Приятелка, съперница или на любимия любовница?!

11 коментара5/5

Приятелки за купон, за тежки моменти, а третите е по-добре да са по-далече от вас. През живота си повечето от нас завързват много приятелства.Всяка приятелка, разбира се, е различна.
А каква е вашата???
 • Искрената приятелка
  На пръв поглед тя изглежда малко странна приятелка. С нея често спорите. Например тя може да не харесва любовните романи, по които вие си падате, и да заяви открито, че за нея това са "глупави мелодрами". Със или без такт тя ще разкритикува вашето поведение в даден момент, ще ви направи забележка за начина, по който сте се облякла...
  Ще ви отвори очите и за кусурите на мъжа, който харесвате. Но също така искрено ще отсъди във ваша полза, когато сте права, и ще се втурне да ви помага, ако сте в беда.

 • Безрезервно вярната приятелка
  Каквото и да направите, тази ваша приятелка ще стои твърдо зад вас. Тя ще намери оправдание и за най-неоправданите ви постъпки. Ще излъже заради вас, ще се хвърли в люта битка с противниците ви, няма да се притесни да си спечели куп врагове, само и само да ви помогне.
  Ако ви трябва свидетел в съда, без да знае дори за какво става въпрос, тя ще заяви, че сте невинна. Но от подобна прекомерно пристрастна приятелка не очаквайте да преценява правилно житейските ситуации и да ви дава добри съвети.

 • Приятелка като “майка”
  Тя обикновено е по-голяма с няколко години. Гледа на вас почти като на дете и ви обича с всичките ви слабости. Не пропуска да ви ги намекне, за да се отървете от тях. Но и подчертава всяко ваше положително качество, изтъква и най-малкия ви успех.
  Познава ви добре, цени ви, радва се на сполуките ви. Винаги е готова да ви даде полезен съвет. От родната ви майка се различава по това, че с нея можете да споделите и най-съкровените си преживявания.
  А и тя самата ви разкрива немалко неща от интимния си живот.

 • Приятелка “слушателка”
  Търсите я, когато искате да излеете пред някого душата си.
  Любимият мъж е отложил срещата и нещо ви жегва " Дали не се е появила друга жена?", съпругът напоследък често закъснява след работа, от което сърцето ви се свива.
  На нея може да изплачете всяка своя болка " Може би ме мами?", началникът гледа смръщено, а вие тръпнете притеснено "Май не е доволен от работата ми?"...
  За да не експлодират тягостните мисли във вас, помага “слушателката”. Тя никога не отказва да ви изслуша. При първия ви зов тутакси идва на помощ. И ето, седите двете у вас и вие й излагате проблема си в най-малки подробности. Слуша ви внимателно - всяка ваша дума и е скъпа, защото за нея това е своеобразно развлечение. Нещо подобно на четене на любовен роман, но по-вълнуващо - нали самата тя е сред вихъра на "истинска" история. Заедно си играете "ролите", както подобава: поплаквате си на воля, вие получавате солидна доза съчувствие, а тя си отива у дома, за да гледа поредната серия от тв сапунена опера.
  Не очаквайте повече от нея.

 • Приятелка ревнивка
  Тя много държи на вас и често го повтаря. От нея може да чуете обяснения във вярност, както от влюбен мъж.
  Приятелството за нея е издигнато в култ. Тя буквално върви по петите ви, стреми се да ви обсеби и вие се предавате, защото е трудно да й устоите. С нея човек се чувства чудесно, но до време и накрая му писва. Защото тя държи да е единствената и нескрито ревнува от другите ви приятелки. Ограничите ли се обаче само с нея, вероятно един ден ще бъдете безцеремонно изоставена.
  Ревнивката по природа обича съперничеството и липсата на конкуренция ще ви направи безинтересна за нея.

 • Приятелка “вечната купонджийка”
  Повечето приключения във вашия живот са свързани с нея. Обикновено това е жена без задръжки: може да ви се изтърси на гости с шумна компания без предупреждение в 3 часа през нощта.
  Не търсете от нея угризения на съвестта. Тя самата често устройва вечеринки у дома си, също далеч след полунощ. И винаги на драго сърце приема и от другите подобни идеи.
  С такава приятелка, общо-взето, е интересно.
  Стига да нямате съпруг и деца.
  Ако пък ви налегнат грижи, най-вероятно няма да успеете да я събудите след нощния купон, за да й ги споделите.

 • Приятелка завистница
  Дори ако ви мине през ум, че тя за нещо ви завижда, бързате да си кажете: "Не може да бъде, тя ми е приятелка и не е способна на такова нещо." А тази приятелка всъщност дружи с вас, за да има на кого да завижда. Купили сте си например крем от известна марка по цена на едро. Сияеща от щастие, й показвате придобивката.
  Вместо възторжени слова, чувате: "Знаеш ли, вчера по телевизията казаха, че козметиката на тази фирма е много опасна за здравето, кожата се изрива..."
  Настроението ви помръква, прибирате крема и така не се решавате да го използвате.
  Спомняте ли си подобен случай? Е, следващия път няма така лесно да позволите завистницата да тържествува над вас.

 • Приятелка скрита съперница
  Отношенията ви с нея на пръв поглед са направо идеални. Винаги готова да помогне, скритата съперница обикновено е издигната в ранг на най-добра приятелка.
  Сред отличителните й признаци особено внимание заслужава следният: тя винаги се интересува от вашия личен живот. Постоянно разпитва за интимни подробности, държи да се познава с всеки мъж, който се завърти наоколо ви, и често е довереница и на вас, и на него.
  Но накрая някак съвсем случайно се озовава в леглото на вашия партньор. "Прощавай, така се случи...”
Това са осемте основни типа приятелки според психолозите.
А колко ли още има, вие ще кажете?


16.03.2007/rozali.com

11 коментарaДобави коментар »

Моли

От Моли07.07.2009, 12:29 ч.

само така, жените са ужасни, смотани тъпи фльорци някои не ти трябва жена приателка, трябва и ти да си такава за да имаш

Виж всички коментари за "Приятелка, съперница или на любимия любовница?!".

Още от "Тя"

Жените и футбола

Жените и футбола

Жените гледат футбол, жените са едни от най-колоритните футболни запалянковци на стадиона, жените дори играят футбол, да не говорим пък колко секси изглежда жена във футболно екипче и топка в ръка. Ето това си е мъжка мечта.

Тънкостите в съблазняването

Тънкостите в съблазняването

Искате да съблазните мъжът, грабнал вниманието ви, но нямате идея как? Има много тънкости, с които определено ще постигнете поне една целувка от своята изгора, гарантират психолозите.

Кога жените предпочитат лъжата?

Кога жените предпочитат лъжата?

Жените мразят, когато мъжете ги лъжат, но трудно приемат истината, защото често тя не им харесва. Жените се радват на лъжата, но когато мислят, че е истина, а не лъжа. Иначе се сърдят на мъжете, които пък се оправдават, че това е благородна лъжа.