Всичко, което трябва да знаете за тантричния секс

0 коментара0/5

Какво е тантра и как да я постигнете? В следващите редове ще научите всичко, което ви е необходимо за тантричния секс. Усъвършенстването оставаме на вас!

Всичко, което трябва да знаете за тантричния секс
 © iStock

За повечето хора идеята за тантричен секс звучи вълнуващо и дори мистериозно. Но само малък процент от двойките всъщност знаят какво точно е тантра.

Днес много хора в съвременния свят приемат секса просто като развлечение. Тантричният секс е нещо много по-различно от просто забавление. Тантра е древна източна духовна практика, която включва разширяване на съзнанието и съчетава мъжката и женската енергия в едно цяло.

„Тантричният секс е древен ключ към сексуалното удоволствие и психическата енергия, постигнат чрез набор от ритуали”, споделя авторката на книгата „Тантра: Ключът към сексуалните сили” Ашли Терлби. Тя обяснява още, че тантра „може да даде възможност за постигане на нови сексуални висоти, както и да ви помогне да използвате творчески своята сексуална енергия и в други области на живота”.

Най-общо казано тантрическият секс е начин да се наслаждавате на интимности по-често, по-дълго време и с повече наслада, заради сливането с партньора на физически, психическо и емоционално ниво.

Ако искате да се радвате на едно по-различно и разтърсващо сексуално изживяване, имайте предвид следните неща:

Подгответе подходящо място

Мястото от значение, когато става въпрос за чувствен секс. Не е важно  обаче дали ще използвате спалнята, хола или някое друго помещение – единственото условие е да се чувствате удобно. Сложете възглавници и меки завивки. Запалете много свещи, но по-добре да не са ароматни. Изгасете осветлението или оставете много лека светлина.

Пригответе чаши с вода или бяло вино наблизо, за да може да утолявате жаждата си по време на тантра. Ако искате все пак да има някакъв аромат, може да използвате дифузор с етерично масло (лавандула е подходящ избор).

Добави описание

Подгответе себе си психически, физически и емоционално

Подходете с отворен ум и отворено сърце. Ако нещо ви кара да се чувствате неудобно, можете да го пропуснете. Но в тантрическия секс трябва да работите върху това да преодолеете всеки дискомфорт, за да се насладите максимално на изживяването. Забравете срама. По време на този секс трябва да оставите любопитството да ви води и да експериментирате по различни начини, които ви носят удоволствие.

Магията на тантра >>>

Вземете душ или вана сами, а защо не и в компанията на своя партньор. Единственото правило, което трябва да спазвате тук обаче е: без каквито и да е сексуални докосвания. Опитайте се да се отпуснете и да се сбогувате с напрежението.

Облечете бельо, в което ще се чувствате секси, а може да останете и голи още в началото на тантричния секс, ако се чувствате достатъчно удобно.

Добави описание

Започнете процеса на бавно изграждане на сексуална енергия или с други думи – тантра

Седнете в близост един до друг. Гледайте в очите на партньора си дълго време – очите са прозорец към душата. Дори да се чувствате малко неудобно в началото, не се отказвайте. Резултатите идват с практиката. Няма стандартно време – всичко зависи от вас. След като започнете да се чувствате напълно удобно, гледайки се в очите, значи връзката е установена. Именно това е целта. Продължавайте да поддържате контакт с очи.

Добави описание

Следвайте тези стъпки:

  • Дишайте заедно. Забавете дъха си и синхронизирайте вдишванията и издишванията си със своя любим. Продължавайте да се гледате в очите. Ако желаете, може да поставите ръка върху гърдите на партньора си и да усетите ударите на неговото сърце.
  • След като сте се свързали изцяло с едновременно дишане и зрителен контакт, може да започнете да говорите. Споделете нещо като: „Обичам ….в теб” или „Чувствам удоволствие, когато….”. Важното е да бъдете абсолютно честни в нещата, които казвате. Редувайте се с нещата, които споделяте.
  • Много леко и бавно движете пръстите си върху някои части от тялото на половинката ви. По този начин трябва да стимулирате усещанията му. Съсредоточете се около ерогенните зони като гърдите или пениса. Прегърнете се.
  • Започнете да се целувате, но не бързайте. Усетете докосването на допрените устни едни до други, усетете дъха на партньора си. Нека целувките ви бъдат бавни и чувствени.
  • Направете си масажи един на друг. Започнете с частите на тялото, които не са ерогенни, а след това продължете и с тях. Може да масажирате само с ръце, но може да включите и докосване с парче плат, пера или восък. Тантра масажът не е за сексуална стимулация, така че не се опитвайте да накарате партньора си да получи оргазъм.
  • Последната стъпка е сексът. Друга възможност е да сложите край на практиката и просто да лежите заедно в спокойно, блажено състояние. Ако все пак решите да преминете към секса, той трябва да бъде бавен, както и трябва да избирате пози, които позволяват поддържането на зрителен контакт. Отдайте се на всеки миг и търпеливо позволете на енергията да ви завладее. Времето е без значение – то зависи изцяло от вашето желание.

04.07.2016/Милена Алексиева

Още от "Секс тайни"

7 секс грешки, които жените  допускат, според порно звездите

7 секс грешки, които жените допускат, според порно звездите

От гледна точка на хора, които са на "Ти" с темата за секса, порно звездите споделят грешките на жените в леглото, които им пречат да подобрят сексуалното си изживяване. Вижте кои са те.

Първи стъпки в секса

Първи стъпки в секса

Съвети за начинаещи

Секс с... думи

Секс с... думи

Възбуждате ли се от „мръсни“ приказки леглото? Мъжете обожават да шепнат такива думички, докато правят секс, но дали и на жените им харесва?