Той не ме слуша! Защо да му говоря?

0 коментара0/5

Комуникацията е ключът към всяка преуспяваща връзка. Изгубите ли го, обаче, рискувате сърцето ви да остане бездомно. А, за да не се стига до там, ето каква е тайната на успешната комуникация с партньора ви.

Той не ме слуша! Защо да му говоря?
 © Сн.Istockphoto.com

Навярно всеки един от вас е изпитвал затруднения с това да говори открито и редовно за всичко с половинката си. Често не виждате смисъл да го занимавате с нещата, които ви натъжават, радват, мотивират, притесняват и т.н. Но знайте, че мъжете нямат добре развито 6-то чувство, нито имат трето око, че да знаят какво точно ви се върти в главата. Тогава си създават грешна представа, че може би сте депресирана, ядосана или отегчена заради него, или пък, че сте радостна и ентусиазирана, защото например му изневерявате с колега.

Така че, намирайте по-често време и желание да споделяте  с партньора си това, което ви вълнува. Ако той държи на вас, ще е заинтересован и от разговорите с вас.

Добави описание

Ще кажете, обаче, “Е, да, но той не ме слуша или, ако слуша, въобще не ме разбира.”

Всеки има своите недостатъци, а един типичен недостатък на мъжете е, че трудно се концентрират върху водопада от думи, които обичайно бълват жените. Може би само, когато сте по секси бельо, имате цялото внимание на половинката си. Но тогава пък навярно приятният разговор с вас е последното, за което той си мисли. Има и по-хитри начини да спечелите интереса му към комуникацията с вас.

Колко е важно да говорим с партньора си? >>>

Удобният диван и телевизора никак не предразполагат мъжа към активно слушане и участие в разговори. По-добре провеждайте такива докато сте навън на разходка или в колата, докато пътувате. Тогава шансът да бъдете чути е много по-голям. И започвайте разговор винаги насаме, тъй като присъствието на трети лица със сигурност ще се отрази негативно на опита ви за комуникация.

Той не ме слуша! Защо да му говоря?

Не по-малко важно е да бъдете откровени в думите си! Мъжете не си падат по празните приказки, така че бъдете напълно искрени, ако искате и занапред половинката ви не само да ви слуша, но и да чува това, което му казвате.

А, тъй като комуникацията е двупосочен процес, е важно не само да изисквате внимание, но и вие да чувате и показвате интерес към това, което споделя партньора ви с вас. Не стига, че мъжете трудно говорят за собствените си вълнения, но и ако се почувстват така сякаш говорят на стената, само може да си мечтаете да ги хванете отново на откровен разговор на четири очи.

Защо той не ви слуша? Ето още една причина, над която може би не сте размишлявали. Познато ли ви е всеки път, след като се приберете от работа, мъжът ви да чува: “Здравей! Как си?” и след кратка пауза да се започва в мърморенето: “Еее, пак ли не си хвърлил боклука, нали те помолих! И какво правят тези чорапи тук? Няма ли друго по телевизора, пак мач? Защо не си си избързал масата? Чуваш ли ме въобще? Къде си оставил ножа за хляб, нали ти казах, че стои в това чекмедже?” Толкова ли е важно всичко това, че да си съсипете комуникацията с партньора заради цялото това мрънкане?

Притеснителен или необходим е спорът в една връзка? >>>

Той не ме слуша! Защо да му говоря?

А какво ще кажете за интимните разговори? При много двойки те липсват, а не само сексът, но и разговорите за него са нещо, което би решило много проблеми в леглото. В крайна сметка партньорът ви е, ако не най-близкият, то един от най-близките ви хора, така че няма място за стеснение. Както се казва, в разговора се ражда истината, така че разговорите за секс значително биха подобрили сексуалния ви живот, а оттам и връзката ви.

Говорите ли докато го правите? >>>

17.11.2016/Ели Йорданова


 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Той не ме слуша! Защо да му говоря?".

Още от "Той"

Можеш ли да го промениш?

Можеш ли да го промениш?

Жените не променяме мъжете. Просто някои мъже пожелават да се променят заради жената до себе си. И въпреки това сме заобиколени от жени, които непрестанно се опитват да променят половинките си.

Сляпата любов

Сляпата любов

Сляпата любов е глухоняма. Не вижда, не чува и не изрича недостатъците на любимия човек. Сляпата любов преминава с бясна скорост през житейските изпитания, преодолява страданията, прощава грешките на половинката и дарява с мигове на щастие. 

По мъжа ще я познаеш

По мъжа ще я познаеш

Любимият мъж е огледалото на женската душа, твърди американският психолог Хърбърт Хофман. Той е убеден, че предпочитаният тип мъж издава характера на избралата го жена.