Защо не мога да се възбудя?

2 коментара0/5

Сексуално желание има, но не и възбуда, което прави сексът невъзможен или просто незадоволителен. Познато ли ви е? Много жени имат този проблем. Но защо не изпитват сексуална възбуда?

Защо не мога да се възбудя?
Защо не мога да се възбудя?

Нека първо изясним, че сексуално желание и сексуална възбуда са две съвсем различни неща. Докато желанието за секс е свързано с либидото, то възбудата е резултат от сексуална стимулация.  

Със сигурност сте изпадали в позната ситуация, в която половинката ви търси секс, а вие се оправдавате с мигрена, умора и ред извинения, защото просто нямате желание за секс точно в този момент. Но това е нещо временно, нещо, което може да контролирате. Докато липсата на сексуална възбуда е по-трудно решим проблем, който, ако не бъде взет под внимание, скоро ще доведе до перманентна липса на желание за интимност (поради изпитването на болка по време на секс заради липсващо или намалено овлажняване, както и невъзможност да достигнете до оргазъм и прочие).
 


Защо я няма сексуалната възбуда?

Съвсем нормално е връзката да преминава от бурна и страстна в любовна след няколко години. Ако сте от дълго време с един партньор, ако не се случва нищо ново в сексуалния ви живот, ако сексът е като по график и все на дивана в хола в една и съща поза... е, не се учудвайте, че не можете да се възбудите.

Защо не мога да се възбудя?

Понякога пък причината за липсващата ви възбуда е в него, в уменията му, в липсата на старание, в припряността му. Ако това е винаги така и се чувствате незадоволени, подходете внимателни и поговорете с партньора си, покажете му пътя към сексуалната ви възбуда. И вие, и той ще е доволен, че ви е доставил сладкото удоволствие от оргазма.

Липсата на сексуална възбуда понякога се дължи на хормонален дисбаланс, прием на лекарства или наркотици, редица гинекологични заболявания като вагинизъм и кандидоза, например, водещи до вагинална сухота, болка и други фактори, възпрепятстващи секса.

В други случаи пък липсата на сексуална възбуда е на психологическа основа, резултат от травмиращ сексуален опит или поредица от незадоволителни интимни контакти.

2 коментарaДобави коментар »

vodolei4e

От vodolei4e24.11.2012, 07:29 ч.

Като не се случва нищо ново в сексуалния ви живот.Пък си внесете.Има и толкова магазини вече.Ако мъжът няма желание и не се сеща за разнообразие,вие го правете.

Виж всички коментари за "Защо не мога да се възбудя?".

Още от "Секс тайни"

“Задни мисли”

“Задни мисли”

В светлината на днешните познания най-добре е аналното сношение да се избягва.

Спалнята не само място за почивка

Спалнята не само място за почивка

Защо след брака сексуалното желание между съпрузите намалява? Защо това става проблем, който превръща спалните в най-обикновени места за почивка.

Аналингус

Аналингус

Аналингус е вид сексуална игра, при която единият партньор докосва с език ануса на другия. Аналингус съдържа в корена си думите „анус“ и „лингус“, което означава „език; ближа“. Другото имe на аналингус е риминг.