Защо изневеряват мъжете?

134 коментара2/5

Около пет години след сватбата свежестта в брака се поизчерпва и мъжът започва да си мисли, че друга жена е в състояние да му предложи повече.Д-р Дейвид Рубен, известен американски психолог, смята, че основите на половото щастие се поставят не в семейната спалня, а на масата на закуска.

 • През първата година на брачното съжителство мъжете започват да разбират отговорността на пълноценното партньорство и на това да осигуряват условия за благополучие на семейството.
  Тези, които не могат да се приспособят към изключително важната нова роля, търсят начин да си възвърнат изгубената романтика чрез “непълен работен ден” с друга жена.

 • Когато съпругът прехвърли 45-те, страхът, че живота му си отива, може да го тласне към извънбрачни връзки.

 • И все пак, какво кара мъжете да търсят сексуално удовлетворение извън семейното легло?
  Всеки мъж е зает с безобидно сексуално фантазиране.
  Но докато в къщи нещо не се промени, той не превръща еротичните си миражи в реалност. И тези, които го правят, често не подозират истинската причина.

  Джек, преуспяващ адвокат, обяснява:
  - Моята жена не ми дава това, от което се нуждая.
  - Отказва ли да подържа връзка с теб?
  - Не, не е точно това...
  - Обича ли те?
  - Предполагам. Но тя вече не се грижи за мен така, както преди.
  - И ти и изневеряваш, за да си отмъстиш?
  - Отмъщение?! – очите на Джек се разширяват от почуда. – Та това е абсурдно... И все пак може би сте прав, докторе, може би наистина е така...


  Без да разбират, от небрежност или безразличие, много жени тласкат мъжете си в ръцете на други жени.

  “На новата си работа два ли три пъти седмично се прибирах в къщи към 20 часа. Сварвах жена си в леглото – никаква вечеря, никакво общуване, нищо. От скука започнах да вечерям със секретарката си и едното доведе до другото...”

  “Имахме спор-може би десетия от два дни. От гордост напуснах дома и отидох да изпия на спокойствие чашка кафе... Е, добре, сервитьорката беше приятелски настроена.”

  “От седем години съм начело на преуспяващите, а жена ми все още ме третира като идиот. Реших да си намеря момиче, което да ме оцени. С тези 25 неомъжени жени, които работят при мен, това не ми отне много време.”

 • Всички тези мъже по същество казват едно и също: тяхната неудовлетвореност не е полова, а емоционална. Основният тласък към изневярата е отмъщение за въображаемо или реално грубо отношение към тях.
  Сексуалното привличане, “събуждане” и най-важното – сексуалното удовлетворение, започват и свършват в мозъка. Половите органи са само средство за размяна на усещания.
  Същинската работа се извършва на емоционално равнище.

 • Така че основите на половото щастие или нещастие се поставят не в спалнята, а на масата за закуска.
  Думите които една жена казва или не на съпруга си, когато той тръгва на работа, могат да предопределят какво ще се случи вечерта.
  Мъжът, който се чувства добре, когато споделя своите най-съкровени страхове и надежди с жена си, може би никога няма да почувства нужда да сподели леглото с някоя друга.
  Предходните моменти на “оргазъм в мрака” са неделимо свързани с цялостното споделяне на преживяванията през деня, седмицата, годината. Ако една съпруга разбере това, ще се сдобие с мощно оръжие срещу изневярата.
  Тя повече от която и да е чужда жена познава своя съпруг, неговите стремежи, нужди и желания. И ако съзнава това, ще съумява да наклони везната в своя полза.
  Ако например разбере, че на мъжа и не се нравят особено посещенията на брат и в неделните следобеди, би могла да го помоли да не идва толкова често.
  Ако съпругът и настоява, че бежовото сако го подмладява с десет години, няма причина да не се съгласи, защото ако не тя, някоя друга жена ще го оцени.

 • Означава ли всичко това, че жената трябва да се превърне в изтривалка за обувки?

  В никакъв случай!
  Както тя е задължена на мъжа си, така и той на нея.
  Бракът е като продължително пътешествие с лодка и щом единият започне да я разклаща, другият трябва да я уравновесява. Иначе и двамата ще отидат на дъното. Това е особено важно, когато става дума за секса.
  Почти всеки “отклоняващ” се съпруг се позовава поне на един инцидент на полово унижение, предшестващо изневярата му. Съпругата, която отказва да даде на мъжа си разумното полово удовлетворение, буквално го хвърля в чужди прегръдки. То е тази благоприятна възможност мъжът да намери емоционално удовлетворение със собствената си жена и да и отговори със същото. Обикновено това не е трудно, в леглото са необходими 10 на сто умение и 90 на сто достъпност.
  Екзотичната сексуална техника почти не е от значение, стига мъжът да е сигурен, че жената го обича и желае.
  Като се стреми да отговори на половите потребности на партньора си, съпругата го прави почти недосегаем за привлекателността на други жени.

 • Какво още тя е в състояние да направи, за да предотврати изневярата?

  Може да се възползва от “ранната предупредителна система.”
  Повечето от хората предварително показват това, което възнамеряват да извършат.
  Ето някои предупредителни сигнали:
   съпругът очевидно е изпълнен с копнеж и мисли, свързани със сексуалните предимства на други жени;
   говори със завист за неженените си събратя;
   задава въпроси от рода на “Защо и ти не..?”

  Всяка жена има шанс да спаси брака си, ако винаги има наум, че продължителното акумулиране на малки огорчения и раздразнения постепенно подтиква съпруга към изневяра.

  За да се заздрави разклатения брак, двамата трябва да “играят” с открити карти и честно да отговарят на следните три въпроса:
  • Какво в действителност желая от брака?
   В сватбения ден отговорите им биха били сходни. След години степента на разминаване е показател колко неща трябва да се направят, за да се почувстват отново мъж и жена.

  • С какво излагам брака си на опасност?
   Това е четиристранен въпрос.
   Отначало съпрузите питат себе си, а след това – един друг.
   Щастливите двойки обикновено решават дребните противоречия всекидневно и не злонамерено. А иначе натрупаното разочарование може да взриви брака.

  • Какво мога да направя за брака?
   Това е съдбоносната част от разговора. Ако двамата единодушно решат да жертват собственото си “Аз” и да се откажат от лукса на самосъжалението, те ще бъдат недосегаеми за изневярата и ще открият щастието в брака.

Учудващо е, но повечето мъже биха предпочели да останат верни. А най-доброто, което една съпруга би могла да направи за себе си, е мъжът да почувства, че изборът за това е негов.

25.08.2003/rozali.com

134 коментарaДобави коментар »

Лили

От Лили31.03.2010, 12:18 ч.

И как би "помогнала" на тези ,които те потърсят?С кристалното кълбо може би?

Виж всички коментари за "Защо изневеряват мъжете?".

Още от "Изневяра"

Да му призная ли изневярата си?

Да му призная ли изневярата си?

Залитнали сте веднъж, осъзнали сте грешката си, разкаяли сте се, защото сте осъзнали колко силно обичате половинката си, но сега ви е трудно да живеете в лъжа, след като толкова време заедно сте си споделяли всичко. Но доба идея ли е да му признаете изневярата си?

Изкушена от друг

Изкушена от друг

На всички жени се е случвало да бъдат изкушени от  друг мъж. Дали умишлено или несъзнателно, желанието се прокрадва в главата ти и си поставяш диагноза – изкушена.

Петте най-чести причини жените да изневеряват

Петте най-чести причини жените да изневеряват

Носенето на чорапи по време на секс и мръсните думи в леглото са едни от причините, които карат жените да изневеряват на съпруга си.