Накъде след изневярата

0 коментара0/5

Станалото – станало. А сега накъде? И първо как и какво да направиш, за да се справиш със създалата се ситуация. Как да преживееш изневяра?

Накъде след изневярата
 © Сн.: iStock.com

Може би ти случайно си надникнала в телефона му, или си прочела съобщенията му във facebook – също случайно, разбира се. А може и добри хора са ти споделили, че той и другата трябва да горят в ада. Така или иначе, светът ти вече се е срутил, защото твоят любим ти е изневерил. И ние не знаем със сигурност какво да правиш с това. И няма да ти даваме съвети, защото за напътствията по тази тема съветниците трябва да ги бесят публично на площада. Но пък сме наясно как да преживееш този момент, когато ти се струва, че по-добрият вариант е да умреш на секундата. Не, първо да ги убиеш онези двамата и след това да умреш.

Намери я в социалните мрежи

Всеки психолог с дипломна от строителния техникум ще поиска да ни линчува за този съвет. И, най-вероятно, ще бъде прав, ако се съди от гледна точка на психологията. Но ние съдим от гледна точка на собствения си жизнен опит. И сме наясно, че въпреки всичко, ти ще го направиш. Само че за действията си ще се съдиш сурово, защото призраците на психолозите с техните съвети стоят зад гърба ти, издигайки огради и обещавайки ти чудовищна фрустрация.

Плюй на всичко! Ето ти оправдание: нищо няма да ти стане, защото нищо особено няма да видиш там. Дори тя да е по-красива от теб, със сигурност пък е по-глупава. Нали умните не ходят с женени! Затова пък ще намериш потвърждение, че тя е не просто глупава, а направо е еталон за глупост, ако прочетеш нещо от рода на: „Нашата любов е забранена   като кокаин, но сладка като праскова“. Хахааааа, прости й, Господи.

Разкажи за нея в онлайн пространството

Но не прави глупостта да реализираш идеята си във facebook или някоя друга социална мрежа. Колкото и забрани да сложиш на публикацията, това нещо ще бъде прочетено точно от когото не трябва. Направи си акаунт в някой тематичен форум и там лей сълзи на воля. Там никой няма да те пита дали си достатъчно хубава, добра и любвеобилна, а просто ще ти съчувстват и ще ти дадат куп безполезни съвети. Така че съветите можеш да пренебрегнеш, а съчувствията – препрочи. Сега това ти е необходимо. Не ти е необходимо обаче точно в този момент да решаваш какво ще правиш с децата и ипотеката, така и така едва ли ще намериш смислен вариант. Първо се налага да се измъкнеш от матрицата, по чиито коридори тича твоето бедно Аз, с разпокъсано сърце и слаби нерви. Тича и плаче, защото не намира изхода.  

Не се опитвай да предизвикаш в него чувство на вина

Не търси причини

Хората си изневеряват един на друг, не защото и по причина, а просто така. Тоест, съществуват сумати причини, на които предателят гледа и се оправдава – точно заради това, на мен ми е позволено. Но истината е, че тези причини изобщо не са важни. Те са важни, когато на двамата ви се наложи да решавате какво ще правите с тази ситуация. Но първо на теб ти се налага да я преживееш, затова майната им на причините. А и, ако трябва да сме откровени, внимание заслужава само една – той се е влюбил. Ако причината е друга – изобщо не си заслужа дори да разбираш каква е.

Не се опитвай да се срещнеш със съперницата си

Признаваме, желанието да я извикаш на кафе и да си поговорите е огромно. Особено, ако главните й достойнства са силиконовите гърди, ти имаш диплома от философския факултет и черен пояс по таекуондо. Не, ти във всички случаи ще си представяш тази епохална среща, как й се усмихваш като добрата фея, убиваш я с интелект и й оформяш цепнатина в главата, с която и в черепно-мозъчна хирургия трудно биха се справили. Съвсем нормално е да имаш такова въображение. Но да прехвърляш мечтите в живота – не е редно. Поставяла ли си се поне за миг на мястото на тази жена? Дали животът й е низ от интересни събития? Не, тя седи и чака кога ще я навестят, по празниците е сама и най-вероятно се е наслушала на празни обещания.

Не се опитвай да предизвикаш в него чувство на вина

Независимо дали ти искаш да спасиш вашата връзка, или си готова да се разделите, той не е двегодишно хлапе, което си е скъсало чисто новите панталони и знае, че е виновно. И ако продължаваш да го атакуваш, от направило беля пале рискуваш той да се превърне в атакуващ лъв. Да, хората често постъпват така, когато се почувстват притиснати в ъгъла. С радостни викове: „Всички са виновни, освен аз“ той ще обърне упреците срещу теб, а ти ще трябва да ги парираш и всичко ще завърши с безобразен скандал. Ние в никакъв случай не ти казваме, че трябва да го целунеш по чело то и да му прошепнеш: „Върви и повече не греши“. Искаме да ти кажем, че трябва за минута да спреш да мислиш какъв подлец е той (трудно е, знаем) и след това да повярваш, че твоята натрупана ярост може да бъде употребена по друг начин. По-натам и ако поискаш.

Поплачи на приятелско рамо

Ти сигурно имаш човек, при когото можеш да отидеш дори в три посред нощ с бутилка алкохол и да изплачеш още от прага: „Лили, аз умирам“. Така и направи, без да е задължително да навлизаш в подробности, просто си налейте и усилете музиката. На сутринта ти ще се подута отвън, но неочаквано цяла отвътре. А може и Лили да поръча пица. И ще видиш, че не се е сринал целият свят, а само половината. А това е добре.

Поговори със себе си

Поговори със себе си

Проведи разговор със самата себе си, едва след като прочетеш всичко докрай, изпълниш заръките и мислено удушиш автора. Защото авторът не ти дава точни и ясни съвети какво да правиш в този момент. Но пък ти отпусна парата, нали? Е, поне малко. Ние не знаем какво повече да ти кажем, но сме сигурни, че бършеш сълзите си пред огледалото и си казваш на себе си: „Скъпа, събери се бързо“. Заслужава си да поговориш за това със себе си, а не с него, не с въображаемия той, не с нея, не с приятелка, не и с майка ти. Поговори със себе си и реши какво ще правиш – ще се развеждаш, ще прощаваш или още ще мислиш. И каквото и да решиш, това ще бъде правилното, поне това ние прекрасно знаем.

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Накъде след изневярата".

Още от "Изневяра"

Накъде да се насочим, ако ни се иска да изневеряваме?

Накъде да се насочим, ако ни се иска да изневеряваме?

Хайде да си го кажем направо. Абсолютно никой не иска да му се случи подобно нещо. Става дума за рогата, с които някой може да ни разкраси.

Защо ни привлича "забраненият плод"?

Защо ни привлича "забраненият плод"?

Той си има приятелка или съпруга, отхвърля ни или просто е неподходящ... Но не можем да спрем да мечтаем за него! Защо за една авантюра понякога сме готови на големи жертви...

Как изневеряват зодиите?

Как изневеряват зодиите?

Изневярата е втората природа за някои зодии, други пък въобще не си падат по изневярата, а трети са някъде посредата в зависимост как се развива връзката им и заслужава ли си настоящия им партньор. Вижте кои зодии са най-големите неверници.