Компромисът – една от основите на стабилната връзка

0 коментара0/5

Защо е важно да правим компромис, ако искаме да имаме една здрава и стабилна връзка? Редно ли е обаче компромисите да бъдат винаги повече от единия партньор? Компромисът – една от основите на стабилната връзка.

Компромисът – една от основите на стабилната връзка

Колко щеше да бъде хубаво, ако животът се развиваше точно по начина, по който ние искаме? Ако не ни се налагаше да преминаваме през тежки периоди, да взимаме трудни решения и да правим компромиси? Казано така, всичко звучи като описание на една утопия, защото в реалния живот нищо не е перфектно и наред с позитивите, човек трябва да се научи да търпи и негативите.

Компромисът е една от основите на здрава връзка.

Попитайте който и да е по-възрастен човек с дългогодишен брак/връзка и той ще ви каже, че една от тайните на стабилните отношения е именно компромисът.

Все пак колкото и двама човека да се обичат и да държат един на друг, те са два отделни индивида, с различни виждания за света и нещата от живота. Тези две различни гледки точки неминуемо водят до конфликт, който е нездравословен за връзката, а единственият начин да бъде преодолян конфликтът е с помощта на компромиса.

Честните любовни отношения обаче изискват компромиси и от двете страни – само така може да се поддържа баланса и хармонията във връзката, което е много важно за нейната стабилност.

Добави описание

Не е редно само единият партньор да прави компромиси в името на връзката си. А за съжаление, много често се получава по този начин. Обикновено това се случва, когато единият от партньорите има много по-силни чувства към половинката си и по този начин става лесно манипулируем.

Той/тя е готов/а да направи всичко и да се съгласи с всичко, стига да запази любимия човек до себе си. Подобни отношения започват да стават все по-пагубни за този, който прави компромисите и рано или късно всичко приключва.

Тайната на правенето на компромиси като основа на стабилната връзка се крие, както вече казахме, в горе-долу равното разпределение на компромисите. И тук не става въпрос само за количество, но и за характера на самите компромиси. Едва ли ви се струва редно единият партньор винаги да се налага за важните неща като разпределяне на финансите, докато другият да решава какво ще вечерят.

Правенето на компромиси е задължително, когато говорим за поддържането на стабилна връзка. Те обаче трябва да са добре обмислени и да си заслужават. Никой човек не трябва да прави компромиси със своите най-важни принципи, дори и в името на любовта.

Както Буда е казал – важна е златната среда, а ние бихме допълнили – особено, когато става въпрос за компромиси.

 

Още от "Любов"

Свети Валентин – защо мъжете го мразят, а ние обожаваме?

Свети Валентин – защо мъжете го мразят, а ние обожаваме?

Свети Валентин наближава. А с него и цялата еуфория, която съпътства деня на влюбените. Сърца, плюшени играчки, рози, шоколадови бонбони, предложения за празника. Жените се заразяват от любовната еуфория, а мъжете... Мъжете се примиряват.

Влюбени с килограм отгоре

Влюбени с килограм отгоре

Имат ли връзка влюбването, щастието и дългата връзка с напълняването или в това няма и капка истина? Има, и още как, даже цял океан от истина. Оказва се, че любовта неминуемо ви обременява с някой и друг килограм. Защо е така, обаче?

Цветя, бонбони, целувка - малки жестове с голям ефект

Цветя, бонбони, целувка - малки жестове с голям ефект

Когато наближат празници – Коледа, рожден ден, св. Валентин, изведнъж половинката ни се сеща, че е добре да ни купи подарък. Много по-важни за връзката ни обаче са дребните жестове от ежедневието, които са ненатрапчиво доказателство за любовта му.