6 основателни причини да сте необвързани

0 коментара0/5

В необвързания живот има огромна доза чар, точно както в щастливата връзка. На необвързания период не бива да се гледа като на нещо лошо, а дори напротив. Вижте заради кои 6 причини си струва да сте необвързани.

6 основателни причини да сте необвързани
 © iStock

Намирането на правилния човек е нещо, за което всички мечтаят. Няма обаче „краен срок” до кога това трябва да се случи. При всеки е индивидуално – съдбата може да срещне две сродни души в различно време от техния житейски път.

Освен това повечето пъти човек има неуспешни връзки с поне няколко човека, преди да открие точната половинка за себе си. Просто така е устроен в света и в това всъщност няма нищо лошо. Няма нищо лошо и в живота на необвързаните!

Всъщност много пъти е по-добре човек да остане за известно време необвързан, вместо да се впуска в безсмислени отношения. Вижте 6 основателни причини да сте необвързани:

Няма подходящ „кандидат”

Всеизвестното правило: „По-добре сама, отколкото неподходящо обвързана” е много вярно. Няма смисъл да се опитвате да започвате връзка с някой, с когото очевидно нищо не би се получило. Понякога търпението е най-добрият приятел на човека – особено на необвързания.

Прочетете още:

Защо някои хора предпочитат да бъдат необвързани?

Искате да се забавлявате

Наскоро сте приключили драматична връзка? Едва ли ви се иска веднага да започвате нова. Най-добре си дайте време и използвайте периода си на необвързани, за да се забавлявате. Достатъчно е да излизате повече, да се запознавате с нови хора и да опитвате неща, които до този момент не сте.

Добави описание

Нямате свободно време

Ако в момента сте на етап, в който сте се отдали напълно на работата, то някак нечестно ще бъде да започвате връзка. Все пак любовните отношения изискват време и усилия, които вие очевидно не може да предоставите и само бихте накарали другия човек да страда. Най-добре се съсредоточете върху работата си, заслужете си повишението, което толкова искате и едва след това помислете за връзка.

Необвързана на 30? И какво от това! >>>

Не знаете какво искате

Една от най-основателните причини, заради които трябва да си останете необвързани е, ако не знаете какво искате от връзката или от самия живот. Защо? Защото всичко може да завърши като едно голямо бедствие, когато осъзнаете, че това не е каквото сте искали. Преди да започвате любовни отношение е важно да разберете какво искате – сериозна връзка, свобода, брак, деца?

Добави описание

Не сте готови да се обвържете

За някои хора това звучи егоистично, но всъщност много жени и мъже не се чувстват готови за сериозно обвързване. В това няма нищо лошо, ако са честни и не залъгват никого. Ако осъзнавате, че нямате нищо против неангажиращите отношения – то уверете се, че хората срещу вас са на същото мнение.

Щастливо необвързана >>>

Все още не сте превъзмогнали бившия си

Макар че много хора са на мнение, че бившият се преодолява най-лесно с някой нов, това невинаги е печеливша стратегия. Особено за „използвания” човек. Не е честно да започвате нова връзка, ако съзнанието ви и чувствата ви още са към старата.

05.06.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 основателни причини да сте необвързани".

Още от "Тя"

Приятелка, съперница или на любимия любовница?!

Приятелка, съперница или на любимия любовница?!

Приятелки за купон, за тежки моменти, а третите е по-добре да са по-далече от вас. През живота си повечето от нас завързват много приятелства.

Защо жените стават мъже

Защо жените стават мъже

Не става въпрос за операцията, при която жени сменят пола си. Това също е интересна тема, но има своето медицинско обяснение и не буди такова учудване у мен.

5-те приятели на силните жени

5-те приятели на силните жени

Една силна жена няма как да бъде такава, ако няма подходящите приятели до себе си. Това е и една от причините жените да инвестират толкова много в поддържането на приятелствата си. Вижте кои са 5-те приятели на силните жени.