създадат силна емоционална връзка помежду си, оставяйки плътското удоволствие извън полезрението им. Кареза поставя на първо място духовното, чувствата, чистата любов, а не животинския стремеж към разтърсващо сексуално изживяване.

Самата дума „кареза“ означава милувка на италиански и именно от нежни ласки се състои сексът при този метод. Той е бавен, чувствен, безкраен без да се преследва крайна цел, а именно оргазъм. И точно това е причината все повече мъже да стават последователи на кареза, тъй като за тях отпадна вечното напрежение дали ще успеят да задоволят половинката си. Кареза помага на двойката да се отдадат изцяло един на друг, като оставят настрана сексуалната възбуда, еуфорията от оргазма или разочарованието от липсата на такъв.

Кареза – секс без оргазъмСпоред практикуващите кареза, стандартният секс, целящ оргазъм, е егоистичен, тъй като двамата партньори се интересуват повече от собствената си възбуда, като така пропускат по важното - самият момент на физическа и емоционална близост, даването и получаването на любов под формата на ласки, целувки, прегръдки.  

Практикуващите кареза са на мнение също, че този метод им позволява да достигнат до по-силно удоволствие, докато прекалената стимулация по време на стандартния секс с времето отслабва чувствителността рецепторите за удоволствие, в резултат на което оставате незадоволени, търсейки нови и по-силни усещания.
 
Тази сексуална практика е идеалният начин да запалите наново искрата във връзката си. И именно заради този си ефект чувственото изживяване е предписвано като лекарство от редица семейни консултанти. Практикуващите кареза твърдят, че така успешно са излекували импотентност и фригидност.

Началото е винаги трудно. Повечето хора ще сметнат кареза за нещо твърде нелогично. Какъв е смисълът да вървите 5 мъчителни часа до приказен водопад, а на последните 100 метра да се откажете и да се върнете, без да видите водопада? В кареза за важен се смята пътят, а не целта.

10.09.2012/Ели Йорданова

17 коментарaДобави коментар »

Yanitsa__kalaydzhieva

От Yanitsa__kalaydzhieva17.03.2013, 21:43 ч.

Еми, напълно съгласна съм с теб хах

Виж всички коментари за "Кареза – секс без оргазъм".

Още от "Секс тайни"

Пробвали ли сте 69?

Пробвали ли сте 69?

69 е една от най-скандалните сексуални позиции в любовния акт. Много хора смятат, че тази поза е определяща за максимално силни сексуални усещания.

Как да го правим по-добре?

Как да го правим по-добре?

Как да се любим добре? Как да постигнем максимално удоволствие? В любовта не важи максимата „бързо и добре".

"Повече игра" с дамската перла по време на секс

Сексоложка: "Повече игра" с дамската перла по време на секс

Шведската сексоложка Илва Францен призовава двата пола към техниката "Повече игра" (Moreplay) по време на секс.