Приятелка, съперница или на любимия любовница?!

11 коментара5/5

Приятелки за купон, за тежки моменти, а третите е по-добре да са по-далече от вас. През живота си повечето от нас завързват много приятелства.Всяка приятелка, разбира се, е различна.
А каква е вашата???
 • Искрената приятелка
  На пръв поглед тя изглежда малко странна приятелка. С нея често спорите. Например тя може да не харесва любовните романи, по които вие си падате, и да заяви открито, че за нея това са "глупави мелодрами". Със или без такт тя ще разкритикува вашето поведение в даден момент, ще ви направи забележка за начина, по който сте се облякла...
  Ще ви отвори очите и за кусурите на мъжа, който харесвате. Но също така искрено ще отсъди във ваша полза, когато сте права, и ще се втурне да ви помага, ако сте в беда.

 • Безрезервно вярната приятелка
  Каквото и да направите, тази ваша приятелка ще стои твърдо зад вас. Тя ще намери оправдание и за най-неоправданите ви постъпки. Ще излъже заради вас, ще се хвърли в люта битка с противниците ви, няма да се притесни да си спечели куп врагове, само и само да ви помогне.
  Ако ви трябва свидетел в съда, без да знае дори за какво става въпрос, тя ще заяви, че сте невинна. Но от подобна прекомерно пристрастна приятелка не очаквайте да преценява правилно житейските ситуации и да ви дава добри съвети.

 • Приятелка като “майка”
  Тя обикновено е по-голяма с няколко години. Гледа на вас почти като на дете и ви обича с всичките ви слабости. Не пропуска да ви ги намекне, за да се отървете от тях. Но и подчертава всяко ваше положително качество, изтъква и най-малкия ви успех.
  Познава ви добре, цени ви, радва се на сполуките ви. Винаги е готова да ви даде полезен съвет. От родната ви майка се различава по това, че с нея можете да споделите и най-съкровените си преживявания.
  А и тя самата ви разкрива немалко неща от интимния си живот.

 • Приятелка “слушателка”
  Търсите я, когато искате да излеете пред някого душата си.
  Любимият мъж е отложил срещата и нещо ви жегва " Дали не се е появила друга жена?", съпругът напоследък често закъснява след работа, от което сърцето ви се свива.
  На нея може да изплачете всяка своя болка " Може би ме мами?", началникът гледа смръщено, а вие тръпнете притеснено "Май не е доволен от работата ми?"...
  За да не експлодират тягостните мисли във вас, помага “слушателката”. Тя никога не отказва да ви изслуша. При първия ви зов тутакси идва на помощ. И ето, седите двете у вас и вие й излагате проблема си в най-малки подробности. Слуша ви внимателно - всяка ваша дума и е скъпа, защото за нея това е своеобразно развлечение. Нещо подобно на четене на любовен роман, но по-вълнуващо - нали самата тя е сред вихъра на "истинска" история. Заедно си играете "ролите", както подобава: поплаквате си на воля, вие получавате солидна доза съчувствие, а тя си отива у дома, за да гледа поредната серия от тв сапунена опера.
  Не очаквайте повече от нея.

 • Приятелка ревнивка
  Тя много държи на вас и често го повтаря. От нея може да чуете обяснения във вярност, както от влюбен мъж.
  Приятелството за нея е издигнато в култ. Тя буквално върви по петите ви, стреми се да ви обсеби и вие се предавате, защото е трудно да й устоите. С нея човек се чувства чудесно, но до време и накрая му писва. Защото тя държи да е единствената и нескрито ревнува от другите ви приятелки. Ограничите ли се обаче само с нея, вероятно един ден ще бъдете безцеремонно изоставена.
  Ревнивката по природа обича съперничеството и липсата на конкуренция ще ви направи безинтересна за нея.

 • Приятелка “вечната купонджийка”
  Повечето приключения във вашия живот са свързани с нея. Обикновено това е жена без задръжки: може да ви се изтърси на гости с шумна компания без предупреждение в 3 часа през нощта.
  Не търсете от нея угризения на съвестта. Тя самата често устройва вечеринки у дома си, също далеч след полунощ. И винаги на драго сърце приема и от другите подобни идеи.
  С такава приятелка, общо-взето, е интересно.
  Стига да нямате съпруг и деца.
  Ако пък ви налегнат грижи, най-вероятно няма да успеете да я събудите след нощния купон, за да й ги споделите.

 • Приятелка завистница
  Дори ако ви мине през ум, че тя за нещо ви завижда, бързате да си кажете: "Не може да бъде, тя ми е приятелка и не е способна на такова нещо." А тази приятелка всъщност дружи с вас, за да има на кого да завижда. Купили сте си например крем от известна марка по цена на едро. Сияеща от щастие, й показвате придобивката.
  Вместо възторжени слова, чувате: "Знаеш ли, вчера по телевизията казаха, че козметиката на тази фирма е много опасна за здравето, кожата се изрива..."
  Настроението ви помръква, прибирате крема и така не се решавате да го използвате.
  Спомняте ли си подобен случай? Е, следващия път няма така лесно да позволите завистницата да тържествува над вас.

 • Приятелка скрита съперница
  Отношенията ви с нея на пръв поглед са направо идеални. Винаги готова да помогне, скритата съперница обикновено е издигната в ранг на най-добра приятелка.
  Сред отличителните й признаци особено внимание заслужава следният: тя винаги се интересува от вашия личен живот. Постоянно разпитва за интимни подробности, държи да се познава с всеки мъж, който се завърти наоколо ви, и често е довереница и на вас, и на него.
  Но накрая някак съвсем случайно се озовава в леглото на вашия партньор. "Прощавай, така се случи...”
Това са осемте основни типа приятелки според психолозите.
А колко ли още има, вие ще кажете?


16.03.2007/rozali.com

11 коментарaДобави коментар »

Моли

От Моли07.07.2009, 12:29 ч.

само така, жените са ужасни, смотани тъпи фльорци някои не ти трябва жена приателка, трябва и ти да си такава за да имаш

Виж всички коментари за "Приятелка, съперница или на любимия любовница?!".

Още от "Тя"

7 причини да намерите момиче, което чете книги

7 причини да намерите момиче, което чете книги

Намерите ли момиче, което обича да чете книги, не я изпускайте от поглед, съветват специалистите, които разкриха кои са основните ползи от любознателното гадже.

Защо винаги мрънкаме?

Защо винаги мрънкаме?

Жените сме популярни с факта, че винаги мрънкаме. Винаги искаме нещата да са по-добре, мъжът до нас да е перфектният и всичко да се случва според очакванията ни.

Какво искат жените от мъжете???

Какво искат жените от мъжете???

Ами много е просто. Жените всъщност не искат много!