Магията на тантра

20 коментара2/5

Връщането към духовното става все по-модерно през последните години. Това не е случайно - след като човекът се пренасища от всякакви материални и физически облаги, той осъзнава, че най-невероятната и несравнима наслада е духовната.

Съчетанието от преливащите емоции на душата със сексуалната наслада е още по-възвишено удоволствие. Именно тук започваме да говорим за тантра. Мнозина са я чували, малцина са тези, които знаят какво е, а тези, които са я изпитали, са изключително малко.

Какво е тантра?

Тантра е съчетание между древно изкуство, йога и сексуален акт. Тантра е философия. Тантра е начин на мислене. Тантра съществува от 3000 година пр. Хр., родината й е Индия. В изпълнението на тантра ритуалите има огромна доза медитация и затова тя много се доближава до йогата.

8224_0.jpg

Как се изпълнява тантра ритуалът?

За да изживеете един истински пълноценен тантра ритуал, се изисква много време подготовка, промяна на нагласата, трениране на тялото и душата. В началото ще започнете с по-неуспешни опити, след това малко по малко ще започнете да се приближавате до същинските моменти. Може да започнете с четене на книги и статии, гледане на филми и снимки, обясняващи тантра. Иска се време да осъзнаете същинската цел на тантра. А за да я достигнете, промяната започва първо в главата, след това в начина, по който гледате на сексуалните си контакти, след това се отразява на начина, по който ги правите и доставяте удоволствие на партньора.

Все още не ви е ясно какво е тантра? Тогава сега си представете най-развратния полов контакт между двама души – без любовна игра, без ласки, без внимание, без чувства. Бързо и вулгарно. Тантра е абсолютната противоположност на това.

Тантра сексът е бавен. Много бавен. Това, което правите е да се държите непрестанно на върха на насладата.

Започнете с подготовка на обстановката. Светлата и разхвърлена стая няма да ви предразполжи да усетите блаженството, към което се стремите. Пуснете завесите, запалете ароматни свещи, затоплете стаята, но не прекалено. Започнете общуването с любимия, говорейки бавно, нежно, прочувствено. Казвайте си колко се обичате, как се желаете, как си се възхищавате един на друг. Започнете да се докосвате нежно, съвършено нежно по ръцете и краката. Гледайте се в очите,8224_1.jpg спирайте, започвайте отново. Целта е да постигнете максимална духовна близост, съчетана с физическо възбуждане. Тази възбуда обаче започва в главата, не просто със стимулиране на интимните части от тялото. Може да използвате различни предмети, като нежно перо например, за да се галите и наслаждавате един на друг. Много важна през цялото време е комуникацията – не толкова на вербално, колкото на духовно ниво. Едва когато и двамата усещате, че сте в правилната посока и забравяте да мислите за физическата част от акта, а сте се отдали напълно на емоцията и душевното съвършенство, тогава може да преминете към същинската част.

Проникването трябва да стане бавно, прочувствено, изпълващо.Забравете за бурните движения и интензивния секс. Те нямат място в тантра. Тантра достигате, когато непрестанно се държите на върха на възбудата. Той ви гали с члена си по входа на най-интимното ви място, вкарва го нежно и бавно, извършва движенията с лекота и минимален натиск. Спирайте и почвайте максимално много пъти, за да успеете как се държите на върха на оргазма. За това се иска повече трениране от страна на мъжете, тъй като при тях еякулацията понякога трудно може да бъде удържана. Галенето на половите органи, същинското проникване, спирането, нежните ласки, докосването, целувките по цялото тяло може да ги редувате, колко пожелаете.

Тантра сексът продължава с часове и не омръзва на партньорите. Пълното и истинско блаженство ще достигнете, когато спрете да мислите за секса и плътското удоволствие, а извисите комуникацията си на едно по-възвишено и духовно ниво. Докато извършвате ритуала, се отдавайте на мисли за чувствата си, за душите си, за щастливите си мигове заедно, за това колко невероятно емоционално изпълнени сте, когато извършвате това душевно отдаване. В тези моменти достигането на върха и при двама ви ще е многократно по-истинско, изпълващо и разтърсващо...

Тантра трудно може да се практикува от хора, които не се обичат. Това дори е невъзможно. Пресъздаденото описание е адаптиран вариант на тантра-учението. Ако желаете да се посветите напълно на тантра, трябва да отделите много време, желание и усилия, за да се доближите до същинския смисъл. Преди всичко обаче трябва да сте открили съвършения партньор, с когото заедно да изучавате и преоткривате тайните на тантра.

21.08.2008/Деси Великова

Още за: тантра

20 коментарaДобави коментар »

tantramassage

От tantramassage13.11.2013, 11:04 ч.

Просто прочетете това и ще ви стане ясно ;) [Линк]

Виж всички коментари за "Магията на тантра".

Още от "Секс тайни"

За оргазъма

За оргазъма

Симптомите на оргазъм у жената са изразени съвсем отчетливо.

Порното диктува интимните отношения на младите

Порното диктува интимните отношения на младите

Порнографията е най-разпространената форма на сексуално образование сред тийнейджърите. За съжаление порното диктува модела на поведение в техните интимни отношения.

Секс пози, които мъжете обожават, а жените ненавиждат

Секс пози, които мъжете обожават, а жените ненавиждат

Смяната на дузина секс пози няма да ви гарантира оргазма, на който се надявате, колкото, ако се придържате към 2-3 от любимите си пози в секса. Проблемът е, че мъжете и жените понякога си падат по различни секс пози.