4 доказателства, че комуникацията ви с партньора е отлична

0 коментара0/5

Комуникацията в една връзка е от основно значение за бъдещето й. Липсата на комуникация или лошата такава от своя страна пък стоят в основата на огромен брой раздели. Ето как да разберете дали комуникацията ви с партньора е на ниво или има нужда от подобрение.

4 доказателства, че комуникацията ви с партньора е отлична

За вас честността е приоритет

Колкото по-откровени и открити сте, толкова по-силна ще бъде връзката ви. Научете се да споделяте с партньора си, дори да говорите за неща, които смятате, че ще го разгневят, натъжат и прочие. Важно е да може да говорите не само за весели неща, но да обсъждате и проблеми помежду си.

Говорите за това от какво се нуждаете, а не за това какво той е нужно да направи

И в двата случая целта ви е една и съща, но начина за постигането й е различен. В единия случай споделяте своите нужни, желания, очаквания, което кара мъжете да ви слушат и сами да пожелаят да ви угодят заради откровеността ви. В другия случай казвате какво искате партньора ви да направи, което се приема като заповед от страна на силния пол и води до обратната на желаната реакция - отдръпване на мъжа и нежелание да бъдат задоволени нуждите ви. 

6 неща, които щастливите двойки не правят >>>

Добави описание

Поставили сте граници в темите за разговор, които да не прескачате

За всеки има теми табу и неща, които не иска да обсъжда по една или друга причина. Такива са разговорите за предишни връзки, за това колко не харесвате родителите му и от сорта. Има теми, които винаги, когато повдигате, стигате до негативни емоции, без да постигате съществен напредък. И ако същите теми и казуси не пречат на връзката ви, то по-добре въобще да не са част от комуникацията ви. 

Умеете да отстъпвате

Това е особено важно, когато спорите. Защото спорът е важен, но стига да бъде здравословен за връзката. А, за да бъде такъв, е важно да се науичите да развявате белия флаг и това да не се случва само и винаги от страната на единия от двама ви. 

4 златни правила, когато сте скарани >>>

10.05.2018/Ели Йорданова

Още от "Любов"

Защо се влюбваме винаги в неподходящия мъж?

Защо се влюбваме винаги в неподходящия мъж?

Този въпрос си задават много жени след връзка, оставила им само болка, излъгани мечти и неоправдани очаквания. Истинско щастие е да владееш езика на любовта, но малко са тези, които съумяват да го научат.

Любовта трае три години... или цял живот?

Любовта трае три години... или цял живот?

Казват, че са достатъчни 10 секунди, за да се влюбим. Колко време тогава ни е необходимо, за да спрем да обичаме някого? Има ли такъв срок и от какво зависи той? 

Гордостта убива любовта

Гордостта убива любовта

Една мъдрост гласи, че „гордостта е способна да убие и най-благородния порив на любовта“. И наистина има толкова случаи, в които, заради нечия гордост, любовта не е могла да разпери крила и да полети, оставяйки под себе си океанът от негативизъм.