Как Коледа може да ви скара?

2 коментара0/5

Наред с мръсните чорапи по пода, отворения капак на тоалетната чиния и безмилостното за мъжете обикаляне по магазини, Коледа е още една причина за семейни скандали.

Как Коледа може да ви скара?
Как Коледа може да ви скара?

Коледа повдига много въпроси, що се отнася за организацията за празника, и всичките отключват искрата на поредния спор.

ТЯ: Тази година сме при нашите на Коледа?
ТОЙ: Какво? Искаш да ме убиеш ли... да умра от скука и ужасна храна?
ТЯ: Миналата година бяхме у вас...
ТОЙ: И си беше супер!
ТЯ: Е че как иначе, нали си мамино синче и те глезят и гледат като писано яйце... А и как да не се “влюбиш” в липсата на каквито и да са традиции и празничност? Нали има огромен гювеч с мръвки за синчето... какво повече да искаш на Коледа?
ТОЙ: Ооо... я стига. Отивай тогава да си празнуваш с вашите, на Коледа аз съм вкъщи... при мама, да си ме глези... ти като не ме глезиш!

На Коледа нещата лесно загрубяват и от простичък спор къде ще сте за празниците и, обичайният проблем, как да бъдете заедно и да огреете навсякъде, се ражда грандиозен скандал кой бил глезен, скучен, несериозен, егоист и прочие. И за да не повтаря всяка година един и същи трагикомичен сценарий, много двойки решават да празнуват сами или просто събират и роднините си заедно, за да няма сърдити.

Как Коледа може да ви скара?

Ако пък въпросът къде ще сте на Коледа не буди конфликти, няма място за спокойствие, защото идва ред на приготвянето на багажа и пътуванията.

“Аз махам, тя слага, аз махам, тя слага...”
ТОЙ: Да не би да се изнасяме завинаги? Защо ни е всичкия този багаж? Няма да ползваш и 50% от всичко, което искаш да вземеш!
ТЯ: Да не го носиш на ръце? Какъв ти е проблемът?

Но дори и след като куфарите, саковете, раниците, чантите и чантичките с всичко “необходимо” са готови, идва ред на товаренето в колата и споровете кое как да се намести, кое било чупливо, така не се подреждало, иначе не ставало. А когато и тази фаза приключи и Дядовата ръкавичка се се отправи на път, идва ред на спора чия е вината за късното тръгване, което въобще не се е предвиждало в плана.

А най-забавното е, когато въпреки целия този багаж, има нещо забравено и важно. И тогава се започва спора чия задача е била грижава въпросното нещо да се натовари в колата.

И когато си мислите, че бурята е отшумяла и идва ред на най-забавната част – отварянето на подаръците, настъпва Трета световна война, но не защото има недовлни от коледните си подаръци, а просто защото  половинката ви е разбрал колко струват те и с ужас пресмята броя на подаръците, които сте купили, и общата им цена.

Коледни неволи >>> 

23.12.2013/Ели Йорданова
 

2 коментарaДобави коментар »

Ivelin4eto_74

От Ivelin4eto_7423.12.2013, 18:57 ч.

Не виждам деца (тийнове , пр) в картинката... Като ги добавим и горните причини стават направо смешни.

Виж всички коментари за "Как Коледа може да ви скара?".

Още от "Тя"

Кога трябва да си държите езика зад зъбите?

Кога трябва да си държите езика зад зъбите?

Липсата на мълчание е разрушила немално връзки, а непроведените разговори, забавени във времето, са отнели бъдещето на много влюбени птички. Ето защо умението да знаете кога да говорите и кога да мълчите е от огромно значение в света на любовта.

Кой е най-желаният комплимент за жените?

Най-желаният комплимент за жените

Най-цененият комплимент е за стройната им фигура, показва ново проучване на 2000 мъже и жени.

Майката

Майката

За мен „Осми март“ е преди всичко ден на майката. Официално е „Международен ден на жената“, но за мен е ден на майката. Жените без деца също претендират за празнуващи на „8 март“, но за мен е ден на майката.