5 типа отвратителни свекърви и как да се справите с тях

1 коментар0/5

Уж вече е казано всичко за свекървите, а оплакванията и откровената ненавист често се сипят от устите ни. И в какво все пак са се провинили тези жени, които са родили и възпитали любимите ни мъже? Вижте различните типове отвратителни свекърви и как точно да се справите с тях.

5 типа отвратителни свекърви и как да се справите с тях
 © Сн.: iStock.com

Господарката

Тя е властна, а всички в семейството са нейни роби. Като се има предвид, че вие сте „вражески парашутист“, представлявате потенционална опасност. Тя така и не може да прости, че синът й ви е избрал без нейното активно участие и съвет. Та нали тя знае по-добре от сина си коя е подходящата за него жена.

Какво да правите? Правете се, че изслушвате нейните мъмрения и се съветвайте за всичко с нея. Но хитричко постъпвайте по своя си начин. Тя постепенно ще свикне с вас и ще започне да ви възприема като още едно беззащитно дете. В крайна сметка тя съвсем не е чак толкова зла. Само е малко властна.

Разузнавачката

Тя е подозрителна до маниакалност. От първия момент на вашето познанство ще започне да събира компромати срещу вас. Така че не се учудвайте, ако той някоя вечер се върне гневен – възможно е мама да му е казала, че спите с шефа си и вече имате няколко аборта зад гърба си.

Какво да правите? Не се оправдавайте – безполезно е! Дори да й предоставите справка от полицията, че не сте осъждана, ще се окаже, че сте подкупили правосъдната система. Бъдете уверена и се дръжте достойно. Който ви обича, знае каква действително сте.

Квачката

Тази жена отказва да приеме, че синът й е пораснал. Тя може да нахълта в дома ви по всяко време, за да поднесе на синчето си топла супа. Ако пък живеете под един покрив, е възможно, като заговорите за възможността да заживеете отделно, да изпадне в истерия. И от този момент нататък открито да ви ненавижда.

Какво да правите? Откровеният разговор е безсмислен – ще ви обвини в безчувственост. Трябва да действате бързо и решително – бъдете лаконична, не спорете излишно кой го обича повече и не говорете на мъжа си срещу майка му.

Усойницата

Истерична личност, която явно не ви обича, но никога няма да ви го каже. Ще дебне да се издъните и нагло ще попита сина си: „Откъде я намери тази?“ Макар да живеете в нейния дом, винаги ще се чувствате като на гости. А ако избягвате да общувате с нея, ще реши, че я смятате за недостоен събеседник. Внимавайте!

Какво да правите? Не бъдете жестока в мислите си – всъщност тази жена е обидено на целия свят нещастно създание. Тя вярва, че всички искат да й навредят. Вашето оръжие са топлият поглед и меката усмивка.

ВИЖТЕ СЪЩО:

10 неща, с които родителите съсипват брака ви>>>

Как да изградим добри отношения със свекървата?>>>

5 типа отвратителни свекърви и как да се справите с тях

Лисицата

Отначало тя изглежда прекрасна – приема ви ласкаво, отпускате се, приказвате си като приятелки за многото бивши гаджета на сина й... Започват да ви тормозят съмнения дали сте направила правилния избор. Тя умее да „налива масло в огъня“ и мълчаливо да тържествува. Наглед се радва на вашето семейство, но пред очите и в плановете й е вашият предстоящ развод.

Какво да правите? Бъдете нащрек и спазвайте дистанция. Половината от откровенията й са неистини. Не й се доверявайте – дипломация и пак дипломация! Винаги бъдете на страната на съпруга си и не й позволявайте да говори за него пренебрежително.

Има и други типажи зловредни свекърви, но не всички са толкова противни. Ако намерите правилния подход в отношенията с майката на вашия избраник, ще получите поддръжката й.

Може би все пак, въпреки натрупаната в душата ви горчилка, ще установите, че тази жена всъщност не е толкова лоша и дори смята, че на сина й му е провървяло с вас?

Още за: свекърва

1 коментарДобави коментар »

Lunna_svetlina

От Lunna_svetlina14.03.2018, 13:37 ч.

Казано е, че за починал човек или добро или нищо, но покойната ми свекърва как спада и към петте типа. Ужасна жена беше.

Виж всички коментари за "5 типа отвратителни свекърви и как да се справите с тях".

Още от "Брак"

Вечната вражда: свекърва – снаха

Вечната вражда: свекърва – снаха

Сватбени истории. Не всички са ужасни, разбира се. И все пак кой не би признал, че „най-красивият ден в живота му" има и горчив привкус.

Какво влудява бъдещите булки преди сватбата

Какво влудява бъдещите булки преди сватбата

Наред със стреса и напрежението преди големия ден, всяка организация на сватба пристига с куп задачи и списък от неща, които трябва да бъдат изпълнени и набавени, за да мине празникът като по вода.

Не исках да те обидя!

Не исках да те обидя!

Идеални хора не съществуват. Не е тайна, че е много по-лесно да видим и да заклеймим чуждите недостатъци, отколкото да признаем собствените си грешки. Критичните изказвания по чужд адрес обаче са най-честият повод за обиди и сръдни дори между приятели.