Предимствата на секса с напредването на възрастта

0 коментара0/5

Не трябва да съжалявате, когато добавяте още една година към възрастта си, поне що се отнася до секса. Всъщност сексът става все по-хубав с годините. Научете кои са предимствата на секса с напредването на възрастта.

Предимствата на секса с напредването на възрастта
 © iStock

Всички сме чували за намаленото либидо и вагиналната сухота, съпътстващи сексуалния живот с напредването на възрастта. Не всичко обаче е толкова лошо, когато става въпрос за секса с напредването на възрастта. Всъщност съществуват редица предимства на секса, на които човек може да се наслаждава само с напредването на своята възраст. Ето и кои са те:

Сексът става по-удовлетворяващ

Резултатите от редица проучвания показват, че с напредването на възрастта човек става по-удовлетворен от сексуалния си живот. Две трети от жените до 80-годишна възраст определят секса като по-хубав с годините. По-голяма част от дамите пък изпитват оргазъм „през повечето време” или „винаги” по време на секс.

Как се променя сексуалността на мъжа през годините? >>>

Хората знаят по-добре какво да правят

Опитът в секса се придобива с годините. Ето защо хората се радват на по-хубав сексуален живот с напредването на възрастта. С годините и мъжете, и жените се учат на това по какъв най-добър начин да доставят удоволствие не само на себе си, но и на своя партньор. Това неминуемо води до много повече разтърсващи емоции и удовлетворение в сексуален план.

Добави описание

Няма напрежението и стремеж към "съвършенство"

Когато човек е по-млад, той често е и по-неуверен по отношение на своята фигура. Иронично е, защото повечето пъти хората изглеждат по-добре именно в най-неуверените си години. С напредването на възрастта обаче човек осъзнава, че не може да бъде съвършен и приема своите недостатъци. Това от своя страна премахва напрежението и го кара да бъде още по-отпуснат по време на секс.

Сексът с един и същ партньор носи щастие

В спермата се съдържат два от хормоните, които ни карат да се чувстваме добре, а именно – окситоцин и серотонин. Множество изследвания доказват, че жените, които в продължение на години правят секс с един и същ партньор са по-удовлетворени и по-щастливи от сексуалния си живот.

Секс на средна възраст >>>

С напредването на възрастта сексът е по-интересен

И макар че много хора смятат, че 20-те години са „най-дивият” период в живота на човек, то това определено не се отнася до секса. Всъщност жените в 30-те и 40-те си години са значително по-сексуални, отколкото по-младите дами. Установено е, че жените след 30 имат много повече сексуални фантазии, както и правят повече секс.

16.01.2017/Милена Алексиева

Още от "Секс тайни"

Секс в четири части

Секс в четири части

Нови секспози – част І. Ако се направи допитване какви секспози най-често възпроизвеждате в спалните си, то първите места безспорно ще заемат “мисионерската”, “жената отгоре”, “страничната”, и колянно-лакътната”.

Секс без презерватив – безумие или премерен риск?

Секс без презерватив – безумие или премерен риск?

Сексът без презерватив е далеч от представа за безопасен секс. Но въпреки риска, много двойки предпочитат натуралния секс без презерватив, тъй като според тях презервативът убива насладата от секса.

Най-секси части от женското тяло

Най-секси части от женското тяло

Всяка жена иска да бъде секси.  Да покорява с поглед, стойка, осанка, жестове и ум. Жените знаем как да съблазняваме, а мъжете знаят как и с какво да бъдат съблазнени, без винаги да ни го показват.