Порочният кръг на йо-йо връзките

0 коментара0/5

Има връзки, в които липсва отдадеността, която държи двама души заедно, но в същото време го има и привличането сякаш с магнит, което дърпа двамата един към друг. Защо се получава така и как да излезете от порочния кръг на този вид връзки?

Порочният кръг на йо-йо връзките

Надеждата ви играе лоша шега

Една от причините постоянно да се разделяте и събирате с един и същи човек е тайната надежда, че той ще се промени, че отношенията ви ще са различни този път, че нещата като цяло ще са различни. Но, учи, скоро разбирате, че приказката, че вълкът кожата си мени, но нрава никога е съвсем съвсем вярна. 

Но тогава идва другата отчаяна надежда, че дори и партньорът ви да не е сроменил, то вие ще го промените този път. Това е една от грешките на много жени, встъпвайки във връзка с човек, който не отговаря съвсем на очакванията им. И резултатът е ясен - не след дълго следва раздяла. 

Имате различни очаквания за ролята ви във връзката

Обичайно връзките, при които единият партньор е контролиращ, търси постоянно внимание, одобрение, похвали, дирижира секса, а другият е склонен да бъде контролиран, но не може да е напълно подчинен, завършват с раздяла. Но не след дълго двамата се връщат отново един към друг, защото се нуждаят да контролират или да бъдат контролирани, мислейки си, че този път ролите им няма да бъдат толкова крайни. Но уви, грешат и попадат в клопката на йо-йо връзката.

Страхувате се от самотата и че няма да срещнете някой друг по-подходящ

Това е една от най-честите причини, които ви карат постоянно да се събирате и разделяте с един и същи човек и то с ясното съзнание, че той не е за вас и вие не сте за него. Просто имате временна изгода помежду си или просто задоволявате временните си нужди заедно. Лекувате взаимно самотата си, нуждата от секс, потребността да общувате с някой от срещуположния пол. Но това бързо ви омръзва и слагате край, но съвсем скоро сте готови за "ново" начало със същия човек.

Не се стараете да решите проблемите във връзката си

Много връзки приключват, не защото двамата партньори са си омръзнали и са изгубили искрата помежду си, а защото във връзката им има проблеми от друго естество, които не са решени. Те връзки обикновено се превръщат в йо-йо, защото са налице физическо, емоционално и всякакъв друг привличане, но ви е трудно да съжителствате заедно заради битови или други проблеми. 

05.04.2018/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Порочният кръг на йо-йо връзките".

Още от "Любов"

Свети Валентин – защо мъжете го мразят, а ние обожаваме?

Свети Валентин – защо мъжете го мразят, а ние обожаваме?

Свети Валентин наближава. А с него и цялата еуфория, която съпътства деня на влюбените. Сърца, плюшени играчки, рози, шоколадови бонбони, предложения за празника. Жените се заразяват от любовната еуфория, а мъжете... Мъжете се примиряват.

Колко лица има любовта?

Колко лица има любовта?

Любовта е многолика, а различните й лица не винаги са съвместими, ето защо и не между всеки мъж и жена има химия и пламва огънят на любовта. Просто те са носители на различни стилове любов.

Навиците на щастливите двойки

Навиците на щастливите двойки

Казват, че щастието се крие в красотата и позитивизма на малките неща около нас. По отношение на любовта и връзките – тази мъдрост също важи с пълна сила.