Суингът – игра за разкрепостени

84 коментара2/5

Почитателите на суинга го определят като начин на живот и висша форма на сексуално удоволствие. По-консервативните го считат за развратен и порочен акт.

Суингът представлява начин на сексуално разнообразяване. Двойки се събират, опознават, общуват и правят секс с размяна на партньорите. Суингът не е типичен групов секс или оргия. Участниците, суингърите, са двойки, които заедно предприемат нетрадиционните сексуални подвизи. Суингът не се счита за изневяра и се практикува само от хора, които са готови на тази крачка и не изпитват смущение да наблюдават партньора си как прави секс с общ познат. В този смисъл – в суинга няма място за ревниви и консервативни хора.


8985_2.jpg

Наименованието суинг идва от английската дума „swing“, която в превод означава „люлея се, въртя се, завъртам се“. Суингът е популярен в Америка и Западна Европа от десетилетия наред. Там освен че има специални суинг-клубове, заведения, сайтове, вече се изнасят лекции и семинари за суинг-културата. Според статистиката по света има 3 милиона суингъра, но бройката им непрестанно расте и към днешна дата определено е по-голяма.

В България от няколко години вече има суинг-клубове и сайтове за суингъри, където желаещите могат да се регистрират и да си устройват срещи. Членуването в клубовете на суингърите става след специална проверка на желаещите. Добре е мъжът и жената да са сериозна двойка. Не се гледа с добри очи на тези, които си водят някого за параван и се отдават на оргии. Много рядко се допускат по единично мъж и жена, защото те развалят истинския смисъл на суинга. Именно затова сбирките на суингъри често залитат в посока на групов секс, където хората правят секс безразборно. Суингът е нещо различно.


8985_0.jpg

Методите за намиране на партньорска двойка са многообразни, но традиционно опознаването става по Интернет. В специални сайтове двойките се регистрират и откриват подходящи за тях партньори. След онлайн комуникация те пристъпват към среща, на която продължава опознаването и всеки преценява дали има желание за сексуален контакт. Има двойки, които са дори семейни приятели и откриват взаимното си желание за подобни преживявания. Сексуалните подвизи може да се реализират в хотел, в дома на някой от участниците или в суинг-клуб, където има специално пригодени за целта помещения.

На суинг-сбирките може да присъстват повече от две двойки. Дори да се включат и десетина души обаче, всеки от участниците трябва да харесва останалите и да не се смущава от това, което предстои. Вариациите на суинга са много. Ето малка част от тях:

  • Soft Swing – участниците предпочитат само ласки, докосване, милувки, най-много орален секс. Същинския секс оставят за сериозния си партньор.
  • Full Swap – партньорите си позволяват абсолютно всичко, за което може да се досетите. Размяната може да е с всеки един от участниците, да се прави секс с няколко партньора и дори със същия пол (по-скоро само за жените). Няма ограничения в „похватите“, стига да са по взаимно съгласие.
  • Отворени срещи – Когато суингърите се разменят и правят секс в една стая. Това всъщност е „традиционният“ начин за практикуване на суинг. Най-възбуждащата част за суингърите е да наблюдават партньора си как прави секс с друг и да бъдат наблюдавани, докато го правят.
  • Затворени срещи – Суингърите се опознават, харесват се взаимно, но след размяната правят секс в отделни стаи и не се наблюдават.


Суингърите, които членуват в клубове, имат свои задължителни правила. Едно от най-важните е,8985_1.jpg че отказът на някой от участниците да прави каквото и да било с друг участник трябва да бъде моментално уважен. Целта на суингърите е да си доставят удоволствие и елементът на насилието и непожеланата перверзност са отхвърлени. Всичко, което се случва, трябва да остане между участниците и тези, които пожелаят анонимност, е редно да бъдат уважени. Не е добре да коментират преживяванията извън клуба и да влизат в стаите за секс, ако не са поканени. Битовите и ежедневни разговори на суинг-партитата са нежелателни. Личната хигиена и добрият външен вид са ключови за това как ще бъде приет човек в групата на суингърите.

Ако желаете да разнообразите сексуалния си живот с подобно преживяване, е важно да сте го обсъдили подробно с любимия. Суингът не е за всеки. Ако се решите на него, без и двамата да сте сигурни, че го искате, най-вероятно ще развалите връзката или брака си. Според заклетите суингъри, суингът е за стабилни и истински обичащи се двойки, които търсят в тези забавления начин да разнообразят живота си, без да влагат излишни чувства. Често това са хора до 20 години, които все още търсят щури преживявания и такива над 30-35, които са преминали периода на страстното влюбване, когато „светът е за двама“.

Готови сте за суинг парти? Съмнявам се. Изчакайте няколко месеца в пълно убеждение, че го искате и двамата и тогава преминете към действие. Не се поддавайте на моментния импулс, защото не всеки може да понесе гледката да види как любимият прави секс страстно с обща позната. Когато сте сигурни, че това няма да провали отношенията ви, тогава може да експериментирате.

8.01.2009/Деси Великова

Още за: секс, суинг

84 коментарaДобави коментар »

vavas

От vavas02.12.2012, 15:45 ч.

След двадесетина години брак и на мен ми е интересно да има някакво разнообразие в секса и лично мое мнение е,че участието в суинг сбирка би направило сексуалния ни живот по-интересен! Не съм го споделил още с жена ми,но...

Виж всички коментари за "Суингът – игра за разкрепостени".

Още от "Секс тайни"

“Духова музика”

“Духова музика”

Не бе много отдавна, когато гениталните целувки бяха претекст номер едно и цар на царете сред доказателствата за развод на основание "перверзност", "жестокост" и т.н.

Секс речник

Секс речник

Сексът вече не е просто секс, а цяла съвкупност от секс практики. Подготвили сме ви няколко парафилии, които надали чувате често, но пък със сигурност практикувате някои от тях без дори да подозирате.

Дискретни секси играчки, които не приличат на такива

Дискретни секси играчки, които не приличат на такива

Секс играчките са нещо напълно нормално. Те разнообразяват сексуалния живот на много двойки, а за необвързаните дами те са сигурен начин да се предпазят от необмислени постъпки, подтикнати от неудовлетворен сексуален похот