(Не)възможното приятелство - свекърва и снаха

0 коментара0/5

Когато създаваме семейство, избираме партньора си, но свекървата няма как да изберем. Да можем да се разбираме с тази важна особа в живота на любимия със сигурност е като застраховка за спокойно съвместно съществуване и съхраняване на любовта с него.

(Не)възможното приятелство - свекърва и снаха
 © Сн.: iStock.com

Някои жени не вярват, че приятелските отношения с майката на съпруга са възможни – получават се конфликти за щяло и нещяло. Независимо дали живеете под един покрив, е важно да намерите общ език, защото както и да се променят отношенията ви с любимия, нейната позиция на майка, която го е родила и отгледала, няма да се промени.

 

Отношенията между майка и син

Никога не се намесвайте в тези отношения – те са се формирали с години. Нали не ви се иска вашият съпруг да започне да ви напътства как да общувате с родителите си? Разграничете нещата – едно са вашите отношения с любимия, друго са неговите отношения с майка му. Дори ако вашият партньор се отнася недостатъчно уважително към майка си, то можете да му помогнете да започне да бъде по-уважителен с вашия личен пример.

 

5 типа отвратителни свекърви и как да се справите с тях

 

5 типа отвратителни свекърви и как да се справите с тях

Вижте различните типове отвратителни свекърви и как точно да се справите с тях.

 

(Не)възможното приятелство

Сега първо си представете следното: какво иска вашата свекърва по отношение на сина си? Най-доброто, разбира се! Така че реално имате доста общо с тази жена – обичате (макар и по различен начин) един и същи човек. Така че, в ситуация на конфликт, спрете за малко, преди да я обвините, представете си как вие бихте реагирали в тази ситуация, проиграйте случката, сменете ролите. И ще разберете какво всъщност определя поведението на вашата свекърва. Опитвайте се да я разбирате – не очаквайте само тя да проявява разбиране.

Искайте съвети от нея, пък понякога може и тя да поиска от вас. И имайте предвид, че вероятно имате много повече общи неща, отколкото си мислите. Просто ги търсете: можете да разпитвате деликатно мъжа си и други роднини за нея – за това какво обича, какви са интересите й.

Така по-лесно ще откриете общите точки, а и като намерите общ език с нея, това ще е добър пример и за децата ви, в чието възпитание тя също може да има участие – щом е отгледала мъжа, който сте си избрали, значи все пак подходът й в родителството може да ви бъде полезен.

(Не)възможното приятелство - свекърва и снаха

Може да не станете приятелки, но със сигурност уважавайте своята свекърва – има за какво.

 

Кухнята – нейното царство

Не се опитвайте да променяте порядките там. По-добре научете какви закони важат на тази територия и се съобразявайте с тях. Няма да ви е много трудно, особено като имате предвид, че тази жена има много повече опит в кухнята, пък и вашият любим мъж до този момент е живял с майка си – свикнал е с нейната кухня. Следователно? Ами имате възможност да се поинтересувате от майка му какви са любимите му ястия и как точно ги приготвя – бъдете неин ученик в това, опитвайте да влизате в ролята на калфа и подходете с уважение към майстора. Не само кухнята е територия, на която вашата свекърва има на какво да ви научи: търсете консултацията й и за други неща – независимо от това какво ще ви посъветва, вие все пак имате право на избор. Но дори само изслушването на мнението й е важна част от стратегическия ви подход в тези специфични отношения. Не забравяйте най-важното нещо – тя не ви е съперница, нито враг. И ако тръгнете именно с тази настройка, много по-лесно ще се разберете.

Просто не забравяйте простичката мъдрост: отнасяйте се с другия така, както искате той да се отнася с вас.

 

Още от "Брак"

Тайните на трайната любов

Тайните на трайната любов

Вглеждали ли сте се как танцуват семейни двойки по време на сватбено тържество? Сравнявали ли сте нежността в погледа и движенията на младоженците, и не по-малко всеотдайната прегръдка, в която танцува някоя възрастна двойка.

Най-кратките звездни бракове

Най-кратките звездни бракове

В Холивуд не важи  максимата „Докато смъртта ви раздели!“ Там браковете са просто един добър PR и начин популярните в шоубизнеса имена периодично да напомнят за своето звездно съществуване.

Сватбени хитрини

Сватбени хитрини

Бъдете уникални и придайте закачлив привкус на сватбения си ден с няколко забавни хитрини, които със сигурност ще се харесат на гостите ви. Предлагаме ви 10 страхотни и хитри сватбени идеи.